Αρνήθηκαν ουσιαστικά να κάνουν δηλώσεις ο Πασχάλης Τσαρούχας και η Λίλα Καφαντάρη, οι οποίοι είναι μέλη του πειθαρχικού συμβουλίου του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών, αναφορικά με την εξέταση των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο σωματείο, σχετικά με υποθέσεις σεξουαλικής παρενόχλησης, σωματικής και λεκτικής βίας κ.λπ που έχουν αποκαλυφθεί το τελευταίο διάστημα.

Ο κ. Τσαρούχας είπε ότι δεν πρόκειται να γίνει καμία δήλωση αναφορικά με τις καταγγελίες αλλά θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση του σωματείου με δελτίο τύπου όταν έχει ολοκληρωθεί η εξέταση κάθε περίπτωσης.

«Είναι πάρα πολύ σοβαρά τα ζητήματα» είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε «να σεβαστούμε όλες τις πλευρές».

Όταν ρωτήθηκε για το πότε αναμένονται οι αποφάσεις του πειθαρχικού συμβουλίου ανέφερε ότι για κάθε περίπτωση μπορεί να απαιτηθούν δύο ή και τρεις μήνες.

Τέλος αρνήθηκε να αναφερθεί στον αριθμό των καταγγελιών που έχουν κατατεθεί στο σωματείο.

Η κα Καφαντάρη από την πλευρά της αρνήθηκε να μπει στη ουσία των εξεταζόμενων καταγγελιών μιλώντας στους δημοσιογράφους. Επισήμανε ότι θα είναι μία διαδικασία μακρόχρονη ενώ αποκάλυψε πως ξεκίνησαν να ανοίγουν φάκελοι, χωρίς όμως να αναφέρει ποιους αφορούν.

«Δεν μπορούμε να εκθέσουμε ανθρώπους πριν αποφανθεί καν η δικαιοσύνη, στις περιπτώσεις που θα πάνε στη δικαιοσύνη» ανέφερε η κα Καφαντάρη.

Τόνισε επίσης ότι ως παράταξη μέσα στο Σωματείο δεν είχε ενημερωθεί ενώ αναφορικά με τις καταθέσεις και ερωτώμενη αν ήταν σοκαριστικές, απάντησε μονολεκτικά: «Πολύ».