Από τη ΣΑΣΑ ΣΤΑΜΑΤΗ

 

sasastamati@yahoo.com

 

Γάμος αναμένεται στη high society από ένα ζευγάρι που είναι χαμηλών τόνων. Ποια όμως είναι η γυναίκα που κατάφερε να κλέψει την καρδιά του Αντώνη Λαιμού; Σύμφωνα με την ON time, η κόρη του πρώην διοικητή της ΕΤΕ, Τάκη Αράπογλου, δημιουργεί και μεγαλουργεί μέσα από τα καλλιτεχνήματά της. Εκφράζει την τέχνη της με το δικό της τρόπο και με κάθε μέσο. Εμπνέεται από τα λίγα, τα μικρά, αυτά που στη ματιά ενός μέσου ανθρώπου φαντάζουν ασήμαντα. Εκεί που όλοι βλέπουν το απλό, εκείνη βλέπει το σύνθετο, το πολύπλοκο και το μοναδικό. Είναι από εκείνους τους τυχερούς ανθρώπους που από πολύ νωρίς κατάλαβαν ότι η σοφία της ζωής κρύβεται στα απλά πράγματα.

 

Η ιστορία του τόπου όπου μεγάλωσε είναι ο θησαυρός και το μεγάλο της «όπλο» στην τέχνη. Αυτό είναι που την κάνει να ξεχωρίζει και δίνει μοναδική αξία στα κοσμήματά της και σε κάθε άλλη δημιουργία της. Το μεγαλείο της ελληνικής φύσης, αλλά και η εσωτερική της ανάγκη να εκφραστεί μέσα από περίτεχνα κοσμήματα, ασύμμετρες δημιουργίες και καλοδουλεμένες κατασκευές την οδήγησαν στο μονοπάτι της τέχνης και τα τελευταία χρόνια φτιάχνει και προωθεί τα δικά της, ξεχωριστά κοσμήματα, που φέρουν την υπογραφή, αλλά και το αποτύπωμά της.

 

Η Μαρίκα Αράπογλου σπούδασε Αρχιτεκτονική στην Ιταλία. Απόφοιτος της Σχολής Μωραΐτη, ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Ρόδο, ενώ το Σχέδιο και η Αρχιτεκτονική έγιναν το μονοπάτι για να ανακαλύψει τον καλλιτεχνικό της εαυτό. Έχοντας το δικό της site, το marikaarapoglou.com, ανοίγει τα φτερά της και απευθύνεται πια στην παγκόσμια αγορά μέσα από τις δημιουργίες, τα κοσμήματα και τα καλλιτεχνήματά της, τα οποία έχουν όλα όψη, ύφος, αλλά και ονόματα εμπνευσμένα από την Ελλάδα.

 

Ο γοητευτικός Αντώνης Λαιμός, γιος του Νικόλα και της Ειρήνης Λαιμού, είναι «καπετάνιος» μαζί με τον αδελφό του, Φίλιππο, της Enesel και της εδρεύουσας στο Λονδίνο NS Lemos & Company, με δραστηριότητα στο chartering και στις αγοραπωλησίες. Ο αδελφός του, Φίλιππος Λαιμός, είναι παντρεμένος με τη Μαριάννα Γουλανδρή, ο γάμος των οποίων τελέστηκε το 2017, με βυζαντινή μεγαλοπρέπεια, ανάλογη των βασιλικών γάμων, στον Ορθόδοξο Ναό της Αγίας Σοφίας.