Η Σοφία Μπεκατώρου και η εξομολόγησή της για τον βιασμό που υπέστη από παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας, στάθηκε αφορμή για να βρουν πολλοί άνθρωποι το θάρρος και τη δύναμη και να μιλήσουν δημόσια για τη βία, την κακοποίηση, τη σεξουαλική παρενόχληση και το βιασμό που υπέστησαν.

Μετά τη “χιονοστιβάδα” αποκαλύψεων στον χώρο του αθλητισμού, η Ζέτα Δούκα έκανε την αρχή και στον χώρο του θεάτρου. Η καταγγελία της για τη λεκτική και σωματική βία που βίωσε από τον Γιώργο Κιμούλη κατά τη διάρκεια συνεργασίας τους στο θέατρο, έδειξε το μονοπάτι και σε άλλους προκειμένου να κάνουν το ίδιο. Έτσι, μία από τις υποθέσεις που άνοιξαν είναι αυτή του Δημήτρη Λιγνάδη, ο οποίος κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή σε ανήλικα παιδιά. Με αφορμή τη δήλωση του Δημήτρη Λιγνάδη στην απολογία του, ότι ο Σπύρος Μπιμπίλας είναι ένας “μέτριος ηθοποιός” και ότι η υπόθεση του είναι ένα κατασκεύασμα του ΣΕΗ και του προέδρου του, η Σοφία Μπεκατώρου θέλησε να πάρει θέση δημόσια. Από τη στιγμή που οι εν λόγω δηλώσεις είδαν το φως τη δημοσιότητας, έχει ξεσπάσει θύελλα αντιδράσεων από τους καλλιτέχνες.

Όπως θα δείτε, η Σοφία Μπεκατώρου δημοσίευσε στο προφίλ της μια φωτογραφία του Σπύρου Μπιμπίλα, σημειώνοντας: «Μη γίνεις κάθαρμα. Γίνε Σπύρος Μπιμπίλας».