Η Μίνα Ορφανού μιλάει αποκλειστικά στην «ΟΝ time» και τη Σάσα Σταμάτη για το νέο της επαγγελματικό εγχείρημα «αποφάσισα να ασχοληθώ επαγγελματικά με το terrarium, γιατί διαπίστωσα ότι ο κόσμος επιστρέφει στη λατρεία της φύσης. Το terrarium είναι μια συλλογή από βρύα, μικρόφυτα, πέτρες και από διάφορους ζωντανούς μικροοργανισμούς που βοηθάνε να μεγαλώσουν τα βρύα μέσα στη γυάλα.





Φτιάχνω λοιπόν συνθέσεις, όπως ακριβώς θα έβλεπε το μάτι στο βουνό». Όσον αφορά στη διαδικασία κατασκευής τους, μας είπε: «Απαιτεί πάρα πολύ χρόνο η δημιουργία τους. Χρειάζεται να είμαι πολύ χρόνο στο βουνό για τη συγκομιδή των φυτών και ανάλογα με την εποχή να επιλέξω ποια φυτά θα διατηρηθούν στη γυάλα».




Φυσικά, η γνωστή ηθοποιός δεν θα μπορούσε να μη σχολιάσει όλα όσα συμβαίνουν αυτόν τον καιρό στο χώρο του θεάματος. «Όσα χρόνια είμαι τρανς και άλλες που γνωρίζω, που είναι μεγαλύτερες από εμένα, δεν έχω ακούσει ποτέ να έχουν κατηγορηθεί για κλοπή, φόνο, βιασμό, παιδεραστία, σεξουαλική παρενόχληση και όλα αυτά που κατηγορούνται κάποιοι. Και τέλος, καμία τρανς δεν πήγε ποτέ με τον πατέρα της.





Ό,τι λάμπει δεν χρυσός και καλό είναι, όταν θέλεις να λέγεσαι γονέας και να τιμάς το πατρίς, θρησκεία, οικογένεια, να μην αφήνεις πλέον το παιδί σου έρμαιο γιατί ψωνίστηκε βλέποντας τηλεόραση να γίνει ηθοποιός κάποια στιγμή ή να μου ντύνεσαι χειρότερα από μια ιερόδουλη ημερησίως. Εγώ είδα πολλά σε αυτόν το χώρο. Τα πιο πολλά σαφώς και μου τα κρύψανε, γιατί εμάς, τις τρανς, μας θεωρούν ρουφιάνες, ότι μπορεί να τους τα βγάλουμε στη φόρα κάποια στιγμή, ενώ εμάς το μόνο που μας ενδιαφέρει, εκτός από τον εαυτό μας, είναι να περνάμε καλά, γιατί ήδη περνάμε δύσκολα».