Εν αναμονή της κρίσης των εισαγγελικών αρχών για την υπόθεση του βιασμού ενός 22χρονου το 2006 από τον ηθοποιό Νίκο Στραβοπόδη, ο γνωστός πρωταγωνιστής μίλησε για πρώτη φορά και έκανε λόγο για συναινετικό σεξ και όχι για βιασμό.
«Κάναμε συναινετικό σεξ»
Σύμφωνα με τον μηνυτή, ο ηθοποιός τον βίασε το 2006 στο διαμέρισμά του στο κέντρο της Αθήνας. Ο ηθοποιός αρνείται κατηγορηματικά το γεγονός και υποστηρίζει πως σε ηλικία 20 ετών, γνωρίστηκαν με τον μηνυτή και συνευρέθηκαν, συναινετικά, ερωτικά.

«Αρνούμαι την κατηγορία, δεν βίασα ούτε τον Δημήτρη Άνθη ούτε οποιοδήποτε άλλο ποτέ στη ζωή μου… Με τον Δημήτρη γνωριστήκαμε το 2004, όντως στο μπαρ…,στο οποίο εγώ δούλευα, μέχρι τον Δεκέμβρη του 2004, για τρεις μήνες…Με φλέρταρε, μία ημέρα με περίμενε έξω από το μαγαζί, αφού τελείωσα την εργασία μου, μου είπε να πάω μία βόλτα μαζί του. Πήγαμε στο σπίτι… Τίποτα, μετά πήγαμε στο δωμάτιο, ήταν ένα σεξ μεταξύ δύο 20χρονων».

Ο ηθοποιός τοποθετεί την γνωριμία του με τον μηνυτή το 2004 και όχι το 2006 όπως αναφέρει στη μήνυση του ο Δημήτρης Άνθης.

«Με τον Λιγνάδη συνεργάστηκα για επτά μήνες»
Ο 35χρόνος ηθοποιός υποστηρίζει ότι παρότι φοίτησε στη σχολή του Εθνικού Θεάτρου, με τον Δημήτρη Λιγνάδη συνεργάστηκαν μόνο για ένα διάστημα επτά μηνών από το 2007 μέχρι καις σήμερα, παρότι παραδέχεται πως έκαναν παρέα.

«Εγώ με τον κ. Λιγνάδη, όπως κι άλλοι διακόσιοι ηθοποιοί και φοιτητές, κάναμε παρέα διότι έφερνε νέο αέρα στη σκηνοθεσία του θεάτρου. Δεν ήμουν μαθητής του, έχω κάνει μόνο ένα σεμινάριο μαζί του το 2001. Εγώ με τον κ. Λιγνάδη από το 2006 που τελείωσα τη σχολή έχω συνολικά συνεργαστεί μέχρι το 2021, επτά μήνες…».

«Είναι αθώος»

Ο δικηγόρος του ηθοποιού επισκέφθηκε σήμερα την Εισαγγελία Πρωτοδικών της Αθήνας προκειμένου να ενημερωθεί για την πορεία της υπόθεσης.

Η απόφαση των εισαγγελικών αρχών για τον ηθοποιό, εάν δηλαδή θα του ασκηθεί δίωξη ή η υπόθεση θα τεθεί στο αρχείο, αναμένεται εντός της εβδομάδας.