Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Κύπρο για το «El Diablo» το κομμάτι που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με ερμηνεύτρια την Έλενα Τσαγκρινού. Οι έντονες αντιδράσεις καθώς και οι τοποθετήσεις της Ιεράς Συνόδου ανάγκασαν σήμερα την Κυπριακή κυβέρνηση να πάρει θέση.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, χριστιανικοί κύκλοι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους μαζεύοντας μάλιστα και υπογραφές μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για την απόσυρσή του, ενώ άγνωστοι απείλησαν πως θα βάλουν φωτιά στο ΡΙΚ. Και παρότι το κυπριακό κανάλι προχώρησε σε διευκρινήσεις για τους στίχους του κομματιού, η κίνησή αυτή δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα. Για το θέμα πήρε θέση και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Έντονες είναι οι αντιδράσεις που έχουν προκληθεί στην Κύπρο για το «El Diablo» το κομμάτι που επιλέχθηκε για να εκπροσωπήσει τη χώρα στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με ερμηνεύτρια την Έλενα Τσαγκρινού. Οι έντονες αντιδράσεις καθώς και οι τοποθετήσεις της Ιεράς Συνόδου ανάγκασαν σήμερα την Κυπριακή κυβέρνηση να πάρει θέση.

Ήδη από την προηγούμενη εβδομάδα, χριστιανικοί κύκλοι, εξέφρασαν την αντίθεσή τους μαζεύοντας μάλιστα και υπογραφές μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας για την απόσυρσή του, ενώ άγνωστοι απείλησαν πως θα βάλουν φωτιά στο ΡΙΚ.

Και παρότι το κυπριακό κανάλι προχώρησε σε διευκρινήσεις για τους στίχους του κομματιού, η κίνησή αυτή δεν κατάφερε να κατευνάσει τα πνεύματα. Για το θέμα πήρε θέση και ο μητροπολίτης Μόρφου Νεόφυτος.

Επίσημη θέση ωστόσο πήρε και η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου την κυβέρνηση να αποσύρει τη συμμετοχή του κομματιού. Στην ανακοίνωση τονίζεται πως “πρόκειται ουσιαστικά για την εξύμνηση μιας μοιρολατρικής υποταγής και παράδοσης του ανθρώπου στην εξουσία του διαβόλου».

«Το θέμα δεν είναι πολιτικό, το θέμα είναι καθαρά καλλιτεχνικό για έναν μεγάλο διαγωνισμό τραγουδιού. Η τέχνη πρέπει να είναι ελεύθερη, η τέχνη πρέπει να τέρπει τον κόσμο, να τον ευχαριστεί. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο, είναι ένας μουσικός διαγωνισμός, να μην δίνουμε διαστάσεις που δεν χρειάζονται”, δήλωσε μιλώντας στην τηλεόραση του Alpha ο διευθυντής του Γραφείου Τύπου του Προέδρου της Δημοκρατίας Βίκτωρας Παπαδόπουλος.