ΟΤάσος Χαλκιάς ανέφερε χαρακτηριστικά: «Φανερά οι πάντες είναι με τα θύματα και σε καμία περίπτωση δεν είναι με τους θύτες. Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κάποιοι άνθρωποι που κατηγορούνται, μέχρι να αποδειχτεί ότι είναι θύτες και να πληρώσουν το όποιο τίμημα, είτε αφορά τη δικαιοσύνη, είτε αφορά την κοινωνική κατακραυγή, είτε αφορά την όποια τιμωρία ενδοσωματειακά, δηλαδή μέσα από το σινάφι, τότε θα μπορούμε να μιλάμε με ασφάλεια.»!

Και πρόσθεσε: «Τις ωραίες παραστάσεις δεν τις έκαναν πάντα τέτοιοι άνθρωποι, οι οποίοι ήταν κρυμμένοι κάπου αλλού και ξαφνικά τους είδαμε μπροστά μας. Σπουδαίες παραστάσεις έχουν γίνει σε θεατράκια των 60 θεατών. Έχουν γίνει σε σημαντικούς χώρους της δουλειάς, απλά δεν είναι μέσα στην ίντριγκα, δεν πουλάνε που λέμε.»!

Και τόνισε ο Τάσος Χαλκιάς στην Σταματίνα Τσιμτσιλή: «Μια σπουδαία δουλειά δεν την κάνει ένας σπουδαίος από μόνος του. Στο θέατρο κανείς δεν είναι κούκος. Όποιος νομίζει ότι είναι, είναι βλαξ. Το λέω ξεκάθαρα. Τελειωμένα πράγματα».

Όταν ρωτήθηκε, αν του είχε εμπιστευτεί κάποιος κάποια ιστορία, τότε είπε: «Δεν είχε τύχει ποτέ. Δεν είμαι ο άνθρωπος που θα αντιλαμβανόταν κάτι τέτοιο και θα το άφηνε να περάσει. Αν δεν είχα τη δύναμη να κάνω κάτι καλύτερο, θα έφευγα από αυτή τη δουλειά. Φανερά ενοχλημένος, πειραγμένος και θιγμένος. Δεν αντιλήφθηκα κάτι».