Η Σοφία Μαργαρίτη κάθισε στον καναπέ του «Dot» και μίλησε για το πολύ δύσκολο διαζύγιο που είχε.

«Όταν μεγάλωσε και η δεύτερη κόρη μου και χρειάστηκε να βγω στην αγορά εργασίας και για να συνεισφέρω και για εμένα αντιμετώπισα αντιδράσεις και πόλεμο.

Όταν ξύπνησα κι είδε την αλλαγή ο σύζυγός μου, εκεί ήρθε και η ρήξη και έγινε πολύ άσχημα. Δεν μπορούσα να του πω αυτό που σκεφτόμουν, φοβόμουν.

Είχα περάσει από το στάδιο να πιστεύω ότι φταίω εγώ και τον δικαιολογούσα, ότι έχει δίκιο που ξέσπαγε πάνω μου, που είχε νεύρα, που εξαφανιζόταν. Δεν είχα λεφτά, ούτε ένα ευρώ.

Εκείνο το διάστημα είχα αφήσει τη δύναμή μου στην άκρη. Κατάλαβα ότι δεν είμαι η Σοφία που ήμουν. Όταν είδα ότι αλλάζω ξαφνικά, είπα ότι ως εδώ.

Άρπαξα τα παιδιά ένα απόγευμα Κυριακής, πήρα την ταυτότητά μου και δύο αλλαξιές, χωρίς λεφτά και πήγα σε ένα σπίτι που δεν είχε να προσφέρει τίποτα, αλλά δεν φοβόμουν την δουλειά είπα θα τα καταφέρεις. Και τα κατάφερα και συντηρούσα και τα παιδιά και τους γονείς μου.

«Είδα πώς θα ήμουν σε 5 χρόνια από τότε. Έβλεπα μια νευρωτική μάνα σε ένα σπίτι να ουρλιάζει, τα παιδιά να μην έχουν που να απευθυνθούν και να είναι ήρεμα και να έχουν ανασφάλεια.

Θα έφτανα στα 50-55 και δεν θα είχα καταφέρει τίποτα στην ζωή μου και θα είχα χάσει ίσως τα παιδιά μου… Εκεί που έφτασα για να φύγω, δεν είχαμε επικοινωνία με τον πρώην σύζυγό μου.

Όσο προσπαθούσα να τον πλησιάσω, να του πω τα θέματά μου, να βγούμε μια βόλτα, έβρισκα τοίχο… Εγώ φταίω γιατί του έδωσα την εντύπωση ότι εγώ θα τα κάνω όλα και θα τον περιποιηθώ…

Εγώ βίωσα άσχημο διαζύγιο. Επέλεξα να μείνω μόνη μου με τα παιδιά, δεν ξέρω αν αλλάξει. Θα ήταν λάθος να μπω σε μια επόμενη σχέση. Θα ήταν ένας φαύλος κύκλος» σημείωσε η Σοφία Μαργαρίτη.