Απερίγραπτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στα καλλιστεία της «Μις Σρι Λάνκα 2021» κατά τη στέψη και σε live μετάδοση με μαλλιοτραβήγματα, αρπαγή στέμματος και τη νικήτρια να καταλήγει τραυματισμένη στο νοσοκομείο. Ο χαμός ξεκίνησε όταν ανακοινώθηκε ότι νικήτρια του τίτλου είναι η 31χρονη Πουσπίκα ντε Σίλβα και το στέμμα τοποθετήθηκε στο κεφάλι της. Λίγα δευτερόλεπτα αργότερα, η νικήτρια του 2019 και νυν «Μις Κόσμος» Καρολάιν Τζουρί της άρπαξε το στέμμα από το κεφάλι, ισχυριζόμενη ότι δεν έπρεπε να της απονεμηθεί ο τίτλος, επειδή ήταν διαζευγμένη.

Ακολούθως... τοποθέτησε το στέμμα στο κεφάλι της Α’ αναπληρωματικής, ενώ ντροπιασμένη, με τραύματα στο κεφάλι και δάκρυα στα μάτια, η Ντε Σίλβα αποχώρησε από τη σκηνή, όπως φάνηκε στο βίντεο από την τελετή που έκανε το γύρο του κόσμου, καθώς μεταδιδόταν απευθείας από τη δημόσια τηλεόραση. Σύμφωνα με τον κανονισμό του διαγωνισμού ομορφιάς, ο τίτλος μπορεί να δοθεί σε παντρεμένη, όχι όμως σε διαζευγμένη υποψήφια. «Υπάρχει ένας κανόνας που αποκλείει τις γυναίκες που έχουν ήδη παντρευτεί και έχουν πάρει διαζύγιο (από την κατάκτηση του τίτλου), οπότε αναλαμβάνω να δώσω το στέμμα στη δεύτερη υποψήφια» δήλωσε η Τζούρι απευθυνόμενη στο κοινό.

Η αλήθεια αποκαταστάθηκε και το στέμμα γύρισε στο κεφάλι της Ντε Σίλβα μαζί με τη συγγνώμη των διοργανωτών, μετά τις εξηγήσεις που έδωσε η βασίλισσα της ομορφιάς.

Σε συνέντευξη Τύπου διευκρίνισε ότι είναι σε διάσταση με το σύζυγό της και μεγαλώνει μόνη το παιδί της, αλλά δεν είναι διαζευγμένη. «Είμαι μια γυναίκα που έχει χωρίσει και μεγαλώνει μόνη το παιδί της, όπως και πολλές άλλες που υποφέρουν στη Σρι Λάνκα, αλλά δεν είμαι διαζευγμένη. Αυτό το στέμμα είναι αφιερωμένο σε αυτές τις γυναίκες, που υποφέρουν για να μεγαλώσουν τα παιδιά τους μόνες τους. Μια αληθινή βασίλισσα δεν είναι μια γυναίκα που αρπάζει το στέμμα μιας άλλης γυναίκας» κατέληξε, ξεκαθαρίζοντας ότι θα κινηθεί νομικά για τον «παράλογο και προσβλητικό» τρόπο με τον οποίο την αντιμετώπισε η Καρολάιν Τζούρι. Ο επικεφαλής της επιτροπής του διαγωνισμού «Sri Lanka World», Σαντιμάλ Τζαγιασίνγκ, εξέφρασε στο BBC την απογοήτευση της επιτροπής. «Ήταν ντροπή όπως συμπεριφέρθηκε η Καρολάιν Τζούρι στη σκηνή και η οργάνωση του διαγωνισμού, τον οποίο παρακολούθησε και η σύζυγος του πρωθυπουργού, έχει ήδη ξεκινήσει έρευνα για το θέμα».

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time