Από την ημέρα που η Ζέτα Δούκα «έσκασε» τη «βόμβα» με την καταγγελία της για την εργασιακή βία που υπέστη, το τηλέφωνο του προέδρου του ΣΕΗ, Σπύρου Μπιμπίλα δεν σταματά, παρά μόνο τις 4-5 ώρες που το κλείνει για να ξεκουραστεί.

«Με έχουν κυνηγήσει με το αυτοκίνητο με κάμερα την ώρα που πήγαινα στο σπίτι μιας φίλης για φαγητό», αποκάλυψε στον Θέμη Γεωργαντά και το After Dark και συνέχισε αναφορικά με τις καταγγελίες στον χώρο του θεάτρου:

«Έχω ακούσει τρομερά πράγματα στα αυτιά μου αλλά δεν πάνε να τα υπογράψουν κι αυτό είναι μεγάλο πρόβλημα. Δεν πάνε γιατί φοβούνται ή το ξανασκέφτονται. Υπάρχουν άνθρωποι που ή φοβούνται ή άλλοι που λένε πράγματα που δεν είναι για καταγγελίες. Ακόμα και ένας καυγάς στην πρόβα θα συμβεί. Αν όμως πας σε οντισιόν κάτω από εκβιαστική κατάσταση είναι προβληματικό».

«Κάποιοι από τους καταγγελλόμενους πέρασαν από τη ζωή μου και έπαιξαν ρόλο στην καριέρα μου, μου δημιουργεί πολύ άσχημο συναίσθημα και αισθάνομαι ότι πρέπει να ζητήσω συγνώμη σε κάποιους ανθρώπους της γενιάς μου που τα πέρασαν αυτά. Εμείς είμαστε κάτω από ένα καθεστώς εχεμύθειας και ότι έχει βγει στη δημοσιότητα δεν έχει βγει από το ΣΕΗ. Το Σωματείο έχει πάρει έναν δρόμο ευτυχίας, γιατί όλη η επίθεση και στο δικό μου πρόσωπο μας έκανε συσπειρωθήκαμε. Κάθε μέρα γράφεται κόσμος. Άνθρωποι που δεν είχαν πατήσει ποτέ γιατί θεωρούσαν ότι ήταν κομματικοποιημένο. Αυτή τη στιγμή έχουμε φτάσει στους 6.500. Δεν είπα ότι θα παραιτηθώ από πρόεδρος, είπα ότι δεν θέλω να βάλω ενδεχομένως υποψηφιότητα στις επόμενες εκλογές. Εγώ διακρίνω κάποια παιδιά και ειδικότερα έναν τον Άρη Λάσκο, που είναι και νομικός. Απαραίτητο είναι και βοηθάει να ξέρουν και νομικά πράγματα» πρόσθεσε και επεσήμανε:

«Πιστεύω ότι αν ήταν ανοιχτά τα θέατρα δεν θα ήταν τόσο μεγάλο το κύμα. Βοήθησε ότι ήμασταν σε καθεστώς πλήρους ανεργίας. Βοήθησε και η Σοφία Μπεκατώρου. Βοήθησε το ντόμινο που έγινε. Πιστεύω ότι θα γίνει μεγάλη αλλαγή και θα βγουν νέα πρόσωπα. Διακρίνω ταλέντα στη νέα γενιά που είναι σαν τους παλιούς που είχαμε».

Ο ηθοποιός και πρόεδρος του ΣΕΗ έχει δεχτεί bullying: «Έχω δεχτεί bullying. Ήρθα σε κόντρα με δημοσιογράφο. Κάθε φορά που ερχόμουν σε δύσκολη θέση προσπαθούσα να βρω τον άνθρωπο που έγραφε κάτι κακό για μένα για να του πω γνώρισε με και μετά γράψε. Ίσως να είδατε τι είχε συμβεί με τον κ. Περρή, για κάτι που είχε συμβεί πριν από 10 χρόνια. Εγώ δεν το ξέχασα. Μετά με τον Γιώργο Λιάγκα είχαμε φτάσει σε ακραία πράγματα. Όταν λύσω τη διαφορά μου δεν κρατάω καμία κακία και είμαι πολύ φίλος μαζί του. Δεν έχω άλυτες διαφορές. Με όλους προσπάθησα να τις λύνω και να πηγαίνουμε μπροστά μαζί, ακόμα και με τις σχέσεις μου. Οι προηγούμενες σχέσεις μου είναι πλέον άνθρωποι της οικογένειάς μου. Για να είναι η ζωή ευτυχής δεν πρέπει να κρατάμε κακίες».

Όσον αφορά το «μέτριος ηθοποιός» που τον αποκάλεσε ο Δημήτρης Λιγνάδης: «Δεν ένιωσα απολύτως τίποτα. Κάπως μειδίασα και λέω κι άλλη μπούρδα θα ακούσω. Μετά δέχτηκα μηνύματα, μέσα από αυτό ξεκίνησε μια φιλία με τον Σωτήρη Τσαφούλια. Έκανα νέες φιλίες με πολύ σημαντικούς ανθρώπους. Αφού απάντησε όλη η Ελλάδα, δεν απάντησα. Δεν ένιωσα ούτε κακία και σκέφτηκα ότι μάλλον είναι λάθος της υπερασπιστικής γραμμής. Σημασία έχει τι πιστεύουμε εμείς για εμάς. Έχω πάει στην Επίδαυρο δέκα φορές με σπουδαίους ανθρώπους, αν δεν πήγα με εκείνον τι;».

Αυτό που τον χαλαρώνει είναι οι παπαγάλοι του. «Σήμερα έχω 25. Κάποτε είχα 50. Κάποιοι έφυγαν, κάποιους τους χάρισα. Επειδή μου πέθαναν δυο μαμάδες, δεν γέννησαν άλλα. Ζω 30 χρόνια και είναι εξαιρετικό χαλάρωμα. Το βράδυ με χαλαρώνει η τηλεόραση, ενώ δεν έβλεπα ποτέ. Είχα πάρει δύο τηλεοράσεις και δεν ήξερα πώς ανοίγουν και έφερα τεχνικό όταν άρχισε η καραντίνα. Είμαι fan των “Άγριων Μελισσών” και κάθε μέρα χαλαρώνω με αυτό».

Δεν έχει καταλάβει το lockdown επειδή ήταν συνεχώς έξω για βοήθεια. Τις υπόλοιπες ώρες έκανε αρχειοθέτηση των φωτογραφιών του στο σπίτι. «Άρχισα να γράφω μνήμες από αυτά τα πράγματα».

«Δεν ήμουν μόνος στη ζωή μου. Τώρα ναι, αλλά είχα πολύ μεγάλες σχέσεις, δεκαετίας η κάθε μία. Δεν είμαι της άρπα κόλλας, 2-3 φορές στη ζωή μου και το μετάνιωσα. Είμαι ευτυχισμένος».

Η σχέση του με τη θρησκεία είναι τραγική. «Το έχω αποβάλει από μέσα μου, δεν το έχω ανάγκη. Εγώ πιστεύω στις ανεξερεύνητες δυνάμεις του σύμπαντος».

Έχεις τις περισσότερες ώρες μεταγλώττισης και τους περισσότερους γνωστούς ήρωες. «Τον Bugs Bunny, τα Στρουμφάκια. Που τότε καθόμασταν με αυτόν τον άνθρωπο δίπλα δίπλα και τα κάναμε. Είχαμε να βρεθούμε από τότε και βρεθήκαμε μετά από 40 χρόνια αυτός διορισμένος διευθυντής και εγώ εκλεγμένος πρόεδρος».

Στις σχέσεις του αναζητά την αμοιβαία αγάπη, τον σεβασμό και την κατανόηση. «Η απιστία είναι φυσιολογικό γεγονός. Τη συγχωρώ. Όχι αν είναι καθημερινό φαινόμενο αλλά μία στο τόσο ναι… Κάπου πρέπει να πεις δεν πειράζει. Μια φορά έχω υπάρξει τρίτο πρόσωπο. Είμαι πολύ ειλικρινής, δεν έχω κάτι να κρύψω. Θυμώνω όταν με ρωτάνε για προσωπικά πράγματα. Αυτά αφορούν μόνο εμένα και όχι το κοινό».


Το εξομολογητήριο

Έχει πάθει «σεντόνι» πάνω στη σκηνή, αλλά ήταν στο δημοτικό και έγινε ρεζίλι. «Σε επαγγελματικό επίπεδο δεν το έπαθα ποτέ».

Ο Σπύρος Μπιμπίλας προτιμά Bugs Bunny αντί για Στρουμφάκια, ενώ αποκάλυψε ότι τον έχουν απαγάγει.

«Μας είχαν απαγάγει με έναν φίλο στη Βενεζουέλα με ένα ταξί το οποίο ήταν ψεύτικο. Ζήταγαν χρήματα και είπα ότι θα κάνω τάμα στην Τήνο. Μας πήραν τα χρήματα, κάμερες και μας παράτησαν κάπου. Ήταν μια οδυνηρή κατάσταση. Μας μάζεψε η Πυροσβεστική και μας πήγαν στην πρεσβεία. Αλλά συνέχισα το ταξίδι μου».

Μια συνεργασία που ξεχωρίζει είναι αυτή με τον Θανάση Βέγγο στην Επίδαυρο. «Ήταν ίνδαλμά μου από παιδί και ο καλύτερος άνθρωπος που γνώρισα».

Μεγαλύτερη κατινιά που έχει κάνει σε σχέση είναι να παρακολουθήσει κινητό και αυτοκίνητο και έχει χτυπήσει κουδούνι. «Το κινητό κρύβει πολλές αλήθειες. Δεν υπάρχει περίπτωση να κρυφτεί οτιδήποτε».

Το μεγαλύτερο ποσό που έχει πάρει για δουλειά ήταν 5.000 ευρώ σε ένα τρίλεπτο guest σε τηλεοπτική σειρά. Στην «Νταντά».

Από το 1 ως το 10 το σεξ στη ζωή του είναι στο 3. «Δεν το έχω μέσα στη ζωή μου ως κάτι σημαντικό. Μην ξεχνάμε τι ηλικία είμαι. Έχω άλλα ενδιαφέροντα».

Το τελευταίο ψέμα που είπε ήταν ότι δεν άκουσε μια καταγγελία που την είχε ακούσει. «Με ρώτησαν οι δημοσιογράφοι αν το ξέρω και είπα ψέματα. Ήταν αναγκαίο».

Το πιο παράξενο μέρος που έχει κάνει σεξ ήταν μέσα στη θάλασσα.