Ο Ιωάννης Απέργης αυτή τη σεζόν πρωταγωνιστεί στη σειρά του ANT1 «Παρουσιάστε». Μιλώντας στην εκπομπή Pop up, o γνωστός ηθοποιός αναφέρθηκε στο ρατσισμό που έχει δεχτεί λόγω της αλβανικής καταγωγής του και επισήμανε ότι οι καλλιτέχνες δεν θα πρέπει να κρύβουν τη χώρα της καταγωγής τους. 

Ο γνωστός ηθοποιός παραδέχθηκε ότι λόγω της καταγωγής του έχει χάσει αρκετές δουλειές ενώ δήλωσε ότι οι περισσότερες οντισιόν γίνονται για λόγους διαφήμισης. «Σίγουρα με έχουν φάει από δουλειές και ακροάσεις. Αν και οι μισές ακροάσεις είναι ψεύτικες. Εγώ δεν μασάω τα λόγια μου. Έχουν αποφασίσει από πριν ποιους θα πάρουν».

Ο Ιωάννης Απέργης ανήκει στην κατηγορία των καλλιτεχνών που ουδέποτε έκρυψε την καταγωγή του. Τι λέει για όσους πράττουν το αντίθετο; «Μεγάλο λάθος που άνθρωποι της τέχνης αποποιούνται την αλβανική καταγωγή τους. Δηλαδή αν ήσουν Ιταλός θα έβγαινες να το έλεγες κατευθείαν; Τι έχει ο Ιταλός και τι δεν έχει ο Αλβανός; Φυσικά και δεν μπορούμε να σηκώσουμε το βάρος κάποιων ανεγκέφαλων αλλά δεν με αφορά κιόλας.

Εγώ είμαι άλλο και το δείχνω κάθε ημέρα με τη στάση μου στους συνανθρώπους μου, με τη δουλειά μου, με την αφοσίωσή μου. Φυσικά και πρέπει να πεις από που είσαι, δεν είναι ντροπή. Έχει δημιουργηθεί ένα κλίμα που το διαφορετικό το δείχνουμε, το κάνουμε στην άκρη. Πρέπει επιτέλους να είμαστε όλοι μαζί. Δούλευα σε ένα μαγαζί στα βόρια προάστια και έρχονταν Αλβανοί επιχειρηματίες και το αφεντικό μου μού έλεγε να μην μιλάω αλβανικά. Και τον ρώταγα αν ήμουν Ιταλός, θα μου έλεγες μίλα ιταλικά; Ακούγεται πιο όμορφο;».