Το Πάσχα είναι µια ξεχωριστή γιορτή, στην οποία το θρησκευτικό αίσθηµα όλου του κόσµου κορυφώνεται. Για κάποιους, ωστόσο, οι άγιες αυτές ηµέρες φέρνουν στο µυαλό όλες τις δυσκολίες που συνάντησαν και από τις οποίες κατάφεραν να βγουν ζωντανοί. Ανάµεσά τους και πολλοί διάσηµοι, ορισµένοι από τους οποίους µιλάνε στο «S» για τις δικές τους δύσκολες καταστάσεις, και µάλιστα αποδίδουν το αίσιο τέλος σε θαύµα.

Γα παράδειγµα, η Ελένη Πετρουλάκη πριν από αρκετά χρόνια είχε ένα σοβαρό τροχαίο ατύχηµα στην Αθήνα και σώθηκε από θαύµα. Aυτός ήταν και ο λόγος που την πρώτη της κόρη τη βάφτισε Αννα Μαρία. Ηταν η εποχή που δούλευε στον «Πρωινό καφέ». 

Επέστρεφε από τη δουλειά όταν έγινε το ατύχηµα. Η γνωστή γυµνάστρια από τη σύγκρουση πετάχτηκε έξω από το παρµπρίζ, ενώ οι άλλοι επιβαίνοντες δεν έπαθαν τίποτα. Τραυµατίστηκε στο κεφάλι και έκανε 13 ράµµατα.

Μόλις συνήλθε, έσπευσε να ευχαριστήσει γονατιστή την Παναγία και της προσέφερε µια εικόνα. «∆εν θα το ξεχάσω ποτέ αυτό! Πιστεύω στα θαύµατα και, όταν πιστεύεις πολύ, θαύµατα γίνονται! Εύχοµαι καλή Ανάσταση στις ψυχές µας», δηλώνει στο «Secret».

Σε ηλικία 14 ετών έζησε το πρώτο θαύµα ο Λευτέρης Πανταζής, καθώς τραγουδούσε σε ένα µαγαζί στο Αιγάλεω µε την Παλόµα και τον Αντώνη Ρεπάνη. Ξαφνικά πήρε φωτιά το µαγαζί. «Πριν φτάσω, λοιπόν, στο µαγαζί που καιγόταν, ήταν µια εκκλησία του Αγίου Γεωργίου. Σταµατάω, ανάβω ένα κεράκι και λέω: “Παναγία µου, βοήθησέ µε”. Θα σου πω ότι το δικό µου καµαρίνι δεν κάηκε». Το θαύµα το έζησε για δεύτερη φορά αρκετά χρόνια µετά. Το 2013 αντιµετώπισε ένα σοβαρό πρόβληµα µε την υγεία του. Εχασε τη φωνή του απότο σοκ και, ενώ οι γιατροί τού έλεγαν πως θα επανέλθει σε έναν-δύο µήνες, σαν θαύµα την έκτη ηµέρα µίλησε. 

«Από το άγχος, το στρες και την αϋπνία έχασα τη φωνή µου, έπαθα ένα µικρό ισχαιµικό, αλλά, µε την πίστη που έχω στον Θεό και τη θέλησή µου το ξεπέρασα και ευτυχώς είναι όλα µια χαρά. Πώς να µην πιστεύεις στον Θεό; Οταν πιστεύεις πραγµατικά, νοµίζω εισακούγεσαι. Εγώ Τον ευχαριστώ καθηµερινά για όσα µου προσφέρει, για την τροφή που έχω στο τραπέζι, για την υγεία των αγαπηµένων µου ανθρώπων», αποκαλύπτει ο Λευτέρης Πανταζής στο «Secret».

ΤΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ

H πίστη του είναι µεγάλη και θεωρεί ότι όλη µας η ζωή είναι ένα θαύµα. Ο Νίκος Αναδιώτης σώθηκε τρεις φορές από θαύµα σε τρία µεγάλα ατυχήµατα στον δρόµο. Σε ένα από αυτά είχε τρακάρει µε αυτοκίνητο που καταστράφηκε ολοσχερώς.

«Ολη η ζωή µας είναι ένα θαύµα. Και µόνο που ανοίγω κάθε µέρα τα µάτια µου αυτό είναι θαύµα. Γιατί δεν µας εξασφαλίζει κανείς ότι αυτό που θεωρούµε δεδοµένο µας το χρωστάνε και από πάνω. Η πίστη προς τον Θεό είναι ανεξάντλητη, δεν είναι κάτι που συµβαίνει µόνο σήµερα και αύριο όχι. Καθηµερινά αποκαλύπτονται καινούργια πράγµατα», τονίζει.

Ο Κωστής Σαββιδάκης υποδύεται τον παπα-Γρηγόρη στις «Αγριες µέλισσες», γεγονός ίσως καρµικό, αφού ξεπέρασε ένα πολύ σοβαρό πρόβληµα υγείας στον πνεύµονα, από θαύµα. 

Επρεπε να κόψει το τσιγάρο και, αν δεν πήγαινε στους Αγίους Ισιδώρους, τα πράγµατα µπορεί να είχαν εξελιχθεί αλλιώς.

«Αισθάνθηκα ευλογία που βρέθηκε αυτό το πρόβληµα στους πνεύµονες, αν και δεν του έδωσα και πολλή σηµασία στην αρχή. Ευχαριστώ τον Θεό, τον Χριστό, τον Σταυρό και όλους αυτούς που µε προστατεύουν. Είµαι χριστιανός ορθόδοξος, πιστεύω και κάθε µέρα λέω ευχαριστώ που ξύπνησα, ευχαριστώ που πάω για ύπνο. Πρέπει να εκτιµούµε πρώτα τα πιο απλά πράγµατα», δηλώνει. 

Πολλοί είναι ακόµα οι καλλιτέχνες που έζησαν το θαύµα και έχουν βαθιά πίστη στον Θεό. Για µεγάλο χρονικό διάστηµα η Ρούλα Κοροµηλά έµεινε εκτός τηλεόρασης, καθώς ένα αυτοάνοσο νόσηµα ήταν αυτό που την είχε καθηλώσει. Παρότι ακολουθούσε κατάλληλη θεραπευτική αγωγή, οι µύες της είχαν ατονήσει ιδιαίτερα και δεν υπήρχαν σηµάδια βελτίωσης.

Ωστόσο, όταν πήρε την απόφαση να επισκεφθεί το Μοναστήρι του Αγίου Παϊσίου στη Σουρωτή, µπόρεσε να σταθεί ξανά στα πόδια της και να ξεπεράσει όλες τις δυσκολίες. Ανάλογη εµπειρία είχε και η Τάµτα, η οποία είχε αποκαλύψει πρόσφατα ότι είχε ένα πολύ σοβαρό ατύχηµα την ώρα που πήγαινε να τραγουδήσει. Το αυτοκίνητο έκανε τρεις τούµπες και καταστράφηκε ολοσχερώς. 

Όσοι είδαν το τροχαίο ήταν σίγουροι ότι ο οδηγός είχε σκοτωθεί. Εκείνη, όµως, δεν έπαθε ούτε γρατζουνιά.

ΑΥΤΟΪΑΣΗ

Ο γνωστός τραγουδιστής Νίκος Κουρκούλης είχε µιλήσει στον Μιχάλη Κεφαλογιάννη και την εκποµπή «Ολα για την υγεία µου» για την αυτοΐασή του, όπως του είπαν οι γιατροί, από τον καρκίνο του παγκρέατος, γεγονός που ο ίδιος αποδίδει στην πίστη του στον Θεό.

Ο Χάρης Κωστόπουλος, όταν ήταν 27 χρόνων, βίωσε το θαύµα του Αγίου Ραφαήλ. Οι γιατροί τού ανακοίνωσαν ότι πάσχει από λευχαιµία και ταξίδεψε στο Λονδίνο για εξετάσεις. Η µητέρα του τότε επισκέφθηκε το µοναστήρι του Αγίου Ραφαήλ στη Μυτιλήνη και προσευχήθηκε.

Ένα βράδυ εµφανίστηκε στον ύπνο του µια µορφή, που φορούσε ράσα, του είπε «Μη φοβάσαι» και εξαφανίστηκε. Μετά οι εξετάσεις του βγήκαν πεντακάθαρες.

Τέλος, ο Άρης Πλασκασοβίτης λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του από ατύχηµα, όµως µε ένα θαύµα κατάφερε να σωθεί. Το τροχαίο συνέβη στην Κέρκυρα, την ιδιαίτερη πατρίδα του. Κατέβαινε µια κατηφόρα που κατέληγε σε κεντρικό δρόµο, βγήκε από ένα στενό και τον χτύπησε φορτηγό, όµως έµεινε ζωντανός.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΗ ΕΚΔΟΣΗ