Ο Πέτρος Φιλιππίδης και η Ελπίδα Νίνου είναι ζευγάρι από το 1994 και μαζί έχουν αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη, ο οποίος σήμερα είναι 23 χρόνων.

Το ζευγάρι κρατούσε πάντα χαμηλούς τόνους, χωρίς ωστόσο να αποφεύγει τα φώτα της δημοσιότητας. Η Ελπίδα Νίνου συνόδευε τον Πέτρο Φιλιππίδη σε όλες τις δημόσιες εξόδους τους και στεκόταν δίπλα του, πάντα ευγενική και χαμογελαστή. Και όλοι μιλούσαν για ένα ευτυχισμένο ζευγάρι.

Σε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις της, το 2014, η Ελπίδα Νίνου είχε αποκαλύψει το παρασκήνιο της γνωριμίας της με τον Πέτρο Φιλιππίδη, ο οποίος έμελλε να γίνει ο άντρας της ζωής της. Από τα λόγια της μπορούσε να καταλάβει κάποιος το πόσο ερωτευμένη ήταν με το σύζυγό της, τονίζοντας μάλιστα ότι ο Πέτρος ήταν γι’ αυτήν ό,τι καλύτερο μπορούσε να της συμβεί.

«Ο Πέτρος εμφανίστηκε, νεαρός ηθοποιός τότε, όταν δουλεύαμε μαζί στο θέατρο ‘‘Παρκ’’. Εγώ χόρευα με τον Φωκά Ευαγγελινό και ήμουν στη φάση που σκεφτόμουν, επιτέλους, να νοικιάσω το δικό μου σπίτι, να φύγω από το πατρικό μου. Είκοσι χρόνια πριν. Με προσέγγισε εκείνος, εγώ στα ντροπαλά μου για ακόμη μία φορά. Ήταν πολύ αυθόρμητος, ό,τι είχε στο κεφάλι του το έλεγε. Και με ασυγκράτητο χιούμορ. Στο φλερτ δεν έπεσα εύκολα, με κυνήγησε
πολύ. Όχι επειδή δεν μου άρεσε, αλλά επειδή εκείνη την περίοδο είχα στοχοπροσήλωση με τη δουλειά.

Ήμουν διστακτική, γνωρίζοντας ότι αν έμπαινε κάτι δυνατό στη ζωή μου θα έχανα το στόχο μου. Ο Πέτρος, όμως, είναι οδοστρωτήρας. Ενέδωσα και ήταν ό,τι καλύτερο μπορούσε να συμβεί στη ζωή μου, λόγω του αυθορμητισμού, του ταλέντου και της εξυπνάδας του. Μετά από τρία χρόνια σχέσης ήρθε ο γάμος. Οι γονείς μου, όταν ήρθε να με πάρει πρώτη φορά από το σπίτι, το μόνο που ρώτησαν ήταν αν είμαι καλά κι ερωτευμένη» είχε δηλώσει χαρακτηριστικά στο «People».

Την ίδια χρονιά, ο Πέτρος Φιλιππίδης σε συνέντευξή του στο περιοδικό «Εγώ» είχε δηλώσει ότι η Ελπίδα Νίνου αποτελεί την κινητήριο δύναμή του. «Είναι η κινητήριος δύναμή μου γιατί είναι και εκείνη πάνω απ’ όλα σπουδαία καλλιτέχνιδα. Απλά “αδικείται” λόγω της δικής μου επωνυμίας. Είναι μοναδικός άνθρωπος η Ελπίδα, εννοείται την αγαπώ, την εκτιμώ. Είναι η ωριμότητα στο σπίτι μας. Και δεν είναι από εκείνες τις γυναίκες που δηλώνουν κατά καιρούς -για να αστειευτούμε και λίγο- ηθοποιός, χορεύτρια, μητέρα, νοικοκυρά, μαγείρισσα… “τραμπολινίστρια”. Όταν γεννήθηκε ο Δημήτρης έγινε μόνο μητέρα, εγκατέλειψε τα πάντα και τα κατάφερε!».

Στο πλευρό του γιου τους


Η Ελπίδα ήταν εκεί στο πλευρό όχι μόνο του Πέτρου αλλά και του μοναχογιού τους του Δημήτρη, για τον οποίο είναι και οι δύο υπερήφανοι. Ο Δημήτρης ακολούθησε το επάγγελμα του πατέρα του, έγινε ηθοποιός. Έχει ολοκληρώσει τις σπουδές του στο Εθνικό Θέατρο. Μάλιστα έδωσε εξετάσεις και στο Εθνικό, και στο Θέατρο

Τέχνης, και στο Ωδείο Αθηνών, και πέρασε και στις τρεις. Από την πρώτη στιγμή που τελείωσε το σχολείο, ο Δημήτρης Φιλιππίδης δούλευε στο θέατρο και έκοβε εισιτήρια στους θεατές.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του o Πέτρος Φιλιππίδης είχε μιλήσει για την απόφαση του γιου του να ασχοληθεί με την υποκριτική, λέγοντας: «Ξέρει και ξέρουμε ότι θα υπάρξει σύγκριση με τον πατέρα του, αλλά από την άλλη θα σταματήσουμε το όνειρο ενός ανθρώπου, εάν πράγματι κάνει γι’ αυτήν τη δουλειά, επειδή ο πατέρας του είναι ηθοποιός; Ο Δημήτρης θα χαράξει το δικό του δρόμο κι έχω την πεποίθηση, την επιθυμία, αλλά του το εύχομαι κιόλας, να γίνει καλύτερος από μένα».

Ο Πέτρος Φιλιππίδης έχει σημειώσει επίσης για το γιο του στον Νίκο Χατζηνικολάου: «Ο γιος μου ξέρει τι πρέπει να κάνει. Είναι ώριμος. Όταν με ρώτησε τη γνώμη μου για την υποκριτική, του είπα “με κάνεις ευτυχισμένο” και το είπα γιατί ξέρω ότι είναι ταλαντούχος. Τελείωσε τη σχολή του Εθνικού Θεάτρου και έχω αγωνία να ανοίξουν τα θέατρα για να τον δω να παίζει. Είναι καλλιεργημένο παιδί, αγαπάει τα ζώα και μένει μόνος του από 19 χρόνων. Θα ήθελα να τον δω ευτυχισμένο, να τον δω να παίζει, αλλά και να παίξουμε μαζί. Μου κάνει κριτική, αλλά είναι σωστός και μου λέει και λεπτομέρειες».

Στη σκηνή μπορεί να μην έχουν συνεργαστεί, έχουν γίνει όμως συγγραφικό δίδυμο, καθώς είχαν μεταφράσει μαζί το έργο «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές» αλλά και το έργο του Μολιέρου «Ο κατά φαντασίαν ασθενής».

Κι όλα αυτά μέχρι τη στιγμή που έσκασαν σαν βόμβα οι καταγγελίες σε βάρος του Πέτρου Φιλιππίδη και τίναξαν τα πάντα στον αέρα. Η κατάσταση δεν είναι δύσκολη μόνο για τον ηθοποιό αλλά και το γιο του και κυρίως τη γυναίκα του. Παρ’ όλα αυτά η Ελπίδα πήρε τη

μεγάλη απόφαση να στηρίξει, όπως έκανε πάντα, την οικογένειά της, να σταθεί ακόμα μία φορά σαν βράχος στο πλευρό του συζύγου της μέχρι το τέλος. Γι’ αυτό άλλωστε είναι και η μία από τους επτά μάρτυρες υπεράσπισής του.

Το κλίμα ωστόσο στη βίλα του Ψυχικού όπου μένει ο 57χρονος ηθοποιός με τη σύζυγό του, Ελπίδα Νίνου, έχει γίνει πολύ βαρύ, ενώ έχει επιδεινωθεί και η ψυχολογική κατάσταση του ηθοποιού, ο οποίος λαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και φαρμακευτική αγωγή. Οι πληροφορίες θέλουν το ζευγάρι να έχει προχωρήσει στις διαδικασίες του διαζυγίου με τη σύμφωνη γνώμη και του Πέτρου Φιλιππίδη. Άλλωστε, αυτός είναι που την παρότρυνε κιόλας για το καλό του παιδιού τους και το δικό της, σκεπτόμενος τη δικαστική συνέχεια. Μάλιστα, ο Φιλιππίδης φέρεται να έχει πει στη γυναίκα του, αν μετά την απολογία του προφυλακιστεί, να πάρει το παιδί τους και να εξαφανιστούν για κάποιο χρονικό διάστημα.

Tι κατέθεσε η προδομένη σύζυγος


Οι βαριές κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο ηθοποιός μένει να αποδειχθούν στο δικαστήριο και ο ρόλος των μαρτύρων στην υπόθεση είναι ιδιαίτερα κρίσιμος, καθώς δεν υπάρχει κάποια ιατροδικαστική έρευνα, και έτσι το δικαστήριο θα κληθεί να ακούσει και να αξιολογήσει τα όσα έχουν να πουν και οι δύο πλευρές. Για τον Πέτρο Φιλιππίδη οι μάρτυρες υπεράσπισης είναι η μεγαλύτερη ελπίδα για να πετύχει μια ευνοϊκότερη καταδίκη ή ακόμα και αθώωση.

Ο ίδιος μέσω του δικηγόρου του Θέμη Σοφού επιμένει στην αθωότητά του και δηλώνει ότι θα μιλήσει όταν έρθει η ώρα. υπερασπιστική του γραμμή αναφέρει ότι όλα είναι ψέματα και αυτό θα αποδειχθεί στο δικαστήριο. Μέχρι στιγμής στον εισαγγελέα έχουν καταθέσει επτά μάρτυρες. Μία εξ αυτών και η σύζυγός του, που φαίνεται να τον στηρίζει.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ελπίδα Νίνου κατέθεσε πως γνώριζε δύο από τις μηνύτριες και είχε λάβει γνώση γεγονότων που συνέβησαν εκείνη την περίοδο. Μάλιστα, για μία εκ των υποθέσεων, που εκτυλίχθηκε το 2008, ισχυρίστηκε ότι η μηνύτρια είχε πλησιάσει το σύζυγό της κι εκείνος την έδιωξε από το θέατρο. Στο υπόμνημά του ο ηθοποιός χαρακτηρίζει τις κατηγορίες «αποκυήματα φαντασίας». Υποστηρίζει ότι ουδέποτε παρενόχλησε τις συναδέλφους του που τον καταγγέλλουν και στρέφονται εναντίον του για λόγους εκδίκησης, επειδή δεν συνεργάστηκε μαζί τους επαγγελματικά. Ωστόσο, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής έρευνας κατέθεσαν όχι μόνον οι τρεις καταγγέλλουσες αλλά και μάρτυρες που υπέδειξαν οι ίδιες προς ενίσχυση των όσων υποστηρίζουν.

Μετά την απόφαση του εισαγγελέα για ποινική δίωξη του ηθοποιού, η υπόθεση περνά στα χέρια του ανακριτή, που αναμένεται να αρχίσει νέο γύρο καταθέσεων και να αποφανθεί εάν απαιτείται προφυλάκισή του. Ο δικηγόρος Γιάννης Μαρακάκης διευκρίνισε πως σε περίπτωση που ο Φιλιππίδης κριθεί ένοχος και για τις τρεις κατηγορίες, τότε ενδέχεται να καταδικαστεί και σε 20 έτη. Και όπως είπε, ο ηθοποιός αναμένεται να κληθεί για απολογία εντός τoυ καλοκαιριού. 

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα ΟΝ ΤΙΜΕ