Χαμόγελα ικανοποίησης και αισιοδοξίας σκόρπισε στους ανθρώπους της Κυπριακής αποστολής η ολοκλήρωση της πρώτης γενικής πρόβας του Α’ Ημιτελικού που ολοκληρώθηκε πριν από λίγο. Ο λόγος, όχι ότι το νησί της Αφροδίτης βρέθηκε μεταξύ των δέκα φανταστικών φιναλίστ του τελικού, αλλά η εξαιρετική απόδοση της Έλενας Τσαγκρινού στο El DIablo.


Η νεαρή τραγουδίστρια ήταν για ακόμα μια φορά πολύ καλή τόσο φωνητικά όσο και στην απόδοση της απαιτητικής χορογραφίας που έχει ετοιμάσει για το El Diablo η χορογράφος Chali Jennings και συνάδει με την αισθητική προσέγγιση του Marvin Dietmann. Η Κύπρος, εμφανιζόμενη στη μέση του σόου, βάζει κυριολεκτικά φωτιά στη σκηνή του Ahoy Arena σε μια παράσταση που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στη μνήμη των όσων παρακολουθούν.

Πώς κύλησε η πρώτη γενική πρόβα

Οι Ολλανδοί διοργανωτές έχουν ετοιμάσει ένα φαντασμαγορικό τηλεοπτικό σόου για τον πρώτο ημιτελικό με ένα καταπληκτικό interval act, αφιερωμένο και εμπνευσμένο από τη δύναμη του νερού. 3.500 θεατές βρέθηκαν στην αρένα του σταδίου, η οποία αν και δείχνει άδεια, εξυπηρετεί άψογα τα τηλεοπτικά πλάνα.

Οι δεκαέξι χώρες έκαναν, λοιπόν, την πρώτη τους γενική πρόβα (η Αυστραλία εμφανίστηκε με το Live-On-Tape), με αρκετές από αυτές να αλλάζουν εν μέρει τη σκηνική παρουσίαση των συμμετοχών τους σε σχέση με αυτά που είχαμε δει στις πρόβες. Στις πολύ καλές πρόβες της πρώτης γενικής πρόβας να αναφέρουμε εκτός, από την Κύπρο, τη Λιθουανία και την Ουκρανία, ενώ αρκετά καλά πήγαν η Ρωσία, το Βέλγιο, η Νορβηγία και το Ισραήλ. Σίγουρα και η συμμετοχή της Αυστραλίας- λόγω και των ιδιαίτερων συνθηκών- αποτελεί ερωτηματικό, το πρόσημο για τη Montaigne και το Technicolour είναι σίγουρα θετικό.

Μετά την ολοκλήρωση των εμφανίσεων των 16 χωρών του ημιτελικού, στη σκηνή ανέβηκαν ζωντανά η Ιταλία, η Γερμανία και η Ολλανδία για τη δική τους πρόβα.


Σειρά έχει το βράδυ η Jury Rehersal του Πρώτου Ημιτελικού, με τις επιτροπές να ψηφίζουν και να καθορίζουν το 50% του τελικού αποτελέσματος.