Η πριγκίπισσα Βεατρίκη ενθουσίασε χθες τους… φαν της βασιλικής οικογένειας, ανακοινώνοντας τη συναρπαστική είδηση για την εγκυμοσύνη της.

Η πριγκίπισσα και ο σύζυγός της, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι, με τον οποίο παντρεύτηκε το περασμένο καλοκαίρι, θα καλωσορίσουν το μωρό τους αυτό το φθινόπωρο.

Είναι το δεύτερο παιδί για τον Εντοάρντο, που έχει έναν ακόμη γιο με την πρώην αρραβωνιαστικιά του, Dara Huang.

Το μωρό της πριγκίπισσας Βεατρίκης θα είναι το 12 δισέγγονο της Βασίλισσας Ελισάβετ, μετά και το δεύτερο παιδί που αναμένουν ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ το καλοκαίρι.

Επίσης, θα είναι το δεύτερο εγγόνι για τον πρίγκιπα Άντριου και τη Σάρα Φέργκιουσον, αφού η αδερφή της Βεατρίκης, πριγκίπισσα Ευγενία, γέννησε τον γιο της Αύγουστο, τον Φεβρουάριο.

Ωστόσο, ενώ ο μικρός Αύγουστος δεν έχει τίτλο, ο νεότερος ξάδελφος του θα έχει.

Ο λόγος είναι απλός και δεν έχει σχέση με τη βρετανική βασιλική οικογένεια.

Ο επίσημος τίτλος του Εντοάρντο είναι «Κόμης», καθώς η οικογένειά του έχει σχέσεις με την ιταλική αριστοκρατία, προτού η χώρα αποκτήσει δημοκρατία το 1946. Αν και δεν χρησιμοποιούν τους τίτλους τους στην καθημερινή ζωή, η οικογένειά του τους διατηρεί.

Αυτό σημαίνει ότι στο μωρό του ζευγαριού θα περάσει ο τίτλος του «Κόμη» ή της «Κοντέσας». Οι τίτλοι μεταβιβάζονται πάντα από την πλευρά του πατέρα της οικογένειας, και καθώς ο σύζυγος της Ευγενίας, Τζακ Μπρουκσμπανκ, δεν διαθέτει τίτλο, ο γιος τους επίσης δεν έχει. Ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε αυτό να αλλάξει στο μέλλον είναι εάν η βασίλισσα αποφασίσει να παραχωρήσει έναν τίτλο ευγενίας στον Τζακ.