Ο Τζέιμς Καφετζής και ο Νίκος Μπαρτζης απέδειξαν πως  το «ριάλιτι» τους ταιριάζει αφού η  φιλία που γεννήθηκε ανάμεσα τους είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Είναι από τις ελάχιστες φορές  που βλέπουμε σε παιχνίδι επιβίωσης  να υπάρχει τόσο δυνατό δέσιμο  και τόσο έντονα συναισθήματα  ώστε οι παίκτες   να δακρύζουν μπροστά σε χιλιάδες τηλεθεατές χωρίς  και να κλαίνε σαν μικρά παιδιά. Ίσως η καραντίνα, ίσως ο περιορισμός, ίσως αυτό που πραγματικά λείπει από την ζωή, όπως η η αλήθεια, έκαναν τους τηλεθεατές να ταυτιστούν τόσο πολύ με αυτό το δίδυμο που τους στήριζαν όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και σε κάθε τους τοποθέτηση στο Συμβούλιο. Η αγάπη που έδειχνε ο ένας για τον άλλον, ήταν ένα βασικό συστατικό ώστε ο κόσμος να  θαυμάσει αλλά και να «ζηλέψει» αυτό που έχουν. Γιατί δεν είναι και το πιο εύκολο πράγμα να βρεις ένα πραγματικό φίλο, έναν αδερφό , όπως αποκαλεί ο ένας τον αλλον  και να κλαίς στην αγκαλιά του.  Δεν είναι  λίγο να βάζουν  στην άκρη τα χρήματα, τις ψήφους, την γνώμη του κόσμου και να κάνουν κάνει αυτό που λέει η καρδιά  τους.  Γι αυτό και παρά την αποχώρησή τους, θεωρούνται νικητές. 

Από τις πρώτες ημέρες της έναρξης του φετινού Survivor, είδαμε τον Τζέιμς  Καφετζή και τον Νίκο Μπάρτζη να έρχονται κοντά και να δημιουργούν ανάμεσά τους μία αληθινή φιλία. Στην παρέα τους προστέθηκε και η Άννα Μαρία Βέλλη και λίγες ημέρες αργότερα, οι τρεις παίκτες έγιναν «κόκκινο πανί» για τους συμπαίκτες του.

 

 

 Το «όχι» στον Τούρκο

 Για πολλούς τηλεθεατές αλλά και τις στοιχημάτιζες εταιρίες, ο Τζέιμς ήταν ένα από τα μεγάλα φαβορί στο παιχνίδι. Μετά ακολουθούσε ο Νίκος αλλά και οι δυο μαζί ήταν το δίδυμο που λάτρευαν να βλέπουν οι τηλεθεατές αλλά και ψήφιζαν – ξοδεύοντας αρκετά ευρώ- για να παραμείνουν στο Survivor. Φυσικά ο Ατζούν Ιλιτζαλί το γνώριζε αυτό και σκέφτηκε να αξιοποιήσει την «ευκαιρία» που του παρουσιάστηκε.  Να γεμίσει περισσότερο τις τσέπες του και γι αυτό και έκρινε σκόπιμο για λόγους καθαρά εμπορικούς και μόνο, να επεκτείνει -χωρίς φυσικά να ρωτήσει ποτέ τους παίκτες- τη διάρκεια του ριάλιτι επιβίωσης μέχρι τις 14 Ιουλίου. Απόφαση που έφερε πολλές αντιδράσεις στους συμμετέχοντες αφού σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr  σχεδόν όλοι οι παίκτες έδειξαν πως δεν συμφωνούν με αυτό.  Ωστόσο αν και μίλησαν με ανθρώπους της παραγωγής δεν κατάφεραν κάτι.

Όλοι αποφάσισαν να συνεχίσουν εκτός από τον Τζέιμς Καφετζή. Ενημέρωσε  πρώτα απ όλους τον Νίκο πως θέλει να φύγει και αμέσως μετά την παραγωγή. Ο 24χρονος Ροδίτης νωρίτερα είχε επικοινωνήσει με την οικογένεια του, η οποία του μετέφερε πως έχουν τα πράγματα σε ότι αφορά τις επιχειρήσεις του με τα ιστιοπλοϊκά. Αυτό τον βοήθησε ώστε να πάρει πιο εύκολα την απόφαση να φύγει αφού και ψυχολογικά είχε κουραστεί και σωματικά αλλά ήθελε να επιστρέψει καις τις δραστηριότητες του Συγκεκριμένα τόνισε στο συμβούλιο του survivor: «Βρίσκομαι εδώ 5 μήνες και με τον φίλο μου τον Νίκο έχουμε περάσει τρελή πείνα, καταιγίδες, χαρές και λύπες. Έχω εξαντληθεί σωματικά κι η δισκοκήλη μου στην μέση δεν μου επιτρέπει να κάνω αυτό που έκανα πάντα. Επίσης νομίζω ότι αρχίζω και χάνω το μυαλό μου με το Survivor, ξεχνώ αναμνήσεις από την έξω ζωή. Ο δρόμος είναι μακρύς και θέλω να αποχωρήσω σήμερα εγώ. Ξέρω ότι ο κόσμος με έχει στηρίξει αλλά για εμένα είναι το τέλος… Το μεγαλύτερο έπαθλο το κέρδισα κι είναι ο Νίκος.» είπε. Μετά την αποχώρησή του το twitter πήρε φωτιά «Εσύ είσο ο νικητής. Είσαι ο πρίγκιπας της καρδιάς μας. Έληξε το survivor  για μας» έγραφαν. Ωστόσο την επόμενη μέρα συνέχισαν  να παρακολουθούν με αμείωτο ενδιαφέρον και να στηρίζουν  φανατικά τον Νίκο Μπάρτζη «Τώρα είσαι εσύ ο νικητής. Τέλειωσε τους όλους» σχολίαζαν μέχρι που ήρθε νέα  βόμβα!

 

 

Δίδαξε ήθος

Μια βδομάδα μετά ο Νίκος Μπαρτζης ανακοινώνει την αποχώρησή του από το παιχνίδι «Θα μπορούσα να κερδίσω το έπαθλο αλλά τα λεφτά τελειώνουν κι εγώ μπορεί να μην δούλευα ξανά και να πονούσα μια ζωή, τα έχω σκεφτεί όλα, δεν αξίζει τίποτα πάνω από την υγεία. Όσο καιρό ήμουν στην κλινική, σκεφτόμουν ότι αν δεν μπορούσα να παίξω, γιατί πονάω πάρα πολύ, δεν μπορώ να κάθομαι στον πάγκο, δεν μου βγαίνει, δεν είμαι άνθρωπος τέτοιος, θα γυρίσω τουλάχιστον πίσω στους ανθρώπους που με αγαπάνε», εξήγησε ο Νίκος.



Πέρα από τον σοβαρό τραυματισμό του  στα γόνατα,  ο Νίκος, όπως είναι λογικό, είχε επιβαρυνθεί ψυχολογικά μετά την αποχώρηση του κολλητού του, κάτι που είχαν επισημάνει και οι συμπαίκτες του. Ωστόσο υπάρχει και εδώ ένα παρασκήνιο αφού όπως  εκμυστηρεύτηκε ο Τζέιμς σε κοντινά του πρόσωπα, ο Νίκος πονούσε καιρό πριν μεταφερθεί στο νοσοκομείο όμως τον άφηναν να παίζει. Όταν όμως ο πόνος μεγάλωσε και πήγε στο νοσοκομείο, εκεί του είπαν πως θα χρειαστεί χρόνος για να επιστρέψει στον στίβο μάχης, κάτι που δεν άρεσε στον ίδιο. Δεν ήθελε να κάθεται αλλά να παλεύει! Θερμός ήταν ο αποχαιρετισμός που δέχτηκε από το twitter, αφού οι χρήστες του δημοφιλούς Μέσου κοινωνικής δικτύωσης τον αποθέωσαν για την αξιοπρέπειά του και τον αποχαιρέτησαν ως νικητή «Δίδαξες ήθος και αξιοπρέπεια»  γράφουν οι περισσότεροι αφού μεγάλη σημασία είχε για εκείνους η φράση του Νίκου «Το χρήμα δεν αγοράζει τα πάντα»

Στο Ζευγολιατό Κορινθίας βρίσκεται πλέον ο Νίκος Μπάρτζης μετά την αποχώρησή του από το Survivor. Ο 26χρονος αγρότης επέστρεψε και μάλιστα οι θαυμαστές του τον υποδέχθηκαν στο αεροδρόμιο με τιμές νικητή. Λίγο αργότερα αναχώρησε για το χωριό του, το Ζευγολιατό Κορινθίας όπου τον περίμενε μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς εκεί βρισκόταν ο James Καφετζής και η Άννα Μαρία Βέλλη.





Νωρίτερα ο Νίκος Μπάρτζης έκανε μια ανάρτηση με την οποία ανέφερε: «Νομίζω έχετε καταλάβει όλοι ότι εγώ ΣΑΝΙΚΟΣ δεν είμαι και πολύ καλός στο λόγο μου. Όμως ένα δύσκολο ταξίδι έφτασε στο τέλος του. Ήρθε η σειρά μου να ευχαριστήσω για όλες αυτές τις αναμνήσεις -καλές και κακές- και για όλες αυτές τις στιγμές που μοιράστηκα με αυτά τα δυο υπέροχα παιδιά, που γνώρισα στο παιχνίδι και αγάπησα μέσα από την καρδιά μου.

Αυτή δεν είναι άλλη φυσικά, από την @amiyiami, που από την πρώτη στιγμή που ήρθε στην ομάδα μας κολλήσαμε και είναι από τις μόνες παίκτριες που κράτησε τον χαρακτήρα της και τα πιστεύω της, χωρίς να κάνει καμία κ@λοτουμπα, κοιτώντας το συμφέρον της.

Και φυσικά τον μεγαλύτερο τσοπανοτραβόλτα της Ρόδου, τον @jamie.kaf. Πραγματικά τι να πω για αυτόν τον άνθρωπο. Νομίζω τα είπα όλα στο συμβούλιο αποχώρησης του. Bro είσαι ό,τι καλύτερο γνώρισα στο Survivor. Δέσαμε από την πρώτη στιγμή που πατήσαμε το πόδι μας στο νησί. Αυτά που περάσαμε μέσα στο παιχνίδι νομίζω θα μας δένουν για πάντα.

Τέλος θέλω να ευχαριστήσω μέσα από την καρδιά μου όλους εσάς που μας στηρίξατε και μας αγαπήσατε.

Υγ. Τελικά το έπαθλο το νίκησα και με το παραπάνω. Εκτός από αυτά τα δυο υπέροχα παιδιά, κέρδισα και την ζέστη αγκαλιά όλων όσων με στήριξαν. Πιστέψτε με, αυτό αξίζει πολλά περισσότερα από ένα χρηματικό έπαθλο. Σας ευχαριστώ όλους από τα βάθη της καρδιάς μου».