Η πρώτη «καμπάνα» για τον Πέτρο Φιλιππίδη ήρθε από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών και συγκεκριμένα από το Πειθαρχικό Συμβούλιο, που αποφάσισε τη διαγραφή του ηθοποιού από το σωματείο, μετά τις δεκάδες καταγγελίες που δέχθηκε για σεξουαλική παρενόχληση, αλλά και για βιασμό γυναίκας συναδέλφου του.

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών συνεδρίασε τη Δευτέρα προκειμένου να εξετάσει τις καταγγελίες για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Παύλο Χαϊκάλη και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο Άρης Καβατζίκης στην εκπομπή «Πάμε Δανάη», ο Πέτρος Φιλιππίδης διαγράφηκε από το ΣΕΗ.

«Σε ό,τι αφορά τον Πέτρο Φιλιππίδη, αποφασίστηκε από το Πειθαρχικό του ΣΕΗ η διαγραφή του από το Σωματείο. Για τον Παύλο Χαϊκάλη, αποφασίστηκε να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες ώστε να καταφέρουν να καταλήξουν σε μία απόφαση», είπε ο Άρης Καβατζίκης.

Η απόφαση του ΣΕΗ δεν έχει σχέση με αυτή της Δικαιοσύνης

Το Πειθαρχικό Συμβούλιο του ΣΕΗ συνεδρίασε υπό την προεδρία του ηθοποιού Πασχάλη Τσαρούχα, προκειμένου να αποφανθεί για τις ποινές που θα επιβάλει στους ηθοποιούς Πέτρο Φιλιππίδη και Παύλο Χαϊκάλη, μετά τις καταγγελίες που είδαν το φως της δημοσιότητας. Η απόφαση του ΣΕΗ δεν έχει καμία σχέση με την πορεία της υπόθεσης στην ελληνική δικαιοσύνη, παρά μόνο στο γεγονός ότι κάποιοι φάκελοι ζητήθηκαν από την ελληνική δικαιοσύνη αναφορικά με τις καταγγελίες.

Η συνεδρίαση του Πειθαρχικού ασχολήθηκε με τέσσερις περιπτώσεις

«Από τα τέσσερα ονόματα για τα οποία έγινε συζήτηση, τα δύο ονόματα βγήκαν στη δημοσιότητα και είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης. Υπάρχουν άλλες δύο περιπτώσεις για τις οποίες δεν ξέρω αν θα μάθουμε ονόματα. Σε ό,τι αφορά στον Πέτρο Φιλιππίδη αποφασίστηκε η διαγραφή του από το Σωματείο Ελλήνων Ηθοποιών. Μένει να δούμε αν θα είναι οριστική. Η υπόθεση του Παύλου Χαϊκάλη θα επανεξεταστεί. Αποφάσισαν να επανεξεταστούν κάποιοι μάρτυρες ώστε να μπορέσει το πειθαρχικό να καταλήξει σε μία απόφαση», πρόσθεσε ο Άρης Καβατζίκης.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time