Μπρα ντε φερ
Μπρα ντε φερ Δημήτρης Τάκης Χριστίνα Κοραή
scarlet_455
Lifestyle

Σκάρλετ Γιόχανσον: Έκανε μήνυση στην Disney για την ταινία «Black Widow» - «Με αυτό που κάνετε, χάνω 50 εκατ. δολάρια»

H ταυτόχρονη προβολή της τελευταίας ταινίας της στους κινηματογράφους και η κυκλοφορία της μέσω streaming παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου της

Mήνυση κατά της Disney υπέβαλε η διάσημη σταρ του Χόλιγουντ Σκάρλετ Γιόχανσον, υποστηρίζοντας ότι η ταυτόχρονη προβολή της τελευταίας ταινίας της, Black Widow, στους κινηματογράφους και η κυκλοφορία της μέσω streaming παραβιάζει τους όρους του συμβολαίου της.

Στην αγωγή που κατέθεσε χθες στο Ανώτατο Δικαστήριο του Λος Άντζελες εναντίον της Disney, η γνωστή ηθοποιός σημειώνει ότι η Marvel Entertainment της Disney με την κυκλοφορία της «Μαύρης Χήρας» και στο Disney+, ταυτόχρονα με την κινηματογραφική πρεμιέρα, παραβίασε το συμβόλαιο που είχαν υπογράψει και το οποίο εγγυόταν αποκλειστική προβολή στη μεγάλη οθόνη, ενώ αναφέρει ότι η αμοιβή της βασιζόταν σε μεγάλο βαθμό στο πώς θα τα πήγαινε το φιλμ στο box-office.

Μάλιστα, πηγές κοντά στη διάσημη ηθοποιό υπολογίζουν ότι η ίδια έχασε περίπου 50 εκατομμύρια δολάρια, αναφέρουν διάφορα δημοσιεύματα.

«Η Disney σκόπιμα προχώρησε σε παραβίαση της συμφωνίας με τη Marvel, αναίτια, και εμποδίζοντας την κυρία Γιόχανσον να απολαύσει τα πλήρη οφέλη του deal της με τη Marvel», αναφέρεται χαρακτηριστικά στην αγωγή.

Η «Black Widow» ξεκίνησε δυναμικά, με έσοδα 80 εκατομμυρίων δολαρίων από τις εισπράξεις στις ΗΠΑ, αλλά την επόμενη εβδομάδα κατέγραψε τη δεύτερη σημαντικότερη πτώση (67%) σε σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ταινία της Marvel Cinematic Universe, κάτι που η αμερικανική Εθνική Ένωση Ιδιοκτητών Κινηματογράφων απέδωσε στην ταυτόχρονη προβολή της ταινίας στο Disney+.

Από την πλευρά της, η Disney απάντησε στη Σκάρλετ Γιόχανσον με μια αιχμηρή ανακοίνωση: «H αγωγή αυτή δεν έχει καμία αξία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερα θλιβερή μήνυση, καθώς αγνοούνται άκαρδα οι φρικτές, παρατεταμένες παγκόσμιες επιπτώσεις της πανδημίας COVID-19».