«Πρόκειται για ένα ντροπιαστικό γεγονός για την ομάδα ασφαλείας του και ο σωματοφύλακας που το οδηγούσε τρελάθηκε, αλλά όχι τόσο όσο ο Τομ Κρουζ».

Έτσι περιγράφει στα διεθνή Μέσα, πηγή κοντά στον δημοφιλή ηθοποιό την στιγμή που ο Τομ Κρουζ έχασε αποσκευές αξίας 100.000 ευρώ.

Ο 59χρονος σταρ του κινηματογράφου βρίσκεται για γυρίσματα στο Ηνωμένο Βασίλειο για την ταινία του «Mission Impossible 7». «Το αυτοκίνητο βρέθηκε επειδή ήταν εξοπλισμένο με ηλεκτρονική συσκευή εντοπισμού, αλλά όλα όσα βρίσκονταν μέσα σε αυτό είχαν εξαφανιστεί».

Ο ηθοποιός μετακινούνταν με το συγκεκριμένο αυτοκίνητο όσο βρίσκεται στο Λονδίνο και η κλοπή φαίνεται πως έγινε ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το «The Grand Hotel» στο Μπέρμιγχαμ.

Πώς έκλεψαν το αυτοκίνητο

Οι κλέφτες κατάφεραν να υποκλέψουν το σήμα που στέλνει το αυτοκίνητο στο κλειδί για να ξεκλειδώσει, ενώ ήταν σταθμευμένο έξω από το «The Grand Hotel» στο Μπέρμιγχαμ.
Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν τα διεθνή Μέσα, ο ένας ληστής κρατώντας έναν αναμεταδότη προσπαθεί να ανοίξει το αυτοκίνητο. Το χερούλι στέλνει το σήμα στον πομπό του αυτοκινήτου και το σήμα μεταδίδεται στον συνεργό του ο οποίος με τη σειρά του κρατά έναν δεύτερο αναμεταδότη που στέλνει το σήμα στο κλειδί του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Και έτσι το αυτοκίνητο ανοίγει.

Οι ληστές το πήραν και έφυγαν, αν και το συγκεκριμένο μοντέλο αυτοκινήτου αξίας 100.00 ευρώ, έχει τη δυνατότητα να πάρει μπροστά με την χρήση βιομετρικών στοιχείων.

Η τακτική χρήσης αναμεταδοτών σήματος για την κλοπή αυτοκινήτων είναι ιδιαίτερα προσφιλής.