Με μεγάλη λαμπρότητα και κατάνυξη πραγματοποιήθηκε και έφέτος στο νησάκι Κυρά Παναγια των Βορείων Σποράδων ή πανηγύρι της Ιεράς Μονής Γεννήσεως της Θεοτόκου απο τον Ηγούμενο Ονούφριο και τους Λαυριώτες μοναχούς Χαρίτων ,Ιωάννη,Νικόδημο.



Πολλοί κάτοικοι -νησιώτες και έπισκέπτες απο την Σκιάθο, Σκόπελο, Αλοννησο ,Αλμυρό,Βόλο, Χαλκιδική κατέφθασαν με διάφορα θαλασσια μεταφορικά μέσα απ το βράδυ στο μοναστηρι. 



Το Σαββατο έψάλη ο Πανηγυρικός Εσπερινός και η Ακολουθία της Μεγάλης Παράκλησης και το πρωι της Κυριακής ο Ορθός,ο Μέγας Αγιασμός και η θεία Λειτουργία κατα το Αγιορείτικο τυπικό.Ακολούθησε γεύμα απο ντόπιο κατσικι συνοδευόμενο απο πατάτες κρασι σαλάτα και ζυμωτό ωραιο καρβέλι ψωμί.




Το μοναστήρι ειναι μετόχι της ΙΕΡΑΣ ΜΟΝΗΣ ΜΕΓΙΣΤΗΣ ΛΑΥΡΑΣ και ολο το νησι ανήκει στην Αγιορείτικη μονη απο το 963μχ οταν ο Όσιος ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ο ΑΓΙΟΡΕΙΤΗΣ το άγόρασε απο Βυζαντινούς άρχοντες στην Κωνσταντινούπολη για να χρησιμοποιηθεί ως μετόχι του ΑΓΙΟΥ ΟΡΟΥΣ και να προμηθεύει τα εκει μοναστηρια με τρόφιμα.




Πολλοι γνωστοί οπως ο Αρης Δερβένης του Skiathos palace ,ο Φώτης Κοφινάς πήγαν με το φουσκωτό του Γιώργου Αγγελόπουλου απο την Σκιάθο στο μοναστηρι με θαλασσαταραχή για να παρουν ευλογία.


Επίσης ο Γιάννης Πρεβεζάνος (Δικηγόρος )με την οικογένεια του,
Ηλίας και Ανδρέας Τσαγγάρης ,ο Θωμάς Τιμαμόπουλος,Αθανάσιος Κουλούρης Αστυνομικός Υποδιευθυντής Τροχαίας Βόλου και πολλοι άλλοι.



Ο Ηγούμενος Ονούφριος εύχαριστησε τον κόσμο και τους εύχήθηκε η ΚΥΡΑ ΠΑΝΑΓΙΑ να τους προστατεύει και να τους όδηγεί ..,και πρώτα ο ΘΕΟΣ να ξαναέρθουν στην χάρη της του χρόνου.


Φωτορεπορτάζ: Γιάννης Αποστολίδης