Η «Κοµάντα και ∆ράκοι» είναι µια νεανική, µεταφυσική σειρά µυστηρίου µε πρωτότυπο σενάριο και ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη από τον Θοδωρή Παπαδουλάκη, που συνδυάζει γουέστερν ατµόσφαιρα και κωµικά στοιχεία και, όπως φάνηκε ήδη από την προβολή του πρώτου επεισοδίου, θα µας απασχολήσει αρκετά φέτος. Η πρωτοποριακή σειρά, κινηµατογραφικών προδιαγραφών, που έκανε πρεµιέρα την Τετάρτη στις 22.30 και κέρδισε από το πρώτο κιόλας επεισόδιο το τηλεοπτικό κοινό, θα προβάλλεται κάθε Κυριακή, ενώ αύριο θα δούµε σε επανάληψη το πρώτο επεισόδιο.

Ενθουσιασµένος για τη συνεργασία του µε το Mega και την υπερπαραγωγή «Κοµάντα και ∆ράκοι» δηλώνει στο «Secret» ο πολυτάλαντος Γιάννης Ζουγανέλης, τονίζοντας πως πιστεύει ακράδαντα ότι πρόκειται για κάτι ξεχωριστό στα τηλεοπτικά δρώµενα: «Η σειρά φέρει την πρωτότυπη γραφή και την ιδιαίτερη σκηνοθετική σύλληψη του Θοδωρή Παπαδουλάκη. Ενός σκηνοθέτη που προβάλλει την Ελλάδα µε το δικό του µάτι και σε κάνει να θες να τη γευτείς, να κολυµπήσεις, να τα κάνεις όλα... Αφέθηκα στα χέρια του, παρόλο που έχω εµπειρία στην υποκριτική». Ο ρόλος του έχει να κάνει µε έναν Ελληνα γκουρού που ταξίδεψε στην Ανατολή και µαγεύτηκε από όλη τη φιλοσοφία που κυριαρχούσε εκεί. Οταν επέστρεψε, δηµιούργησε το δικό του «άσραµ», για να µεταδώσει την αγάπη. «Είναι η πρώτη φορά που η ελληνική τηλεόραση έχει τέτοιας µορφής σειρά. Κάθε επεισόδιο είναι και µια ταινία ιδιαίτερη», εξηγεί.

Αδιαφορία

Τα κανάλια για τη σεζόν που διανύουµε έχουν επενδύσει σηµαντικά στη µυθοπλασία, µε το κοινό -µέχρι τώρα- να την αγκαλιάζει θερµά, δείχνοντας αδιαφορία για τα ριάλιτι. «Είµαι πολύ χαρούµενος που συµβαίνει αυτό. Έχω τεράστια αποστροφή στα ριάλιτι, και ειδικά στο “Big Brother”. ∆εν περίµενα µε ένα κίνηµα τεράστιο παγκοσµίως σαν το “#MeToo” να υπάρχει εκποµπή όπου να εκτίθενται τόσο πολύ οι γυναίκες, όπως σε αυτό και στο “The Bachelor”... Τα άλλα τα σόου µε τα τραγούδια έχουν µια αξιοπρέπεια», τονίζει, ενώ παραδέχεται πως αγαπά την τηλεόραση, γι’ αυτό και τον ενοχλεί πολύ όταν «η µια εκποµπή µιλά για το τι κάνει η άλλη εκποµπή. ∆εν αφορά τον κόσµο αυτό, θα υπάρξει αποστροφή. Eρχεται και το τέλος του lifestyle, γιατί δεν γίνεται να γίνει πρότυπο της γυναίκας η κάθε τσόντα. Είναι δυνατόν τώρα;», εξηγεί ο αγαπηµένος συνθέτης, µουσικός, ηθοποιός, παρουσιαστής, συγγραφέας και δάσκαλος, που έχει άποψη και τη λέει χωρίς φόβο, αλλά µε πολύ πάθος. Oπως έγινε γνωστό, πριν από λίγο καιρό χάθηκε η πεθερά της κόρης του από COVID-19, ενώ νόσησε και ο ίδιος: «Εγώ ήµουν ασυµπτωµατικός, ήµουν τυχερός. Χάσαµε, όµως, τη µητέρα του Σπύρου, του γαµπρού µου, µια εξαιρετική κυρία, που δεν τον νίκησε. Εχασα, όµως, και άλλους ανθρώπους και φίλους.

ΕΙΝΑΙ Η ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΕΧΕΙ ΤΕΤΟΙΑΣ ΜΟΡΦΗΣ ΣΕΙΡΑ, ΟΠΩΣ Η «ΚΟΜΑΝΤΑ ΚΑΙ ΔΡΑΚΟΙ». KΑΘΕ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΜΙΑ ΤΑΙΝΙΑ ΙΔΙΑΙΤΕΡΗ
Ολα µας διχάζουν, µας δίχασε και ο κορονοϊός». Οπως λέει, έχει µιλήσει και µε συναδέλφους του «αρνητές» και η δική του απάντηση είναι πως «δεν µπορώ να πιστέψω πως όλη αυτή η εµβολιασµένη επιστηµονική κοινότητα θυσιάστηκε...». «Το µεγάλο κακό γίνεται στα social media, όπου δεν υπάρχει ελευθερία, αλλά αυθαιρεσία, και λέει ο καθένας το µακρύ και το κοντό του...», δηλώνει και προσθέτει: «Η πληροφορία θα φέρει την παραπληροφορία. Θέλει σεβασµό...». Ο Γιάννης Ζουγανέλης αυτή την περίοδο κάνει πρόβες για την «Κυρία Επιθεώρηση» των Μάκη ∆ελαπόρτα και Στέλιου Παπαδόπουλου στο Θέατρο Βέµπο. Ενα µουσικοχορευτικό υπερθέαµα, αφιερωµένο στη χρυσή εποχή της ελληνικής επιθεώρησης, µέσα από κωµικά κείµενα, χορευτικά και τραγούδια των σπουδαιότερων επιθεωρήσεων, που άφησαν εποχή στην ιστορία του ελληνικού θεάτρου.