Ένοχος κρίθηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας ο συνεργάτης πασίγνωστης χρηματιστηριακής εταιρείας που πριν από λίγα χρόνια είχε καταφέρει να «δαγκώσει» τις οικονομίες μιας ζωής του γνωστού δημοσιογράφου και παρουσιαστή Γιώργου Λιάγκα. Σύμφωνα με τη μήνυση που είχε καταθέσει ο παρουσιαστής, ο κατηγορούμενος καταδικάστηκε για τα αδικήματα της κακουργηματικής απιστίας, απάτης και πλαστογραφίας σε βάρος του.

Όπως αναφέρει ο Γιώργος Λιάγκας στη μήνυσή του, ο συνεργάτης της χρηματιστηριακής εταιρείας με άπιστες πράξεις, απάτης και πλαστογραφίας, εξανέμισε από το 2010 μέχρι το 2013 το χαρτοφυλάκιό του ύψους 330.000 ευρώ. Τα χρήματα ήταν οι οικονομίες μιας ζωής και μελλοντικά θα ήταν ένα στήριγμα για τα δυο του παιδιά από το γάμο του με τη Φαίη Σκορδά.

Το πρωτόδικο δικαστήριο έκρινε ομόφωνα ένοχο τον κατηγορούμενο και τον καταδίκασε με ποινή φυλάκισης 7 ετών με αποτέλεσμα ο δικηγόρος του να ασκήσει έφεση. Μετά την έκδοση της οριστικής ποινικής απόφασης, ο δικηγόρος του Γιώργου Λιάγκα, Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα επαναφέρει προς συζήτηση στο Πρωτοδικείο Αθηνών την αγωγή του παρουσιαστή κατά της χρηματιστηριακής και του καταδικασθέντος, ώστε να αποκατασταθεί και μέσω αποζημιώσεως η βλάβη που υπέστη.

«Η υπόθεση εκδικάστηκε σε πρώτο βαθμό και η ποινή για τον κατηγορούμενο ήταν επτά χρόνια κάθειρξη. Άσκησε έφεση βέβαια. Πάντα στα οικονομικά εγκλήματα η έφεση έχει αναστέλλουσα δύναμη. Αν μείνει και στο εφετείο αυτή η ποινή, ο κατηγορούμενος πηγαίνει απευθείας στη φυλακή, καθώς δεν εξαγοράζεται, δεν μετατρέπεται και ούτε αναστέλλεται. Είναι μια μεγάλη επιτυχία», αναφέρει ο δικηγόρος του Γιώργου Λιάγκα και προσθέτει: «Υπενθυμίζω ότι υπάρχει αγωγή σε βάρος της χρηματιστηριακής του εταιρείας. Την αγωγή την είχε αναβάλει το δικαστήριο μέχρι να εκδοθεί η απόφαση επί του ποινικού δικαστηρίου. Θα προσδιορίσουμε άμεσα το αστικό δικαστήριο, ώστε να αποζημιωθεί και οικονομικά ο παρουσιαστής».

Για τη συγκεκριμένη υπόθεση ο Γιώργος Λιάγκας είχε μιλήσει δημόσια: «Έπαθα μια πολύ μεγάλη ζημιά οικονομική το 2013. Καταστράφηκα. Έχασα όλα μου τα χρήματα. Ό,τι είχα μαζέψει όλα αυτά τα σκληρά χρόνια δουλειάς, με μια χρηματιστηριακή απάτη… Το έμαθα τυχαία από ένα παιδί στην Τήνο. Πήρα κατευθείαν τον ιδιοκτήτη της εταιρείας και μου είπε “όλα χάθηκαν”. Με το που το μαθαίνω μουδιάζει το σώμα μου, δεν μπορούσα να μιλήσω, ήταν εγκεφαλικό. Ένας φίλος μου γιατρός μου είπε “πάρε δυο ασπιρίνες και πάμε να πάρουμε λεξοτανίλ”» είχε πει ο Γιώργος Λιάγκας πριν από χρόνια στην εκπομπή του Θέμου Αναστασιάδη. Ως «εγκέφαλος» του οικονομικού εγκλήματος φέρεται να είναι ένας παλιός γνωστός του παρουσιαστή από την ιδιαίτερη πατρίδα του, τη Λάρισα.

Σύμφωνα με τα όσα είχαν καταγγελθεί, ο Γιώργος Λιάγκας του εμπιστεύθηκε το μεγάλο ποσό ώστε να το επενδύσει, αλλά τελικά χρηματιστής και χρήματα έγιναν καπνός!

*Δημοσιεύτηκε στην OnTime



Σήμερα ο παρουσιαστής μέσα από το «Πρωινό», προχώρησε σε μία εξομολόγηση, αποκαλύπτοντας πως αυτός ήταν ο λόγος που απουσίαζε από το πόστο του την προηγούμενη εβδομάδα.

«Φαίη άκουσέ με λίγο. Εγώ την προηγούμενη εβδομάδα έλειψα δύο μέρες και το λέω επειδή βγήκε ο Δημητρακόπουλος και το είπε. Είχα μια πολύ σημαντική ποινική δίκη.

Ήμουν φορτισμένος συναισθηματικά για μια υπόθεση που συνέβη πριν 10 χρόνια» είπε ο Γιώργος Λιάγκας αρχικά.

«Ο άνθρωπος που μου έφαγε τα λεφτά μαζί με τη χρηματιστηριακή, καταδικάστηκε με 10 χρόνια κάθειρξη, αλλά δεν βγήκα να πω. Ξέρετε γιατί;

Γιατί είναι 1ος βαθμός και αν δεν πάει στο Εφετείο να καταδικαστεί με τη βούλα ότι είναι απατεώνας, όπως είναι η πρωτόδικη απόφαση, δεν λέω το όνομά του γιατί σέβομαι την δικαιοσύνη.

Ανθρώπινα μέσα μου αισθάνομαι μεγάλη χαρά και δικαίωση» κατέληξε ο Γιώργος Λιάγκας στο «Πρωινό».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: