Ξεχώρισε στο «ΜasterChef» το 2018, αφού προσαρµόστηκε απόλυτα σε αυτά που ζήτησαν οι κριτές και κατάφερε και τον Σωτήρη Κοντιζά να πει: «Αν µπορούσα, θα ήθελα να γυρίσω τον χρόνο πίσω και να φάω στο µαγαζί του Σελίµ πριν από το “MasterChef” και µετά το “MasterChef”», τονίζοντας ότι είναι ένας από τους παίκτες µε τη µεγαλύτερη εξέλιξη και κάνοντας λόγο για µετάλλαξή του µέσα στο παιχνίδι.

Πριν από λίγους µήνες έκανε νέο βήµα, αφού εγκαινίασε το νέο του εστιατόριο σε µια ολάνθιστη αυλή στο Μαρούσι. Το «Selim Bay» και τα εκλεκτά του πιάτα, όπως µυρωδάτα φιστικλί, αλιζανί και Αδανα κεµπάπ, ασυναγώνιστο κιουνεφέ και άλλα, έχουν δοκιµάσει αρκετοί διάσηµοι, όπως ο Γιάννης Ζουγανέλης, που είναι και φίλος του σεφ.

Ο Σελίµ Σελτζούκ σήµερα µιλά για τις προτάσεις που απέρριψε, αλλά και για τα ριάλιτι µαγειρικής που κατακλύζουν την ελληνική τηλεόραση φέτος. «Σίγουρα είναι πολλά και ο κόσµος δεν ξέρει τι να παρακολουθήσει. Οµως παίζουν πολύ σηµαντικό ρόλο και οι κριτές.

 Στο “MasterChef” οι τρεις κριτές είναι πολύ αγαπητοί, και βλέπουν την εκποµπή και για αυτούς. Εγώ το βλέπω και από το µαγαζί µου. Ο κόσµος έρχεται και µου λέει πόσο τους αγαπάει, µε ρωτάνε πότε θα ξεκινήσω το “MasterChef”... Φυσικά, είναι και η παραγωγή πολύ ξεχωριστή, ενώ όλοι περνούσαµε πολύ καλά και πίσω από τις κάµερες», εξηγεί ο Σελίµ.

Ο ίδιος αποκαλύπτει για πρώτη φορά στο Secret γιατί είπε «όχι» στις δύο προτάσεις που δέχτηκε να λάβει µέρος, στο «Top Chef» και στο «Game of Chefs», στον ΑΝΤ1.

 «Με κάλεσαν πριν από λίγο καιρό και από τον ΣΚΑΪ και από τον ΑΝΤ1, όµως αρνήθηκα. Θεωρώ πως µία φορά είναι αρκετή για να δείξεις ποιος είσαι. Εγώ διαγωνίστηκα σε ένα πολύ δυνατό παιχνίδι, στο Star, και δεν θα το έκανα ξανά. ∆εν είµαι από εκείνους που γυρίζουν στα ριάλιτι. Αλλωστε, έχω το εστιατόριό µου, έχω αφοσιωθεί σε αυτό και δεν µε αφορά να πάρω µέρος ξανά σε παιχνίδι», τονίζει, ενώ υποστηρίζει πως υπάρχουν αρκετά ταλέντα εκεί έξω. «Επίσης, καλό είναι να δίνονται ευκαιρίες και σε άλλους. Εγώ την είχα τη δική µου και νιώθω ευγνώµων γι’ αυτό!», δηλώνει ο ταλαντούχος σεφ. Από την άλλη, ο Σελίµ πιστεύει πως αρκετά παιδιά δηλώνουν συµµετοχή για τη διασηµότητα και όχι επειδή θέλουν να µάθουν και να εξελιχθούν ως σεφ.

 «Εµείς όταν ξεκινήσαµε δεν γνωρίζαµε πόσο µεγάλη απήχηση θα είχε, καθώς τότε ξεκινούσε και το “Survivor”. ∆εν γνώριζα πόσο πολύ µεγάλη επιτυχία είχε, µέχρι που κυκλοφόρησα έξω και είδα την ανταπόκριση του κόσµου. Τα παιδιά τώρα ξέρουν τι να περιµένουν και πιστεύω πως αρκετά µπαίνουν για να γίνουν διάσηµοι και ό