Ο Κώστας Σερέτης σε παλαιότερη συνέντευξή του είχε εκμυστηρευτεί ότι «σε ηλικία 14 ετών έπιασα πρώτη φορά μικρόφωνο. «Ένιωσα μια έλξη και ένα παράξενο συναίσθημα. Όλα τα άλλα ήρθαν μόνα τους. Μου άρεσε και αγάπησα την αμεσότητα που έχω με τον κόσμο. Σχεδόν 40 χρόνια τραγουδάω, και νομίζω πως ήταν χθες».

Η νέα δισκογραφική δουλειά έχει τίτλο «Αν το θελήσουν οι θεοί» είπε ο Κώστας Σερέτης, «που είναι σε στίχους και μουσική δική μου» απάντησε.

«Όχι δεν είμαι τραγουδοποιός, είμαι τραγουδιστής που γράφω στίχους και μουσική, αυτό κάνω από παλιά. Έχω δώσει τραγούδια και σε άλλους όπως στον Αντύπα παλαιότερα.

Δικά μου παλιότερα τραγούδια είναι "Οι συκοφαντίες" όπου αυτό το τραγούδι μου έγινε πιο γνωστό, και το τραγούδι που έδωσα στον Αντύπα το "Αν θες εσύ καρδιά να δώσεις"».



Στην ερώτηση πώς προέκυψε η νέα του δισκογραφική κυκλοφορία ο Κώστας Σερέτης απάντησε ότι «αυτή η δουλειά έχει περάσει μέσα από 40 κύματα. Την ξεκίνησα με την δισκογραφική εταιρεία πριν από τέσσερα χρόνια περίπου. Εν τω μεταξύ, έπεσε ο κοροναϊός στη μέση. κλειστήκαμε μέσα και μόλις πέρασαν όλα αυτά κυκλοφόρησε. Έχει περίπου τρεις μήνες που κυκλοφορεί από την General Music.



Πριν την κυκλοφορία του δίσκου κύριε Σερέτη κάνατε εμφανίσεις, εργαζόσασταν;
«Δεν σταμάτησα ποτέ να εμφανίζομαι, και στο "Νέα Αθηναία" και στα "Δειλινά" παλαιότερα, καθώς και σε άλλα πολλά νυχτερινά μαγαζιά».



Στην ερώτηση πώς τον βρήκε η πανδημία, απάντησε ότι "μας πετσόκοψε".
«Μας πετσόκοψε όλους τους καλλιτέχνες, όχι μόνο εμένα. Απλά μείναμε στο σπίτι και το μόνο που έκανα ήταν να γράφω στίχους και μουσική, γιατί με μία κιθάρα δεν μπορείς ούτε τη φωνή να δουλέψεις ούτε τίποτα. Ούτε μεροκάματο να πάρεις, και ακόμα συνεχίζεται αυτό, αφού για μας δεν έχει ανοίξει ακόμα τίποτα».



Από Οκτώβριο και μετά τον ρώτησα;
«Θα δούμε γιατί είναι πολύ δύσκολα τα πράγματα και δεν βλέπω να ανοίγουν πολλά μαγαζιά. Τώρα τα μεγάλα ονόματα εντάξει, πόσοι είναι αυτοί 10-15 άτομα. Δεν ξέρω, ο κάθε άνθρωπος πώς προγραμματίζει τη δουλειά του, αλλά για μας που είμαστε πιο κάτω είναι δύσκολα τα πράγματα με αυτά που συμβαίνουν εμβολιασμένος ανεμβολίαστα τους. Ήδη υπάρχει πρόβλημα.

Κάτι εκδηλώσεις λόγου χάρη στην Πάτρα ακυρώθηκαν όλες, και τώρα δεν πρόκειται να γίνει τίποτα. Στις 14 Σεπτεμβρίου ήταν να γίνει κάτι, και πάλι στην Πάτρα και ακυρώθηκαν όλα. Από δω και πέρα θα δούμε τι θα κάνουμε. Ο Θεός βοηθός.



Τι μπορούμε να πούμε για τον νέο σας δίσκο;
«Στη νέα μου δισκογραφική δουλειά με τίτλο "Αν το θελήσουν οι θεοί" εμπεριέχονται μέσα το CD 10 τραγούδια. Τα 7 είναι σε στίχους και μουσική δική μου, και τα τρία τραγούδια είναι πιο παλιά. Είναι ένα του Αντώνη Ρεπάνη, ένα του Βασιλειάδη και ένα του Δημήτρη Βαρσαμίδη, του Κώστα Σούκα.

Εγώ θέλω όλα να πάνε καλά για να συνεχίσω. Ο καλλιτέχνης παραμένει πάντα καλλιτέχνης. Εμείς είμαστε καλλιτέχνες και για τον εαυτό μας, αλλά και για όλους. Μακάρι να υπάρχει δουλειά, μακάρι να ανοίξουν τα πράγματα, να φύγει και αυτή η κατάρα ο κοροναϊός που έχει βρει τον κόσμο...»

Για τις πιο σημαντικές συνεργασίες ο Κώστας Σερέτης θυμάται και αναφέρει τις συνεργασίες του με τον Αντύπα, με τον Μανώλη Αγγελόπουλο παλαιότερα, με τον Λευτέρη Μυτιληναίο, Καίτη Γκρέυ, Μαίρη Λίντα, Τζένη Βάνου και πάρα πολλούς άλλους όπως με τον Λάκη Χαλκιά και με τον Ηλία κλωναρίδη».



Ο Κώστας Σερέτης αναφέρθηκε και στο γεγονός ότι είδε με τα μάτια του να αλλάζει τα τελευταία χρόνια όλη η νυχτερινή διασκέδαση στην Αθήνα.
«Βεβαίως έχει αλλάξει η νυχτερινή διασκέδαση. Έχει δυσκολέψει πάρα πολύ από την κρίση και μετά. Λιγόστεψαν οι ημέρες εργασίας και λιγόστεψαν και τα μαγαζιά. Δεν υπάρχουν τα μαγαζιά που υπήρχαν παλαιότερα, και οι μουσικοί πόσοι θα απασχοληθούν; Είναι δύσκολο για ένα μαγαζί αν δεν έχει πολλή δουλειά να συντηρήσει όπως παλιά μεγάλη ορχήστρα, και ένα μεγάλο πρόγραμμα.

Έτσι προσφεύγουμε σε διάφορες άλλες επιλογές όπως κοσμικές ταβέρνες, κλαμπάκια, μαζί με δύο ή τρία όργανα και το πολύ ένας τραγουδιστής με μία τραγουδίστρια».



Στην ερώτηση αν ο Κώστας Σερέτης μπορούσε να αλλάξει κάτι στον εργασιακό του χώρο τι θα ήταν αυτό απάντησε με πάσα ειλικρίνεια ότι: «Το μόνο που θα προσπαθούσα να αλλάξω είναι να λέγονται καλά τραγούδια και να γράφονται καλά τραγούδια όπως γινόταν πιο παλιά. Τότε, ακόμη και τα ερωτικά τραγούδια είχαν μία ποιότητα, ακόμα και τα τσιφτετέλια ή χορευτικά. Παλιότερα τα περισσότερα τραγούδια είχαν μία μουσική ποιότητα. Σήμερα δεν ξέρω, πιστεύω ότι έχουν ισοπεδωθεί όλα. Αυτό δεν σημαίνει ότι εγώ είμαι ο τέλειος, μην παρεξηγηθώ. Μπορεί και εγώ να κάνω το ίδιο λάθος .

Πιστεύω ότι όλο αυτό προέκυψε από την αγορά, το λεγόμενο σύστημα, δεν ξέρω όμως να ονοματίσω ποιο είναι αυτό το σύστημα».



Στη συνέχεια της συζήτησής μας ο Κώστας Σερέτης θέλησε να κλείσει με ευχές. «Να έχει υγεία όλος ο κόσμος και χαρά. Μακάρι όλοι να βρούμε το δρόμο μας, να φύγουμε από αυτή την κατάρα του κοροναϊού που μας έχει πετσοκόψει όλους. Μακάρι όλοι να ζούμε με μουσική, και εγώ φυσικά..