Μετά την αποκάλυψη για τις πέντε διαθήκες που είχε συντάξει ο Μίκης Θεοδωράκης πριν από τον θάνατό του, το πρωί της Τετάρτης 20 Οκτωβρίου, ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη, κ. Βασίλης Παναγιωτακόπουλος μίλησε στην εκπομπή «Happy Day» και τη Σταματίνα Τσιμτσιλή.

«Η πρώτη διαθήκη είναι από το 2011, ενώ η τελευταία συντάχθηκε λίγο πριν τον θάνατό του. Σε αυτές λαμβάνει πρόνοια για το έργο του που ήθελε να μείνει ζωντανό. Ήταν μία αγωνία, όχι πραγματική γιατί το έργο του είναι ζωντανό», δήλωσε ο δικηγόρος της Μαργαρίτας Θεοδωράκη.

Δείτε ακόμη: Μίκης Θεοδωράκης - Οι πέντε διαθήκες και οι εξελίξεις με το τεστ DNA - Τι ζητά ο Νίκος Κουρής από τη Μαργαρίτα

Μάλιστα, όπως υποστήριξε, με το άνοιγμα της διαθήκης δε θα υπάρξει καμία έκπληξη.

Όταν ρωτήθηκε για το αν η Μαργαρίτα Θεοδωράκη θα παραστεί στο γραφείο του γενετιστή κ. Φιτσιάλου για το τεστ DNA, ο κ. Παναγιωτακόπουλος εξήγησε ότι:

«Το στηρίζει σε ένα επαίσχυντο κείμενο που παρουσίασε στο δικαστήριο. Αν της το επιτρέψουν οι δυσκολίες της, γιατί ασχολείται με το έργο του κ. Θεοδωράκη» και τόνισε ότι ο κ. Κουρής δεν αναφέρεται στη διαθήκη του Μίκη Θεοδωράκης ως γιος του.

Δείτε ακόμη:  Μαργαρίτα Θεοδωράκη - Νίκος Κουρής: Έκλεισαν test dna στις 25 Οκτωβρίου

«Η θεία δεν ξέρω που στηρίζεται και είπε ότι ο κ. Κουρής είναι γιος του Μίκη. Σε κάτι διηγήσεις κάποιων ανθρώπων Δεν ξέρω».

Δείτε το χαρακτηριστικό απόσπασμα του βίντεο που ακολουθεί με όλα όσα είπε ο δικηγόρος: