Αναφορκά με το ελληνικό #MeToo, την σχέση τους και τον χώρο του θεάτρου μίλησαν ο Στράτος Τζώρτζογλου και η αγαπημένη του, Σοφία Μαριόλα.

Ειδικότερα, το ζευγάρι βρέθηκε καλεσμένο στην εκπομπή του Θέμη Γεωργαντά «After Dark» και δεν δίστασε να μιλήσει για τα πάντα, ακόμα και για τις κρυφές πτυχές του γάμου τους.

«Βλέπουμε μόνο την κορφή του παγόβουνου»

Συγκεκριμένα, ο ηθοποιός αναφέρθηκε στο ελληνικό #MeToo ενώ εξήγησε πως πρόκειται για ένα φαινόμενο, που υπήρχε από πάντα. «Είναι ψέμα να κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλο μας και να πούμε ότι δεν έχουμε ακούσει, γιατί εγώ ακούω από όταν ήμουν μικρό παιδί. Άνθρωποι κοινοί που δούλευαν καθαρίστριες, φίλες της μάνας μου, η ίδια μου η μάνα, συμμαθήτριες μου στο σχολείο. Άνθρωποι με κύρος, εξουσία και δύναμη να εκβιάζουν καταστάσεις. Υπάρχουν πάντα αυτές οι προκλήσεις, πολλές φορές είναι μια κατάσταση που μπορεί να σε φτάσει σε απόγνωση, γιατί ξέρεις ότι με ένα τηλέφωνο ο άλλος μπορεί να σου κλείσει όλες τις πόρτες για αυτό που αγαπάς περισσότερο και που έχεις γεννηθεί», δήλωσε συγκεκριμένα.

Παράλληα, εξήγησε ότι τα περιστατικά που βγήκαν στο φως της δημοσιότητας αποτελούν μόνο την κορυφή του παγόβουνου και σίγουρα κάτω από αυτή, κρύβεται μία πραγματικά θλιβερή κατάσταση. «Υπάρχει ένα κλίμα αυτής της σεξουαλικής καταπίεσης και ελπίζω τα δικαστήρια να βρουν την αλήθεια για τους όποιους ενόχους. Νομίζω ότι αυτή είναι η άκρη του παγόβουνου. Δεν βλέπουμε πραγματικά όλο το μέγεθος. Πόση σαπίλα υπάρχει κάτω από όλο αυτό. Εύχομαι να μάθουμε και για άλλες περιπτώσεις. Είμαι υπέρ όχι τόσο της τιμωρίας, αλλά του σωφρονισμού. Χρειάζεται να γίνουν τέτοιες προσπάθειες όπως το #MeToo και να το φτάσουμε ως το κόκκαλο. Γιατί η ατιμωρησία φέρνει θράσος και αλαζονεία. Εγώ είχα ακούσει πολλά για πολλούς, όμως δεν μπορείς να το αποδείξεις, αν δεν έχει συμβεί σε εσένα τον ίδιο», είπε.