Στη Σάσα Σταμάτη και στα parapolitika.gr μίλησε η Μέγκι Ντρίο, με αφορμή τον πρόσφατο θάνατο της μητέρας της από κοροναϊό.

Το γνωστό μοντέλο, σε έντονη συναισθηματική φόρτιση αποκάλυψε τις στιγμές που πέρασε όταν τα πρώτα συμπτώματα της ασθένειας έκαναν την εμφάνισή τους, αλλά και το ζήτημα υγείας που δεν επέτρεπε τον εμβολιασμό της. Έπειτα, αναφέρει πως ο αδερφός της, όντας ο μοναδικός που είχε νοσήσει την μετέφερε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και διασωληνώθηκε αμέσως. Όσο περνούσε ο καιρός, η κατάσταση δυσκόλευε με αποτέλεσμα να φύγει από τη ζωή.

Η ίδια όπως χαρακτηριστκά αναφέρει «νιώθει ένα τεράστιο κενό» και προσπαθεί να προχωρήσει. Το συγκλονιστικό αυτό γεγονός υπενθυμίζει σε όλους μας την ανάγκη του εμβολιασμού και την προσοχή που πρέπει να δώσουμε απέναντι στην πανδημία.


Αναλυτικά οι δηλώσεις της 

«Η μητέρα μου εδώ και 10 περίπου μέρες ξεκίνησε να έχει διάρροια. Κάναμε το πρωτο τεστ για κοροναϊό και ήταν αρνητικό. Οπότε όλοι θεωρήσαμε ότι έχει κρυώσει. Έπειτα η μητέρα μου έμενε σ ένα σπίτι απομονωμένο στη Χαλκιδική γιατί είχε μια ασθένεια που δεν της επέτρεπε να κάνει το εμβόλιο. Οι γιατροί της είχαν πει να μην το κάνει γιατί δεν είχε αντισώματα. Δεν πηγαίναμε να την δούμε προκειμένου να μην της μεταφέρουμε τον οποιοδήποτε ιό. Οι ημέρες περνούσαν και ανέβαινε ο πυρετός μου έλεγε «Μέγκι όσο περνούν οι περνούν οι μέρες νοιώθω χειρότερα». Στη συνέχεια αρχίσαμε να μετράμε το οξυγόνο της ήταν πολύ καλό μέχρι την όγδοη ημέρα που έπεσε σε πολύ χαμηλό αριθμό για να μπορεί να επιβιώσει ένας άνθρωπος.

Ο αδελφός μου ήταν ο μοναδικός από την οικογένειά μας που είχε νοσήσει επόμενος ήρθε εκείνος σε επαφή μαζί της και την πήγε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης όπου και αμέσως την διασωλήνωσαν. Εκεί ξεκίνησε μια μάχη πολύ σκληρή λόγω της ασθένειάς της που έχει να κάνει με το ανοσοποιητικό και ενώ τις πρώτες μέρες αντέδρασε θετικά ο οργανισμός της. Το τελευταίο τριήμερο άρχισαν να όργανά της να μην αποδέχονται το οξυγόνο. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι το πρωτόκολλο είναι αυστηρό δεν μπορούσα να την δω. Και περιμέναμε όλοι μ'ένα τηλέφωνο στο χέρι να μάθουμε νέα. Δυστυχώς η μητέρα μου έφυγε. Οι γιατροί μας ενημέρωσαν στη μια το βράδυ ξημερώματα Παρασκευής ότι δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι γιατί ο πνεύμονας είχε μεταφέρει και σ όλα τα όργανα τον ιο.

«Η κηδεία έγινε την Κυριακή και μέχρι να πάω στη κηδεία δεν είχα συνειδητοποιήσει τι γινόταν. Δεν μπορούσα να το πιστέψω. Αισθάνομαι ένα τεράστιο κενό και δεν ξέρω πως θα βρω τη δύναμη να συνεχίσω. Βλέπω τα πράγματά της βλέπω μια γυναίκα που πήγε στο νοσοκομείο και δεν γύρισε ποτέ. Είναι σκληρό. Έχουμε μείνει τρία άτομα στην οικογένεια, εγώ ο αδελφός μου και ο πατέρας μου και προσπαθούμε να βρούμε τη δύναμη από εκείνη από το πνεύμα της για να μπορέσουμε να προχωρήσουμε».