Βρήκε ξανά το χαµόγελό του και γι’ αυτό ευθύνεται µια… µαχήτρια. Ο Πύρρος ∆ήµας, το «λιοντάρι από τη Χειµάρρα», τέσσερα χρόνια µετά τον θάνατο της συζύγου του έχει ένα πρόσωπο στη ζωή του, το οποίο του έχει αλλάξει προς το καλύτερο την καθηµερινότητα και του έχει δώσει νέο νόηµα. Ο ίδιος, βεβαίως, προσέχει πολύ τα βήµατά του και ποτέ του δεν έδωσε τροφή για σχόλια. Αλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια έχει αποδείξει µε τη στάση του πως δεν τον ενδιαφέρει η δηµοσιότητα. Ηταν πάντα ταπεινός και διακριτικός τόσο στα λεγόµενά του όσο και στις πράξεις του. Η εµφάνισή του πριν από λίγες ηµέρες σε δηµόσια εκδήλωση µε την πρώην παίκτρια του «Survivor» και αθλήτρια του στίβου Αφροδίτη Σκαφίδα µόνο τυχαία δεν ήταν. Το ζευγάρι είχε συζητήσει και ύστερα από αρκετή σκέψη ένιωθαν και οι δύο έτοιµοι να κυκλοφορήσουν µαζί. Το βράδυ της Κυριακής οι δυο τους βρέθηκαν στα γενέθλια της Ιωάννας Σιαµπάνη. Κανένας τους δεν έχει µιλήσει για το ειδύλλιο ανάµεσά τους, ωστόσο το επιβεβαίωσε η φίλη της Αφροδίτης. «Είναι φίλη µου - πιο πολύ φίλη του συντρόφου µου. Είναι πολύ καλό παιδί. Αυτό το διάστηµα, από όσο ξέρω, βγαίνει µε τον Πύρρο ∆ήµα. Χαίροµαι και γι’ αυτό πάρα πολύ», είπε µε νόηµα.

Η Αφροδίτη Σκαφίδα υπήρξε σηµαντική αθλήτρια του στίβου και αγωνίστηκε µε την οµάδα του Ολυµπιακού. Γεννήθηκε στις 20 Μαρτίου του 1982. Είναι κάτοχος 8 πανελλήνιων ρεκόρ στο άλµα επί κοντώ και έχει συµµετάσχει σε δύο Ολυµπιάδες, το 2004 στην Αθήνα και το 2008 στο Πεκίνο. Από τον Φεβρουάριο µέχρι τον Ιούνιο του 2019 συµµετείχε στο τηλεοπτικό ριάλιτι επιβίωσης «Survivor» στον ΣΚΑΪ, όπου διαγωνιζόταν µε την ελληνική οµάδα, αλλά λίγους µήνες αργότερα άλλαξε οµάδα και πήγε στην άσπρη. Κατάφερε να φτάσει στους τέσσερις φιναλίστ για την Ελλάδα, αλλά δεν προκρίθηκε στον µεγάλο τελικό και τελικώς πήρε την 4η θέση. Σήµερα, η Αφροδίτη Σκαφίδα εργάζεται ως personal trainer, προπονήτρια στίβου και φυσικής κατάστασης για επαγγελµατίες ποδοσφαιριστές.

Η εξομολόγηση

∆ύο µήνες πριν, ο Ελληνας Ολυµπιονίκης και αθλητής-θρύλος στην παγκόσµια άρση βαρών προχώρησε σε µια εξοµολόγηση καρδιάς στον Νίκο Χατζηνικολάου για τη σύζυγό του, Αναστασία, η οποία έφυγε από τη ζωή. Μάλιστα, δεν κατάφερε να συγκρατήσει τα δάκρυά του. «Η Αναστασία έπαιξε σε όλα τεράστιο ρόλο στη ζωή µου. Θεωρώ ότι µεγαλώσαµε µαζί και κάναµε πολλά πράγµατα µαζί που άλλοι άνθρωποι δεν θα τα έκαναν ούτε σε τρεις ζωές. Μου χάρισε τέσσερα υπέροχα παιδιά… Πολλά µου χάρισε…», είπε, ενώ τόνισε πως ακόµα και σήµερα «νοµίζω ότι στο σπίτι που ζω, επειδή έχουµε πολλές στιγµές µαζί, θα βγει και θα µου πει “επ, µην αφήσεις το σακάκι εκεί! Μάζεψε τα παπούτσια”. ∆εν µπορείς να καλύψεις τον ρόλο της µαµάς στα παιδιά, απλά είµαι τυχερός που είναι µεγάλα πια και µπορούν να στηρίξουν τον εαυτό τους. Συγχρόνως, όµως, στηρίζουµε ο ένας τον άλλον, περάσαµε πολλά».

Η αλήθεια είναι πως ο Πύρρος ∆ήµας την έχει σε ένα ξεχωριστό κοµµάτι στην καρδιά του και θα την έχει εκεί για πάντα. «Ακόµα και σήµερα προσπαθούµε να µαζέψουµε τα κοκκαλάκια µας από την απώλεια της Αναστασίας. Προσπαθούµε όλοι µαζί να στηρίξουµε κυρίως τον µικρό, που είναι ακόµη 12 ετών. Αυτός έχει τη µεγαλύτερη ανάγκη για στήριξη από όλους µας. Και είµαστε από πάνω του µε κάθε τρόπο. Τίποτα δεν είναι δεδοµένο στη ζωή. Αυτό που θέλω να περάσω στα παιδιά µου για το µέλλον τους είναι να ζουν την κάθε ηµέρα ξεχωριστά και να απολαµβάνουν τη ζωή τους», είχε δηλώσει ο γίγαντας του ελληνικού αθλητισµού, που σιγά-σιγά ξαναβρίσκει τα πατήµατά του στη ζωή και δείχνει αποφασισµένος να προχωρήσει µε περισσότερη αισιοδοξία στα προσωπικά του.