Καλεσμένη στην «Ελένη» βρέθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης η Ελένη Τσολάκη. Η παρουσιάστρια του "Open Weekend” στο OPEN συνάντησε μετά από αρκετό καιρό την Ελένη Μενεγάκη και μίλησε για την προσωπική κι επαγγελματική της πορεία.

Για τις τηλεοπτικές της στιγμές που δεν ήταν "καλές” εκμυστηρεύτηκε στην Ελένη Μενεγάκη: «Δεν ήταν οι στιγμές που εγώ αισθανόμουν καλά μέσα σε αυτό. Σε αυτό ξέρεις τι με βοήθησε; Ο ένας χρόνος απουσίας».

Η Ελένη Μενεγάκη με αφορμή την απάντησή της θέλησε να μάθει για αυτή την απόφασή της να μείνει εκτός τηλεόρασης για ένα χρόνο και τις δυσκολίες που αντιμετώπισε με την Ελένη Τσολάκη να της εξομολογείται: «Όταν ήρθε η κομβική στιγμή που έπρεπε να αποφασίσω αν θα μείνω εκτός ή εάν θα κάνω κάτι που εγώ έβγαινα από τρία πολύ δύσκολα επαγγελματικά χρόνια, όχι ισορροπημένα, όχι σταθμισμένα και χωρίς να ξέρω που πηγαίνω. Γιατί όταν είσαι μέσα στη ροή και σου έρχεται μια πρόταση και λες 'θα το κάνω κι αυτό, δεν μπορώ να μείνω να μείνω και χωρίς δουλειά' και πόσο δύσκολη απόφαση είναι να πεις όταν βιοπορίζεσαι από τη δουλειά σου, ότι εγώ τώρα δεν θα δουλέψω. Δεν μπορούσα να το καταλάβω εκείνο το καλοκαίρι. Μου έτρωγε την καρδούλα μου μέσα. Δεν ήμουν καλά. Αν είχα μια καλή πρόταση η ζυγαριά θα βάραινε στο να δουλέψω».

Φοβήθηκε να μείνει εκτός τηλεόρασης; «Όχι. Καθόλου» απάντησε η  Ελένη Τσολάκη  και συνέχισε λέγοντας: «Δεν αισθανόμουν ποτέ ότι κατείχα μια θέση, άρα δεν φοβήθηκα ότι χάνω κάτι».

«Δεν είχα ποτέ την υπέρμετρη ματαιοδοξία να είμαι μόνο κεντρική παρουσιάστρια σε κάτι. Μου αρέσει όλο αυτό που συμβαίνει σε αυτή τη δουλειά. Και τώρα να έμενα χωρίς δουλειά και να μου έλεγαν να επιστρέψω σε μια παρέα πχ: στο "Happy Day”, πάλι θα πήγαινα. Δεν με πειράζει. Αρκεί να περνάω καλά. Αρκεί να γελάω. Αρκεί να αισθάνομαι ότι εξελίσσομαι και κάνω ένα βηματάκι μέσα μου. Αυτά μετράνε για εμένα» υποστήριξε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια του OPEN.