Στην Ελβετία και στο πολυτελές ξενοδοχείο «Kulm», που ανήκει στην οικογένεια Νιάρχου, πέρασαν αυτά τα Χριστούγεννα ο Παύλος µε τη Μαρί Σαντάλ και τα παιδιά τους.

Το πεντάστερο ξενοδοχείο έχει ιδιαίτερη ιστορία. Ιδρύθηκε από τον Γιοχάνες Μπαντρούτ το 1856 και αποτέλεσε θεµέλιο λίθο για τον χειµερινό τουρισµό της Ελβετίας. Ολα τα δωµάτια έχουν θέα στο εντυπωσιακό ορεινό τοπίο, µε κάποια από αυτά να βλέπουν στη λίµνη Σεντ Μόριτζ και άλλα στις νότιες πλαγιές του όρους Πιζ Νερ και στο υπέροχο τοπίο της περιοχής Κορβίλια.

Το «Kulm» µπορεί να υπερηφανεύεται για το καθεστώς του «ανώτερου ξενοδοχείου» στο ∆ιαδίκτυο, καθώς έχει αυστηρούς περιορισµούς για τον COVID-19 και δέχεται µόνο πελάτες που διαθέτουν πιστοποιητικό εµβολιασµού. Μία διανυκτέρευση σε ένα από τα deluxe δωµάτιά του κοστίζει 1.141 λίρες, ενώ η προεδρική σουίτα, µία από τις πιο ακριβές προσφορές του, κοστίζει 3.170 λίρες για µία νύχτα κατά τη διάρκεια της χειµερινής σεζόν.

Ο διάδοχος Παύλος και η πριγκίπισσα Μαρί Σαντάλ πέρασαν τις διακοπές στο Σεντ Μόριτζ µε τα πέντε παιδιά τους: την πριγκίπισσα Ολυµπία, τον πρίγκιπα Κωνσταντίνο-Αλέξιο, τον πρίγκιπα Αχιλλέα, τον πρίγκιπα Οδυσσέα και τον πρίγκιπα Αριστείδη.

Όλη η οικογένεια απολαµβάνει τα χειµερινά σπορ και τις βραδιές που διοργανώνονται αυτές τις ηµεροµηνίες στα ελβετικά θέρετρα.

ΠΑΡΤΙ ΜΕ ΦΙΛΕΣ

Στο πεντάστερο «Kulm Hotel» ήταν επίσης η Dasha Zhukova και ο Σταύρος Νιάρχος, οι οποίοι έκαναν πάρτι µε τη φίλη τους, την Ιταλίδα καλλονή Giovanna Engelbert, η οποία είναι η διευθύντρια της Swarovski. Φορώντας την καλύτερή της γούνα, η λαµπερή Dasha πόζαρε µπροστά στους χιονισµένους λόφους του Σεντ Μόριτζ.

«∆εν µπορείς να αγοράσεις την ευτυχία, αλλά µπορείς να αγοράσεις ένα πάσο για σκι», γράφει αστειευόµενη σε µια ανάρτηση στο Instagram, που µοιράστηκε µε τους 145.000 ακόλουθούς της.

Η Giovanna και η Dasha φωτογραφήθηκαν να χορεύουν µε την κουνιάδα της δεύτερης, τη σχεδιάστρια κοσµηµάτων Ευγενία Νιάρχου, και το µοντέλο Camille Rowe, µε λεζάντα: «Τα κορίτσια θέλουν απλώς να διασκεδάσουν».

Το ελβετικό θέρετρο κατέχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά της Dasha, αφού παντρεύτηκε τον δισεκατοµµυριούχο διάδοχο της ναυτιλίας Σταύρο Νιάρχο τον Ιανουάριο του 2020.

Όσο για την πριγκίπισσα Ολυµπία της Ελλάδας, η οποία µένει στο Σεντ Μόριτζ µε την οικογένειά της, πέρασε µια κάπως πιο ήσυχη βραδιά, µε ένα φιλικό δείπνο. Ο πρίγκιπας Παύλος τράβηξε φωτογραφίες µε τους καλεσµένους και η οµάδα απόλαυσε ένα γεύµα –και µερικά ποτά- πριν βγει για σκι. Σε µία από αυτές η Ολυµπία, φορώντας ένα λουλουδάτο ροζ και πράσινο τοπ, είναι αγκαλιά µε τον Βρετανό φίλο της Peregrine Pearson.

Η Ολυµπία Γλύξµπουργκ ερωτεύτηκε τον ευγενούς καταγωγής Βρετανό πριν από έναν χρόνο περίπου. Ο ίδιος είναι κληρονόµος του 4ου υποκόµη του Cowdray και, σύµφωνα µε την «Daily Mail», η περιουσία του αγγίζει τα 224 εκατοµµύρια λίρες Αγγλίας. Ο πατέρας του διαθέτει ένα µεγάλο µέρος του οµίλου media Pearson (περιλαµβάνει τους «Financial Times» αλλά και τον εκδοτικό οίκο Penguin) και µια µεγάλη έκταση γης, 68.000 στρεµµάτων, στο ∆υτικό Sussex, η οποία περιλαµβάνει και το polo club «Cowdray Park», στο οποίο έπαιζαν αγώνες οι πρίγκιπες William και Harry.

Ο ίδιος πάντως αποφεύγει τη δηµοσιότητα, ο λογαριασµός του στο Instagram είναι ιδιωτικός και σπάνια πραγµατοποιεί δηµόσιες εµφανίσεις µε τη σύντροφό του. Τα Χριστούγεννα, ο Παύλος µε τη Μαρί Σαντάλ και τα πέντε παιδιά τους κάθισαν όλοι στο γιορτινό τραπέζι.

Για τη βραδιά, µάλιστα, όπως βλέπουµε και στις φωτογραφίες που κυκλοφόρησαν στα social media, η Μαρί Σαντάλ επέλεξε ένα µαύρο πουά πουκάµισο και η κόρη της, Μαρία-Ολυµπία, ένα µαύρο, δαντελένιο σύνολο. Αλλά και τα αγόρια της οικογένειας εµφανίστηκαν µε επίσηµο ένδυµα και κοστούµια.

Μάλιστα, ο Παύλος και η σύζυγός του έφτιαξαν τη δική τους χριστουγεννιάτικη κάρτα µαζί µε τα παιδιά τους, στην οποία η οικογένεια ποζάρει σε πλήρη απαρτία στη Λίµνη Βουλιαγµένης. Αυτή ήταν η καλύτερη οικογενειακή στιγµή από το 2021 που θέλησαν να τοποθετήσουν στη χριστουγεννιάτικη κάρτα τους. Η ευχή είναι γραµµένη στα ελληνικά και στα αγγλικά, ενώ την έχουν υπογράψει όλοι.


ΕΞΩΦΥΛΛΟ

Λίγο πριν από την εκπνοή του 2021, η ισπανική έκδοση του «Vanity Fair» επέλεξε τον γιο του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, τη νύφη του και την εγγονή του για να κοσµήσουν το εξώφυλλο του τεύχους ∆εκεµβρίου.

Στις σελίδες του περιοδικού, η Μαρί Σαντάλ υπερασπίζεται την ελευθερία της ως δηµόσιου προσώπου, αλλά και τη θέση της ως µέλους µιας βασιλικής οικογένειας, ως επιχειρηµατία, ως επικεφαλής της οικογένειας και ως ανθρώπου µε επιρροή στην κοινή γνώµη, στο ∆ιαδίκτυο και στα κοινωνικά δίκτυα, των οποίων η δύναµη και τα αποτελέσµατα φαίνεται να είναι κρίσιµα. «Ο Παύλος είναι η συνείδησή µου.

Όταν τον παντρεύτηκα, ποτέ δεν ένιωσα ότι έπρεπε να τον καθοδηγήσω ή να µε καθοδηγήσει. Με έκανε πάντα να νιώθω ότι θα µπορούσαµε να είµαστε οι ίδιοι, να περπατάµε µαζί χέρι-χέρι. ∆εδοµένου ότι είµαι µαζί του, είναι ο καλύτερος σύµβουλός µου», αναφέρει χαρακτηριστικά η Μαρί Σαντάλ για τον σύζυγό της.

*Δημοσιεύθηκε στο Secret στις 15/01/2022