Το αυστηρό του βλέμμα και οι σκληρές κριτικές του τον έκαναν αμέσως να φαίνεται ο πιο δύσκολος κριτής του «MasterChef». Εκτός όμως από πετυχημένος σεφ, ο Σωτήρης Κοντιζάς είναι και ένας πολύ καλός οικογενειάρχης.
Είναι παντρεμένος με τη Δέσποινα και μαζί έχουν αποκτήσει τρία παιδιάκια, την εξάχρονη Αριάνα-Τσιχίρο, τον τρίχρονο Κένζι και ακόμη έναν γιο, ο οποίος είναι ενός έτους.

Μπορεί ο ίδιος να αναφέρεται σπάνια στην προσωπική του ζωή, ωστόσο μέσα από τα social media μοιράζεται κάποιες πιο προσωπικές στιγμές, με τα παιδιά του και το σπίτι του.

Μένει στο κέντρο της Αθήνας και με μια γρήγορη ματιά στις φωτογραφίες καταλαβαίνει κανείς ότι απόλυτοι κυρίαρχοι στο σπίτι είναι τα παιδιά του! Τα παιχνίδια βρίσκονται παντού, ενώ ο λευκός άνετος καναπές είναι το επίκεντρο του παιχνιδιού. Στην άλλη πλευρά του σαλονιού εδρεύει ένα ξύλινο, vintage πιάνο.

Το σπίτι του Σωτήρη Κοντιζά είναι ζεστό, φιλόξενο και σίγουρα ο παράδεισος των βιβλιοφάγων. Γενικά, το ξύλινο στοιχείο και το λευκό χρώμα είναι οι βασικοί χρωματικοί τόνοι του σπιτιού.

Σε παρόμοιο στυλ διακόσμησης με το υπόλοιπο σπίτι και η κουζίνα, στην οποία επικρατούν πετρόλ και γκρι χρωματισμοί που δένουν εξαιρετικά με τον ξύλινο πάγκο της κουζίνας.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα On Time