Η μοναδική φωνή της Νάντιας Καραγιάννη ερμηνεύει τον καημό για την Σμύρνη, αφού φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Καταστροφή της, που οδήγησαν χιλιάδες Έλληνες στον ξεριζωμό. Το νέο τραγούδι ξεδιπλώνει το σπαραγμό και ζωντανεύει την ιερή μνήμη για τις αλησμόνητες πατρίδες της Μακράς Ασίας, που ο ελληνισμός δεν μπορεί να ξεχάσει, να ξεπεράσει, και οι πληγές δεν έχουν επουλωθεί.

Η Νάντια Καραγιάννη όπως ανέφερε στα parapolitika.gr και τον Γιάννη Ξυνόπουλο, «οι λαοί μόνο το τραγούδι έχουν κατάδικό τους, και με αυτό πορεύονται, θυμούνται, γλεντούν και αναπνέουν.

Οι υπέροχοι στίχοι είναι του Πάνου Καλούδα και η εξαιρετική μουσική του Νίκου Καραγιάννη.

Το νέο μας τραγούδι αφιερωμένο στις χαμένες, αλησμόνητες πατρίδες, από την Μικρασιατική καταστροφή του 1922, που κλείνει φέτος 100 χρόνια.

Θα γίνουν τιμητικά αφιερώματα και συναυλίες, γιατί η Μικρά Ασία ενώ έχασε τα πάντα, έφερε σε όλους μας ένα σπουδαίο πολιτισμό που άνθιζε στην άλλη πλευρά του Αιγαίου αιώνες πριν, σε όλες του τις εκφάνσεις».

O συνθέτης - μουσικός και ερμηνευτής Νίκος Καραγιάννης

Νίκος Καραγιάννης - Συνθέτης - μουσικός - ερμηνευτής  

Ο στιχουργός Πάνος Καλούδας

Πάνος Καλούδας - στιχουργός

Η ερμηνεύτρια Νάντια Καραγιάννη παρουσιάζει ένα νέο συμβολικό τραγούδι αφιερωμένο στις αλησμόνητες πατρίδες, από την Μικρασιατική καταστροφή, και κάνει όλους εμάς να συγκινούμαστε, ειδικά αυτές τις ημέρες που η επιθετική πολιτική της Τουρκίας ξεδιπλώνεται σε όλο το μεγαλείο της.

Δείτε και ακούστε το τραγούδι «Της Ρωμιοσύνης τα χαμένα» στο βίντεο που ακολουθεί: