Είναι ένας ταλαντούχος ηθοποιός, γοητευτικός, με μια υπέρoχη οικογένεια, που έχει μπει για τα καλά στις ζωές των τηλεθεατών μέσα από τον «Σασμό» του Alpha.

Το τηλεοπτικό του ντεμπούτο έγινε στη δραματική σειρά «Δικαίωση», ενώ έγινε γνωστός στο ευρύ κοινό μέσα από την καθημερινή σειρά του ANT1 «Γυναίκα χωρίς όνομα». Ο Θανάσης Πατριαρχέας επέστρεψε δυναμικά στην τηλεόραση και είναι ένας από τους πρωταγωνιστές της σειράς, όπου έχει ξεχωρίσει ως «Αγγελος», ενώ έχει έναν ρόλο-κλειδί με πολλές ανατροπές. Ο γιατρός, που ήρθε από την Αθήνα στην Κρήτη για να ταράξει τις ζωές των πρωταγωνιστών αναζητώντας τους πραγματικούς του γονείς, μιλά για τη ζωή του και αποκαλύπτει τα σχέδιά του στον «Σασμό».

Πώς αισθάνεστε που πρωταγωνιστείτε σε μια σειρά που σημειώνει τόσο μεγάλη επιτυχία;

Κατ’ αρχάς, χαίρομαι που η μυθοπλασία αρχίζει και παίρνει τη θέση που της αρμόζει και της αξίζει στην ελληνική τηλεόραση. Ποιοτικές δουλειές, που κερδίζουν το ενδιαφέρον. Είναι τιμή μου που βρίσκομαι στον «Σασμό» και συνεργάζομαι με τέτοιους συναδέλφους, μπροστά και πίσω από τις κάμερες.

Τι σας γοήτευσε στον «Αγγελο», τον ρόλο που υποδύεστε;
Ο χαρακτήρας του. Η καθαρότητά του.

Ποιες είναι οι αντιδράσεις του κόσμου στον δρόμο;
Φωνάζουν «Γιατρεεέ!». Οι αντιδράσεις είναι πολύ θετικές και αφορούν όλη τη σειρά. Ταυτίζονται με ρόλους και καταστάσεις. Ο «Σασμός» έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Εχετε δηλώσει πως είχατε καταλάβει την επιτυχία της σειράς. Πιστεύατε όμως πως θα έφτανε στο σημείο να αγαπηθεί τόσο πολύ από τον κόσμο;
Με τέτοιους συντελεστές -τεχνικούς, ηθοποιούς, σκηνοθέτες-, μια δυνατή παραγωγή του κυρίου Καραγιάννη να μας στηρίζει και ασφαλώς τους σεναριογράφους, που βασίζονται στο εξαιρετικό μυθιστόρημα του Σπύρου Πετρουλάκη, είχε όλα τα θεμέλια για να γίνει μεγάλη επιτυχία, κάτι που συνέβη. Και ευχαριστώ πάνω απ’ όλα τους θεατές για την αγάπη τους.

patriarxeas
Ανακαλύψατε το μεγάλο μυστικό... Τι έπεται στη συνέχεια;
Θα έρθει στα χέρια σας η περιουσία που σας ανήκει; Το μόνο σίγουρο είναι ότι θα τη διεκδικήσω μέχρι τέλους. Οχι τόσο για την περιουσία όσο για να δικαιώσω το όνομα της μάνας μου, της Ανθούλας.

Ποια η σχέση σας με το ψέμα;
Προσπαθώ να μη λέω ούτε «μικρά» ψέματα. Η αλήθεια, όσο και αν πονάει, οδηγεί στην κάθαρση.

Μεγαλώσατε στην Καλαμάτα. Οι γονείς σας πώς δέχτηκαν την απόφασή σας να γίνετε ηθοποιός;
Στην αρχή δεν τους πολυάρεσε η ιδέα ότι δεν θα ακολουθήσω τις σπουδές που έκανα τόσα χρόνια και ότι θα κυνηγήσω κάτι διαφορετικό. Οταν είδαν και κατάλαβαν την αγάπη μου για την υποκριτική αλλά και τη θέλησή μου για δουλειά, ήταν μαζί μου με όλη τους την καρδιά.

Στη μέχρι τώρα πορεία σας βρεθήκατε ποτέ σε δύσκολη θέση;
Ως άνθρωπος, αλλά και ως ηθοποιός αντιμετωπίζω δυσκολίες καθημερινά, τις οποίες προσπαθώ να λύνω εκείνη τη στιγμή και να προχωράω.

Πολλές ώρες εκτός σπιτιού λόγω δουλειάς... Πώς περνάτε όταν είστε με την οικογένειά σας;
Με πολλά γέλια και χαμόγελα. Αναπληρώνω τις ώρες που λείπω με ουσιαστικές βόλτες και παιχνίδια με τα παιδιά μου.

Οι κόρες σας σάς κάνουν ό,τι θέλουν ή έχετε τη δύναμη να λέτε και «όχι»;
Ευτυχώς, γι’ αυτό υπάρχει η γυναίκα μου!

Η δουλειά του ηθοποιού δεν είναι σταθερή. Αγχώνεστε για το μέλλον ή έχετε plan B, καθώς δεν είστε πια μόνος σας;
Κάθε μέρα αγωνίζομαι στο σήμερα για ένα καλύτερο αύριο. Υπάρχουν πολλά άγχη, αλλά προτιμώ να κάνω ό,τι καλύτερο μπορώ στη δουλειά μου, να είμαι σωστός άνθρωπος και να κάνω ό,τι μπορώ για να είναι χαρούμενη η οικογένειά μου. Από κει και πέρα, ό,τι έρθει θα το αντιμετωπίσω με γνώμονα τα παραπάνω.

Υπάρχει κάτι για το οποίο έχετε μετανιώσει μέχρι σήμερα;
Για πολλά. Αν τα άλλαζα όμως, δεν θα ήμουν εγώ.

Υπάρχουν ρόλοι που έχετε στα σκαριά ή που θα θέλατε να ερμηνεύσετε;
Υπάρχουν κάποιοι, αλλά δεν είναι ανακοινώσιμοι ακόμη.

Ποια είναι η πρώτη σας σκέψη όταν ξυπνάτε το πρωί;
Τα παιδιά μου και η γυναίκα μου.

Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Παραπολιτικά το Σάββατο 19/2