Ο Ηλίας Αλεξίου, ο αδέκαστος επιθεωρητής του «Τhe Chase» βρέθηκε στην εκπομπή «Mega Καλημέρα» και μίλησε για την ζωή του αλλά και τη συμμετοχή του στο παιχνίδι.

Κέρδισα σε τηλεπαιχνίδια

«Είμαι παλιός τηλεπαιχνιδιάκιας με πρώτη εμφάνιση στη "Mega Banca" το 1994. Κέρδισα, πήρα ένα αυτοκίνητο και μετά γλυκάθηκα. Και μετά άρχισα να στέλνω. Πήγαμε ταξίδι του μέλιτος στην Πράγα με το δεύτερο τηλεπαιχνίδι. Από 4.000 ευρώ κέρδισα δύο φορές στον "Εκατομμυριούχο"» ανέφερε ο ίδιος για την πορεία του στα τηλεπαιχνίδια.

Πως ξεκίνησε στο «Τhe Chase»

«Το περασμένο καλοκαίρι με πήραν τηλέφωνο -κάτι που είχα συνηθίσει γιατί γίνεται συχνά- και μου πρότειναν να πάω στο παιχνίδι. Τότε εγώ έβλεπα το "The Chase" το αγγλικό και έτσι δέχτηκα. Περάσαμε εξετάσεις ταχύτητας και γνώσεων. Ξεκινήσαμε πολύ chaser» εξήγησε ο Ηλίας Αλεξίου για την συμμετοχή του.

«Το The Chase έχει μια δυσκολία. Επειδή τοποθετηθήκαμε εκεί που τοποθετηθήκαμε έχω τον φόβο μήπως πω κάτι λάθος και γίνω ρεζίλι».

Ο ίδιος ανέφερε ότι δεν είναι δυνατόν να γνωρίζουν πάνω από 50 ερωτήσεις που απαντάνε σε κάθε εκπομπή αλλά και ίδιοι όπως και οι παίκτες δεν επιτρέπονται να βλέπουν χρονόμετρο.

Ο πατέρας μου δεν σπούδασε

«Είχα μια μεγάλη τύχη, ο πατέρας μου δεν είχε σπουδάσει και το είχε καημό. Όταν πήραμε τηλεόραση πρώτη φορά και έβλεπα δεν μπορούσα να διαβάσω τους υπότιτλους και με παρότρυνε να μάθω να διαβάζω.

Έτσι σε ηλικία τεσσάρων ετών μου έφτιαξε πίνακα και κάθε μέρα με έμαθε να διαβάζω. Έτσι άρχισε. Σε αυτή την ηλικία ρουφάς αμέσως και μετά σου γίνεται συνήθεια» σχολίασε ο Ηλίας Αλεξίου.

Τα παιδιά με το κινητό στο χέρι 

«Τα παιδιά μου δεν έχουν τόσες γνώσεις γιατί η ζωή μας ποια είναι διαφορετική. Εμείς είχαμε τα βιβλία, τώρα είναι με το κινητό στο χέρι. Ξέρουν πολλά πράγματα, έχουν αντίληψη αλλά δεν ενδιαφέρονται τόσο. Ανασύρεις πια οποιαδήποτε πληροφορία σε 3 δευτερόλεπτα από το διαδίκτυο».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα στο βίντεο που ακολουθεί: