Σοκαρισμένη και συγκλονισμένη με τα όσα συμβαίνουν στην Ουκρανία, μετά την εισβολή των Ρώσων, εμφανίστηκε η Ελένη Μενεγάκη στην εκπομπή της, η οποία εξέφρασε την αγωνία της, από τη θέση της γυναίκας, η οποία είναι μητέρα και αναρωτιέται τι πρόκειται να συμβεί στο μέλλον.

«Αυτό το μικρό παιδάκι τα είπε όλα και είναι αυτό που έχουμε παρακολουθήσει αμέτρητες φορές από χθες, μετά την εισβολή στην Ουκρανία. Δεν έχω αντιμετωπίσει ξανά κάτι αντίστοιχο και ομολογώ ότι, ό,τι έχω να σας πω και ό,τι συζητήσουμε, έχει να κάνει σαν μια γυναίκα με παιδιά, μια γυναίκα που έχει αγωνίες, μια γυναίκα που σκέφτεται “τι συμβαίνει στον κόσμο;”. Το περιμέναμε αυτό μέχρι χθες; Ξαναλέω, δεν είμαι άνθρωπος της ενημέρωσης, με ενδιαφέρει πολύ, δεν είμαι βαθιά μέσα στα πράγματα, ζω όμως σε αυτή τη χώρα και ναι με ενδιαφέρει πάρα πολύ να ξέρω τι γίνεται γύρω μου, στα σύνορά μας, τι γίνεται στην Ευρώπη. Και αναρωτιέμαι, κάπου εκεί κοντά είναι τα σύνορα της Ευρώπης; Αυτή η εισβολή λέγεται εισβολή ή πόλεμος;», είπε μεταξύ άλλων η παρουσιάστρια και συνέχισε:

«Αυτά τα παιδάκια, τα νεογνά, τα νεογέννητα, που ξαφνικά τα μετέφεραν σε καταφύγια, που είναι για μεγάλους ανθρώπους, μωρά που έχουν άλλου είδους ανάγκες, κι όμως είναι στοιβαγμένα στη σειρά. Ακούσαμε όλοι αυτό το πρόσωπο της δασκάλας, με τα αίματα παντού, που έλεγε ότι μιλούσαμε με τα παιδιά, αλλά δεν περιμέναν ότι θα συμβούν στη γη μας. Βλέπαμε ανθρώπους να μαζεύουν τα πράγματά τους για να φύγουν, προς τα που; Οπουδήποτε μακριά από αυτό που ξαφνικά ζουν και αντιμετωπίζουν στην πατρίδα τους».