Το όνοµά του βρέθηκε στα πρώτα trends του Twitter τις τελευταίες ηµέρες, ενώ απασχόλησε τις πρωινές εκποµπές. Ποιος είναι όµως πραγµατικά ο 30χρονος ηθοποιός, µουσικός, θεατρικός παραγωγός και συγγραφέας Μαυρίκιος Μαυρικίου και πώς φτάσαµε να αποτελεί ο γάµος του µε τη µαθήτριά του, Ιλάειρα Ζήση, πρώτη είδηση στην ελληνική showbiz; Ο Μαυρίκιος έχει περάσει σχεδόν από όλα τα µουσικά talent shows, έχει υπογράψει µεγάλες θεατρικές παραγωγές, ενώ έχει στο βιογραφικό του µία σηµαντική συνεργασία µε τον Μίµη Πλέσσα. Ο ίδιος συνεχίζει να ξαφνιάζει τα media πριν από τον γάµο του, που θα γίνει στις 28 Αυγούστου στη Λεµεσό της Κύπρου, καθώς αναµένεται να ταξιδέψει σε µαγικούς προορισµούς. Σύµφωνα µε την «Οn time», το ζευγάρι δέχθηκε πρόταση να συµµετάσχει στο ταξιδιωτικό reality του Star. Τα γυρίσµατα του project, που θυµίζει αρκετά το παλαιότερο «Globetrotters» του ίδιου καναλιού, θα ξεκινήσουν κατά πάσα πιθανότητα µέσα στον Απρίλιο ή τον Μάιο και οι συµµετέχοντες (9 δίδυµα) θα πρέπει να επιβιώσουν σε χώρες της Ασίας (Λάος, Βιετνάµ, Καµπότζη, Ταϊλάνδη) έχοντας κάποιες ηµέρες στη διάθεσή τους και µπάτζετ το οποίο θα είναι µόλις 1 ευρώ.

Κοινό... Beaute

Πριν από τον αρραβώνα, ο Μαυρίκιος και η Ιλάειρα έκαναν µαζί ένα σούπερ beaute και απόλαυσαν τις υπηρεσίες καλλωπισµού, προκειµένου να είναι λαµπεροί. Από µανικιούρ, πεντικιούρ µέχρι µάσκες µατιών και προσώπου. «Τον ξέρω 10 χρόνια. Είναι εργασιοµανής, ταλαντούχος, ένας καλός µουσικός, µε ψυχή µικρού παιδιού», δηλώνει στο «S» συνεργάτιδά του, που επιµελήθηκε την εµφάνιση του ζευγαριού πριν από τον αρραβώνα, και αναφέρεται στη γνωριµία τους: «Με καλούσε πάντα στα γενέθλιά του και χαιρόµουν πολύ για την πρόσκληση. Πήγαινα και ήταν αµοιβαία η συµπάθεια. Ετσι ήρθαµε και πιο κοντά και αρχίσαµε να µιλάµε στο τηλέφωνο». Αργότερα ήρθε και η συνεργασία µεταξύ τους µε τη «Σταχτοπούτα», που ήταν παραγωγή του Μαυρίκιου Μαυρικίου, ενώ ακολούθησαν το «Κλουβί µε τις τρελές» και το «Χαµάµ γυναικών». Η ίδια συνεργάτιδα µάλιστα θυµάται: «Μου είχε πει κάποια στιγµή: “Εσένα θα σε πάρω µαζί µου” και έτσι έγινε. Τον ευχαριστώ πολύ που µε κάλεσε σε αυτή την προσωπική του στιγµή τόσο για εκείνον όσο και για την οικογένειά του, που µας περιέβαλε όλους µε πολλή αγάπη...».

Talent Shows

Ο Μαυρίκιος Μαυρικίου κατάγεται και µεγάλωσε στην Κύπρο, ενώ είναι βαφτισιµιός του προέδρου της Κυπριακής ∆ηµοκρατίας, Νίκου Αναστασιάδη. Σε ηλικία 5 ετών ξεκίνησε να ασχολείται µε τη µουσική. Απόφοιτος του Τµήµατος Μουσικών Σπουδών του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστηµίου Αθηνών, του Ελληνικού Ωδείου Αθηνών και του Royal School of Music, ακολουθούσε σε κάθε του βήµα τη µεγάλη του αγάπη, το τραγούδι. Γι’ αυτό και από την ηλικία των 15 ετών δεν δίσταζε να λαµβάνει µέρος σε talent shows, για να δείξει στο τηλεοπτικό κοινό το ταλέντο του. Εχει περάσει από το «Dream show», το «X-Factor», το «Ελλάδα, έχεις ταλέντο» και το «The voice» ως ερµηνευτής, ενώ πλέον συστήνεται ως συνθέτης, ερµηνευτής, µαέστρος και παραγωγός µουσικών και θεατρικών θεαµάτων.

*Δημοσιεύθηκε στην εφημερίδα Secret στις 26 Φεβρουαρίου 2022