Το πρωί της Παρασκευής 18/3 αναμένεται να ξεκινήσει η δίκη του Πέτρου Φιλιππίδη τον οποίο βαραίνουν οι κατηγορίες του βιασμού κατ΄ εξακολούθηση και δυο απόπειρες βιασμού και γι’ αυτό το λόγο βρίσκεται προφυλακισμένος από τον περασμένο Ιούλιο στις φυλακές της Τρίπολης. 

Όπως έχει γίνει γνωστό μέχρι στιγμής, το παρών αύριο στο δικαστήριο θα δώσουν οι ηθοποιοί Κάτια Δανδουλάκη, Εβελίνα Παπούλια, Λένα Δροσάκη και Χρύσα Παππά.

Το πρωί της Πέμπτης 17/3, μέσα από την εκπομπή της Κατερίνας Καινούργιου, Super Κατερίνα, παρουσιάστηκαν κάποια από αυτά που πρόκειται να καταθέσουν οι τρεις πρώτοι ηθοποιοί ενώπιον του δικαστή.

Λένα Δροσάκη

«Το 2007 γνώρισα τον καταγγελλόμενο στο πλαίσιο των επισκέψεων που διοργάνωνε η σχολή μου. Από την πρώτη στιγμή έδειξε ενδιαφέρον για το πρόσωπό μου και με προσέγγισε με έναν τρόπο που αρχικά μου φάνηκε εντελώς φιλικός και καλοπροαίρετος. Πολύ σύντομα όμως ο καταγγελλόμενος άρχισε να αλλάζει συμπεριφορά και να με παρενοχλεί σεξουαλικά, στην αρχή πιο διακριτικά και στη συνέχεια με ολοένα και πιο ανάρμοστο τρόπο. Έφτασα στο σημείο να με παίρνει τηλέφωνο και να με ρωτάει πιεστικά “πότε θα του κάτσω”. 

Μετά από κάποια χρόνια, η Κάτια Δανδουλάκη μου πρότεινε να συμμετάσχω στην θεατρική παράσταση “Έγκλημα στο Οριέντ Εξπρές”  που θα ανέβαζε… Όταν πληροφορήθηκα ότι σκηνοθέτης της παράστασης θα είναι ο Πέτρος Φιλιππίδης, αρνήθηκα ευγενικά όμως η κυρία Δανδουλάκη με διαβεβαίωσε ότι θα φροντίσει η ίδια να μην προκύψει κανένα πρόβλημα. Μια ημέρα, και χωρίς κανέναν λόγο επιτέθηκε φραστικά και με απίστευτη ένταση ενώπιον όλου του θιάσου, σε εμένα και σε συνάδελφό μου.

Η πρόβα διακόπηκε και εγώ το ίδιος βράδυ απευθύνθηκα κατ΄ ιδίαν στην κυρία Δανδουλάκη και της είπα, ευρισκόμενη σε κατάσταση μεγάλης ταραχής, ότι δεν αντέχω άλλο και δυστυχώς δε μου μένει παρά να αποχωρήσω από την παράσταση. Μετά από δυο ημέρες η κυρία Δανδουλάκη ανακοίνωσε στον Πέτρο Φιλιππίδη ότι δε θα χρειαστεί άλλο τις υπηρεσίες του ως σκηνοθέτη.

Κάτια Δανδουλάκη


Σέβομαι τη σοβαρότητα του θέματος. Ο εκβιασμός οποιασδήποτε μορφής δεν επιτρέπεται να γίνεται ανεκτός και να δικαιολογείται σε καμία κοινωνία. Δηλώνω τον απεριόριστο θαυμασμό μου, την εκτίμηση και τη συμπαράστασή μου στα θύματα που στην ουσία είναι ήρωες μιας επιβεβαιωμένης κάθαρσης, Ο χώρος του θεάτρου είναι ο καθρέφτης της ζωής μας  και η ζωή είναι ιερή.

Εβελίνα Παπούλια

Η ηθοποιός από τη δική της πλευρά δεν έχει αποκαλύψει μέχρι στιγμής τίποτα από όσα θα υποστηρίξει στο δικαστήριο.