Ο Μάκης Δελαπόρτας είχε πολλές ιστορίες να διηγηθεί στην Ελένη Μενεγάκη, ιστορίες με πρωταγωνιστές τους μεγάλους star του παλιού ελληνικού κινηματογράφου. Η Αλίκη Βουγιουκλάκη, ήταν φυσικά, ένα από τα πρόσωπα που δεν θα μπορούσε να λείπει από την κουβέντα τους.

Ένα βράδυ με κακοκαιρία, η Αλίκη Βουγιουκλάκη του ζήτησε να πάει να της κάνει παρέα στο μοντάζ. Ο Μάκης Δελαπόρτας πήρε μαζί του κι έναν φίλο του, μεγάλο θαυμαστή της ηθοποιού, στον οποίο θα έκανε έκπληξη.

«Μπαίνουμε μέσα στο στούντιο η Αλίκη ήταν πλάτη, φορούσε ένα κόκκινο πουλοβεράκι, γυρίζει, ήταν και βαμμένη από το θέατρο, μια κούκλα. Δεν έχεις δει άνθρωπο να αλλάζει χρώματα, έπαθα σοκ με το παιδί αυτό. Λέει «δεν το πιστεύω, βλέπω από κοντά την Αλίκη Βουγιουκλάκη».

Τελειώνει όλη αυτή η βραδιά, γυρίζω την Αλίκη στο σπίτι με το αυτοκίνητο, κάθεται η Αλίκη δίπλα μου και αυτός από πίσω. Να βλέπω το χέρι του ότι πάει να την χαϊδέψει.

Λέω να το, θα μου τύχει πάλι. «Κυρία Αλίκη να σας πω κάτι;», λέει αυτός. Λέω «όχι, δεν χρειάζεται, τι να πεις»; Καρδιοχτύπησα, λέω τι θα πει τώρα. Λέει η Αλίκη Βουγιουκλάκη «άσε το παιδί να πει». Λέω «τι θα την ρωτήσεις, τίποτα περίεργο»; Λέει «όχι, θέλω να σου πω ότι είσαι απλά Αλικάρα»! Αυτό. Και λέω ωχ ηρέμησα», αποκάλυψε ο Μάκης Δελαπόρτας.