Στην τελική ευθεία μπαίνουν οι ετοιμασίες, στη Δράμα, για την έναρξη των γυρισμάτων της νέας ταινίας, χολιγουντιανής παραγωγής, με τίτλο «Tin Soldier» στην οποία μετέχουν οσκαρικά κινηματογραφικά αστέρια της μεγάλης οθόνης όπως ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και ο Τζέιμι Φοξ.

Σύμφωνα με τους GRTimes, ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ, ο υπεύθυνος της εταιρείας παραγωγής στην Ελλάδα και ο υπεύθυνος διαχείρισης χωρών, Θανάσης Θαλασσινός, ο διευθυντής φωτογραφίας, Καρλος Βερόν και ο σχεδιαστής παραγωγής, Κρίσπιαν Σάλις, επισκέφθηκαν, την Τετάρτη, τις περιοχές όπου θα διεξαχθούν τα γυρίσματα.

«Τα γυρίσματα που αναμένεται να ξεκινήσουν τέλη Μαΐου και θα ολοκληρωθούν στα μέσα Ιουλίου, θα γίνουν σε κάποια κομβικά σημεία της περιοχής τα οποία και θέλουμε να αναδείξουμε. Συγκεκριμένα, τα σημεία αυτά είναι το Καπνολογικό Ινστιτούτο Δράμας, το Σπήλαιο των Πηγών του Αγγίτη (Μααρά) στο δήμο Προσοτσάνης, στο φράγμα της ΔΕΗ στην Πλατανόβρυση και στη γέφυρα του ποταμού Νέστου στο δήμο Παρανεστίου» σημειώνει στο GRTimes ο κ. Παπαεμμανουήλ.

O αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γρηγόρης Παπαεμμανουήλ

Ο αντιπεριφερειάρχης Δράμας, σε ερώτηση για το αν αναμένεται άφιξη, το επόμενο διάστημα, των Ρόμπερτ Ντε Νίρο και Τζέιμι Φοξ, απάντησε: «Ναι είναι αλήθεια, πιστέψτε το, θα έρθουν. Για τις ανάγκες των γυρισμάτων της ταινίας μάλιστα, έχουν κλειστεί εξ ολοκλήρου δύο ξενοδοχειακές μονάδες που θα φιλοξενήσουν τους ηθοποιούς, τους παραγωγούς και τους συντελεστές. Οι άνθρωποι ήρθαν, είδαν και τους ενημερώσαμε ότι θα τους παρέχουμε κάθε στήριξη. Οτιδήποτε κι αν χρειαστεί. Η Δράμα μπαίνει πλέον για τα καλά στο κινηματογραφικό χάρτη».

Ο προϋπολογισμός παραγωγής, σύμφωνα με τον Γρηγόρη Παπαεμμανουήλ, «ανέρχεται περίπου στα 40 – 50 εκατομμύρια δολάρια».

«Η προεργασία για την υλοποίηση της ταινίας, δεν ξεκίνησε τώρα. Οι σχετικές άδειες από τα αρμόδια υπουργεία και τις κρατικές υπηρεσίες όπως η ΔΕΗ και το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, έχουν εκδοθεί από τον Οκτώβριο του 2021. Από τότε ξεκίνησε η σχετική αλληλογραφία, ώστε σήμερα να είμαστε πανέτοιμοι. Νοιαζόμαστε για τον τόπο μας, θέλουμε να τον αναδείξουμε και αυτός είναι ένας άξιος τρόπος για να το κάνουμε. Εάν δε, κινηθούμε και έξυπνα, θα είναι μόνο η αρχή» συμπλήρωσε ο αντιπεριφεριάρχης Δράμας.