Η Δούκισσα Νομικού παραχώρησε μία εφ’ όλης της ύλης συνέντευξη στην εφημερίδα, «RealLife» και τη δημοσιογράφο, Κορύνα Μανταγάρη.

Η παρουσιάστρια, που έχει επιλέξει να αποστασιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια από την τηλεόραση λόγω του ερχομού των παιδιών της, μίλησε μεταξύ άλλων, για τον τρόπο που έχει επιλέξει να συζητά με τον 5χρονο Σάββα και την 2,5 ετών Αναστασία, ενώ αποκάλυψε τι άλλαξε στη ζωή της όταν έγινε μητέρα.

«Με τα παιδιά μιλάω για τα πάντα. Δεν τους έχω μιλήσει ποτέ μωρουδίστικα. Τα αντιμετωπίζω ως έξυπνα όντα, λέγοντας τους πάντα και μόνο αλήθειες χωρίς βέβαια να τους χαλάω τη μαγεία της αθωότητα και της ξεγνοιασιάς. Πιστεύω ότι ως γονείς έχουμε την ευθύνη, την υποχρέωση, να μιλάμε ειλικρινά με τα παιδιά μας, να μην κρυβόμαστε και να μην του κρύβουμε την αλήθεια, ώστε να γίνονται ολοκληρωμένες προσωπικότητες, με κριτική ικανότητα και άποψη», είπε αρχικά η Δούκισσα Νομικού.

«Ειδικά σήμερα, ζώντας σε ένα περιβάλλον με τις δυσκολίες και τις καθημερινές προκλήσεις σε πολλά πεδία, οφείλουμε να θωρακίζουμε τα παιδιά μας, εφοδιάζοντας με αξίες, με τη δύναμη του καλού, το θετικού, ώστε να μπορούν να συνεχίσουν να ονειρεύονται με αισιοδοξία, για έναν κόσμο ουσιαστικό, ελεύθερο, ανθρώπινό».

«Τα παιδιά άλλαξαν καταρχάς τις προτεραιότητές μου, τις ανάγκες μου, την ώρα που ξυπνάω κάθε πρωί, άλλαξαν τα δεδομένα γύρω μου και φυσικά άλλα και την κοσμοθεωρία μου. Με βοήθησαν να εντοπίζω την ουσία και να εστιάζω, να επικεντρώνομαι σε αυτήν», σημείωσε η παρουσιάστρια.


Επιπλέον, η Δούκισσα Νομικού, θέλησε να τοποθετηθεί και να σχολιάσει τα όσα συμβαίνουν στα παιδιά και τις μητέρες που έζησαν τη φρίκη του πολέμου στην Ουκρανία, περιγράφοντας και τη δική της βοήθεια μέσα σε όλο αυτό.

«Όλα αυτά που συμβαίνουν, όλα αυτά που παρακολουθούμε, με προβληματίζουν και με στενοχωρούν βαθύτατα. Ωστόσο, πιστεύω ότι δεν πρέπει να μένουμε αμέτοχοι και απλοί παρατηρητές. Ο καθένας με τον δικό του τρόπο, με τις δικές του δυνάμεις, οφείλει να τοποθετείτε υπεύθυνα και αλληλέγγυα για τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται. με την Ένωση Μαζί για το Παιδί, συμμετέχω σε μία ανθρωπιστική πρωτοβουλία, ώστε να υποστηρίξουμε ανήλικα παιδιά και μητέρες πρόσφυγες από την Ουκρανία και να προσφέρουμε στέγη, σίτιση, είδη πρώτης ανάγκης και εκπαίδευση σε αυτά τα παιδιά που χρειάζονται την αγάπη μας.

Μπορεί όποιος θέλει, μπαίνοντας στο www.supportmazi.gr - mazitousagaliazoume, να ενημερωθεί για την πρωτοβουλία Μαζί, τους αγκαλιάζουμε και να συμμετάσχεις, όπως και όσο μπορεί, ώστε όλοι μαζί να γίνουμε μια ισχυρή, ανθρώπινη αλυσίδα αλληλεγγύης», εξήγησε η Δούκισσα Νομικού.