Μία σπάνια, συλλεκτική Lamborghini αξίας περίπου 400.000 ευρώ ήρθε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, καθώς αγοράστηκε από τον Έλληνα πιανίστα κλασικού ρεπερτορίου, Δημήτρη Σγούρο.

Το πανάκριβο αυτοκίνητο εστάλη πριν από μερικές ημέρες στην ελληνική αντιπροσωπεία της Lamborghini. Πρόκειται για το μοντέλο Aventador που έχει την κωδική ονομασία Ultimae. Αυτό που κάνει εξαιρετικό το συγκεκριμένο υπερπολυτελές όχημα είναι ότι η εταιρεία θα παράγει μόλις 600 αυτοκίνητα αυτού του μοντέλου, εκ των οποίων τα 350 θα είναι σε έκδοση coupe και τα 250 σε έκδοση cambrio.

Η Aventador Ultimae είναι ένα υπερ-αυτοκίνητο του οποίου η τελική ταχύτητα μπορεί να αγγίξει τα 355 χιλιόμετρα την ώρα. Είναι 12κύλινδρη και μπορεί να πιάσει τα 100 χιλιόμετρα την ώρα μέσα σε 2,8 δευτερόλεπτα. Η συγκεκριμένη Lamborghini, που πουλήθηκε στην Ελλάδα, είναι η πρώτη Ultimae που παραδόθηκε σε Έλληνα. Έχει ελληνικές πινακίδες κυκλοφορίας και η τιμή της προ φόρων κυμαίνεται κοντά στα 400.000 ευρώ.




Το αυτοκίνητο πέρασε στην κατοχή του Δημήτρη Σγούρου, του παγκοσμίου φήμης πιανίστα με μεγάλη καριέρα στη μουσική. Ο 52χρονος γεννήθηκε στην Αθήνα και ξεκίνησε τα μαθήματα μουσικής σε ηλικία μόλις 4 ετών. Χαρακτηρίστηκε παιδί-θαύμα και έδωσε το πρώτο του ρεσιτάλ σε ηλικία 7 ετών.

Προσωνύμια όπως «γίγαντας του πιάνου» τον ακολουθούν στο βιογραφικό του, που μετρά 40 χρόνια στο εξωτερικό και συνεργασίες με τους πιο καταξιωμένους μαέστρους και μουσικούς από όλο τον πλανήτη, όπως τον Χέρμπερτ φον Κάραγιαν, τον Λέοναρντ Μπερνστάιν και τον Γιεβγκένι Σβετλάνοφ.

Ένας από τους μεγαλύτερους πιανίστες του 20ού αιώνα, ο Άρθρουρ Ρουμπινστάιν, όταν άκουσε τον Δημήτρη Σγούρο να παίζει πιάνο σχολίασε: «Ευχαριστώ τον Θεό που με κράτησε μέχρι σήμερα ζωντανό γιατί μου χάρισε την ευκαιρία να τον ακούσω με τα ίδια μου τα αυτιά. Είναι ο καλύτερος πιανίστας που έχω ακούσει ποτέ μου, περιλαμβανομένου και του εαυτού μου».

«Πρέπει να είσαι γεννημένος για να πετύχεις επαγγελματικά και να έχεις το θείο χάρισμα. Ωστόσο για να διατηρείσαι στην κορυφή για πολλές δεκαετίες είναι τρομερά δύσκολο», είπε στην ιστοσελίδα newsauto.gr ο Δημήτρης Σγούρος. Και συνέχισε: «Στην τέχνη βλέπω την αξία που έχει κάποιος άνθρωπος ανεξαρτήτου χαρακτήρα. Είναι δύο διαφορετικά πράγματα».

Δημοσιεύτηκε στην ΟΝ ΤΙΜΕ στις 23 Απριλίου 2022