Στον καναπέ του «Στούντιο 4» κάθισαν σήμερα ο Γιώργος Καπουτζίδης και η Μαρία Κοζάκου. Οι δυο τους, είναι τα πρόσωπα που για ακόμη μια φορά θα βρεθούν πίσω από τα μικρόφωνα σχολιασμού της Eurovision και με αφορμή αυτό, μοιράστηκαν με τους δυο παρουσιαστές μερικάάγνωστα περιστατικά που τους έχουν συμβεί τις προηγούμενες χρονιές.

«Τους θαυμάζω τους καλλιτέχνες αυτούς, ακόμα και ένα τραγούδι να μην μου αρέσει. Γιατί πολλά τραγούδια δεν είναι ωραία και το σχολιάζεις πάντα. Αλλά μην ξεχνάμε ότι αυτό που κάνουν είναι πάρα πολύ δύσκολο. Να είσαι εκεί και να σε βλέπουν 200 εκατομμύρια άνθρωποι και πόσοι εκεί» ανέφερε αρχικά ο Γιώργος Καπουτζίδης για τον ρόλο του σχολιαστή που τους έχει ανατεθεί.

Από τη δική της πλευρά. Η Μαρία Κοζάκου εξήγησε ποιος είναι ο λόγος που δεν εκφέρουν άποψη για τις συμμετοχές, αποκαλύπτοντας μάλιστα πως έχουν μετανιώσει για ένα έμμεσο σχόλιο που έκαναν μία από τις περασμένες χρονιές. «Είναι ένα ηθικής τάξης ζήτημα, το οποίο το συζητάμε συχνά και αφορά και στον δημόσιο λόγο.

Το γεγονός ότι εμείς τα βλέπουμε τα παιδιά, μας κάνει να βλέπουμε και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν. Άλλοι είναι όντως cool, άλλοι είναι στην κοσμάρα τους, άλλοι είναι εμφανώς αγχωμένοι. Θυμάμαι μια περίπτωση με την Leonora στην Πορτογαλία που ήταν ένα πολύ μέτριο τραγούδι που ήταν ένα πολύ μέτριο τραγούδι και αυτή ήταν κακή. Η ίδια ήταν ταλαντούχα, αλλά ήταν κακή παρουσίαση.

Κάνουμε ένα πολύ έμμεσο χιούμορ «από πού να αρχίσω Leonora μου», για το πόσα λάθη είχε το στήσιμο. Με το που τελειώνει ο ημιτελικός όπου αποκλείεται η Πορτογαλία, βλέπουμε την Leonora κλαμένη να πηγαίνει στα καμαρίνια. Δεν χρειαζόταν να συμβεί αυτό, αλλά ήταν η επισφράγιση ότι δεν θα κακολογήσουμε ποτέ κανέναν άνθρωπο ή να μιλήσουμε υποτιμητικά. Κι ας μη μας ξέρει».

Ένα αστείο περιστατικό από την χρονιά που διαγωνιζόταν η Καλομοίρα αποκάλυψε ο Γιώργος Καπουτζίδης…

«Στην Παπαρίζου είχα παράσταση και είδα μόνο τη βαθμολογία. Επίσης, στην Καλομοίρα είχα παράσταση. Παίζαμε με τον Αργύρη Αγγέλου και την Ζέτα Μακρυπούλια στη Θεσσαλονίκη. Νομίζω η Καλομοίρα έβγαινε 19η και λέω θα ξεκινήσει η παράσταση 9 ακριβώς, όποιος μπήκε μπήκε. Θα κάνουμε μικρό διάλειμμα λέω στους ταξιθέτες, όχι τέταρτο να τρώνε μία ώρα πατατάκια έξω. Επτάλεπτο διάλειμμα, θα μπούνε μέσα κι εμείς θα είμαστε λίγο γρήγοροι, δεν θέλει πολλές παύσεις, κωμωδία παίζουμε. Άμα τα κάνουμε όλα αυτά λέω θα τελειώσουμε στο 17ο τραγούδι. Στο 17ο τραγούδι θα μπορέσω να είμαι στα καμαρίνια. Τελειώνει η παράσταση, χαιρετισμός γρήγορα γρήγορα, πάω στο καμαρίνι… στο 12ο τραγούδι. Τι παράσταση είδαν αυτοί οι άνθρωποι δεν ξέρω», είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Καπουτζίδης.



Ιδιαίτερο ενδιαφέρον προκαλεί αυτό της Μαρίας Κοζάκου πριν από κάποια χρόνια, όταν παρουσίασε για πρώτη φορά διαγωνισμό της Eurovision.

Όπως η ίδια ανέφερε βρισκόταν στο Ντίσελντορφ, στη Μέκκα της τεχνολογίας και όμως κάτι συνέβη και σε ένα μεγάλο κομμάτι της Ανατολικής Ευρώπης και της Μεσογείου, έπεσε το σύστημα.