Στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA μίλησε ο δημοσιογράφος Άρης Καβατζίκης και αναφέρθηκε στις δύσκολες στιγμές της ζωής του, στους φόβους αλλά και στις απώλειες οι οποίες τον σημάδευσαν.

«Τα τελευταία δύο χρόνια ήταν καθοριστικά για εμένα. Ενώ πολλοί φίλοι μου, συνάδελφοι και συνάνθρωποί μας ταξιδεύουν, εγώ έχω πάψει να κάνω ταξίδια. Κι όχι μόνο αυτό, αλλά όταν μου δόθηκαν ευκαιρίες να κάνω ταξίδια, παρουσιάστηκε ένα κρούσμα στο άμεσο περιβάλλον μου, που παρόλο που δεν ήμουν εγώ, με έκανε να ακυρώσω όλα μου τα ταξίδια, γιατί σκεφτόμουν ότι θα ταξιδέψω και θα μου εμφανιστεί το οτιδήποτε κακό, εκεί που θα πάω. Συνέβη πάνω από τρεις φορές, άρα είναι εγκλωβισμός», είπε χαρακτηριστικά.

«Το μόνο που δεν έκανα για να το αντιμετωπίσω ήταν η ψυχανάλυση και μάλλον ήταν λάθος αυτό. Έκανα πολλά, ακόμα και νευρογλωσσικό προγραμματισμό, που είναι πολύ της μόδας. Δούλεψε για δύο ή τρεις εβδομάδες και αυτό ήταν. Δοκίμασα πολλά, αλλά αυτό που συμβαίνει είναι ότι μου κρατάει για δυο-τρεις εβδομάδες, έναν μήνα το πολύ και μετά, οι φοβίες νικούν πάλι κι έρχονται στην επιφάνεια, στο τέλος νικούν αυτές», συμπλήρωσε στη συνέχεια.

Ο Άρης Καβατζίκης εξήγησε πως υπήρξαν γεγονότα στη ζωή του, τα οποία και επιδείνωσαν αυτές τις φοβίες.
«Πριν πέντε χρόνια, απροσδόκητα εντελώς, έχασα τον αδελφό μου σε νεαρή ηλικία από ένα ισχαιμικό επεισόδιο. Ήταν 49 ετών. Πράγμα που σημαίνει ότι εκεί που πήγαινα να καταπολεμήσω πράγματα, όταν συνέβη αυτό με τον αδερφό μου, με πήγε πολλά βήματα πίσω. Αυτή η τόσο πρόωρη απώλεια με έκανε να βάζω για ακόμα μια φορά εμπόδια. Λέω "αν έφυγε ο αδερφός μου από ένα ισχαιμικό επεισόδιο, γιατί να μη συμβεί αυτό και σε εμένα;"», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Λίγο καιρό αργότερα, έφυγε από τη ζωή και η μητέρα του.

«Μετά από αυτό, είχα ακόμα μια απώλεια, της μητέρας μου, που κι αυτή εκεί που πήγαινα να ξεπεράσω αυτή του αδερφού μου, με ξαναπήγε δέκα βήματα πίσω. Όλα αυτά δρουν αθροιστικά», εξήγησε κλείνοντας.

Δείτε το σχετικό βίντεο