Η ταλαντούχα και γοητευτική τραγουδίστρια εκπροσωπεί την Κύπρο με το «Ela» και είναι μεταξύ των χωρών που έχουν κλέψει τις εντυπώσεις.

Η Ελλάδα κέρδισε τελικά το πολυπόθητο εισιτήριο για τον Τελικό της 66ης Eurovision, που θα προβληθεί ζωντανά από την ΕΡΤ το Σάββατο 14 Μαΐου, αλλά και σήμερα το ενδιαφέρον για το ελληνικό κοινό είναι μεγάλο.

Σε ποια θέση θα εμφανιστεί η Ανδρομάχη;

Από τις δεκαοχτώ συνολικά χώρες που διαγωνίζονται απόψε στον Β' Ημιτελικό της Eurovision, η Κύπρος εμφανίζεται στην 9η θέση. Πιο συγκεκριμένα η σειρά εμφάνισης των χωρών στον Β’ Ημιτελικό είναι:

Φινλανδία
Ισραήλ
Σερβία
Αζερμπαϊτζάν
Γεωργία
Μάλτα
Σαν Μαρίνο
Αυστραλία
Κύπρος
Ιρλανδία
Βόρεια Μακεδονία
Εσθονία
Ρουμανία
Πολωνία
Μαυροβούνιο
Βέλγιο
Σουηδία
Τσεχία

Η Ανδρομάχη θα προσπαθήσει να «μαγέψει» τους Ευρωπαίους για να πάρει το «χρυσό» εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.


Ela: Το τραγούδι της Κύπρο

Το τραγούδι Ela δημιουργήθηκε από μια ομάδα παγκόσμια διακεκριμένων συνθετών υπό τον Alex Papaconstantinou που απαρτίζεται από τους: Arash, Eyelar Mirzazadeh, Fatjon Miftaraj, Filloreta Raci Fifi, Geraldo Sandell, Γιώργο Παπαδόπουλο, Robert Uhlmann, Viktor Svensson και Yll Limani. Η επιμέλεια της παρουσίασης του τραγουδιού επί σκηνής έχει ανατεθεί στους διεθνώς καταξιωμένους καλλιτεχνικούς διευθυντές Marvin Dietmann και Dan Shipton.



Με ένα απίθανο και αποκαλυπτικό φόρεμα η Ανδρομάχη θα εμφανιστεί στη σκηνή σαν άλλη Αφροδίτη αναδυόμενη μέσα από κύματα ενώ στη σκηνή υπάρχει ένα τεράστιο κοχύλι, πάνω στο οποίο βρίσκονται οι χορευτές της.



Εεξίσου εντυπωσιακά θα είναι και τα γραφικά ενώ οι χρωματισμοί «παίζουν» ανάμεσα σε μπλε, ροζ και μοβ αποχρώσεις.



Τη σκηνική παρουσία της Κυπριακής συμμετοχής στο Τορίνο για τη φετινή Γιουροβίζιον έχει αναλάβει το δίδυμο Marvin Dietmann και Dan Shipton ενώ το φόρεμα της Ανδρομάχης έχει την υπογραφή του Στέλιου Κουδουνάρη.

Η θέση της Kύπρου στα στοιχήματα

Τα στοιχήματα έχουν πάρει «φωτιά» και όλα δείχνουν πως θα είναι η πρόκριση της Κύπρου στον τελικό της Eurovision 2022 θα είναι ένα «θρίλερ».
Το «Εla» βρίσκεται στις τελευταίες θέσεις στη γενική κατάταξη με οριακή δυναμική μιας και πλασάρεται αυτή τη στιγμή στην 10η θέση, με κορυφαία της βραδιάς τη Σουηδία.



Όπως και την Τρίτη έτσι και σήμερα δέκα χώρες από κάθε ημιτελικό προκρίνονται στον τελικό. Τα τραγούδια των «Big Five» (Γερμανία, Ισπανία, Γαλλία, Ηνωμένο Βασίλειο και η Ιταλία ως διοργανώτρια χώρα) δεν διαγωνίζονται, αφού προκρίνονται απευθείας στον τελικό της Eurovision.



Σε απευθείας σύνδεση με τη σκηνή του Pala Olimpico, η ΕΡΤ θα μεταδώσει τον β' ημιτελικό στις 22:00. Στον σχολιασμό απόψε καθώς και στον μεγάλο τελικό θα είναι η Μαρία Κοζάκου και ο Γιώργος Καπουτζίδης.