Η Μαρία Φιλίππου ήταν καλεσμένη στο «Στούντιο 4» και μίλησε για το διαζύγιό της και τα παιδιά της που είναι πλέον ενήλικα.

«Πάντα ήθελα να κάνω παιδιά. Είμαι η κλασική μαμά αλλά δεν είμαι παρεμβατική. Τα παιδιά μου είναι τα παράσημά μου, είναι δυο καλοί άνθρωποι. Δεν υπάρχει εύκολο διαζύγιο. Όταν έχεις παιδιά πρέπει  να το χειριστείς με κάποιον τρόπο. Τα παιδιά έχουν ανάγκη εξίσου και τους δύο γονείς.Δύσκολα στην αρχή κρατήσαμε την ισορροπία. Παραβλέπεις αυτά που σε ενοχλούν στον άλλον, κάνεις ότι δεν συνέβησαν. Το βασικό είναι τα παιδιά μου να είναι καλά. Δεν είναι ωραίο σε ένα διαζύγιο να χρησιμοποιείς τα παιδιά σου σαν μπαλάκι του πινγκ πονγκ.

Το διαζύγιο ήρθε και είχα πολύ θυμό. Δεν ήταν ακριβώς δική μου επιλογή, δεν ήθελα να διαλυθεί η οικογένειά μου. Όταν σου συμβαίνει κάπως δεν σου αρέσει. Συνήθως το συναίσθημά μου δεν με ξεγελά οπότε πάντα ακολουθώ αυτό. Η σχέση είχε τελειώσει αλλά εγώ δεν ήθελα να το δεχτώ ίσως γιατί είχα τα παιδιά. Μου πήρε 3-4 χρόνια να το δεχτώ. Μπορεί να μην μου έχει φύγει και εντελώς. Ένας χωρισμός είναι μια απώλεια. Μπορεί ακόμα να είμαι θυμωμένη απλώς δεν με εξυπηρετεί σε κάτι. Προσπαθώ να δω αν με αυτόν τον άνθρωπο που τον αγαπάω πολύ ίσως γιατί έχουμε και δύο παιδιά μπορούμε να συνυπάρξουμε κάτω από μία άλλη συνθήκη και οι 4. Χρειάστηκε να ζητήσω βοήθεια αρχικά για τα παιδιά μου. Ένιωθα λίγο χαμένη».

Η Κύπρια ηθοποιός διηγήθηκε πώς ήρθε από το νησί στην Ελλάδα και τελικά «ξέμεινε» όπως είπε και έγινε γνωστή από σειρές όπως το «Εμείς κι εμείς», με την παρέα του οποίου ακόμα μιλάει.

«Οφείλω πολλά στην Ελβίρα Ράλλη και την οικογένεια Ράλλη γιατί με έμαθαν τηλεόραση, πώς να είσαι συνεπής. Είναι μεγάλη ευθύνη να μπαίνεις ακάλεστος στα σπίτια των ανθρώπων. Τα μίντια έχουν τρομερή δύναμη γι’ αυτό είμαι τυχερή που έπαιξα σε σειρές που πήγαν τον κόσμο λίγο πιο μπροστά», είπε.

«Δεν επένδυσα ποτέ στην όψη μου. Θεωρώ ότι ήμουν ένα ωραίο κορίτσι και επένδυσα στην τέχνη μου. Είναι δουλειά δική μου να πάρω τον διευθυντή φωτογραφίας να του πω τι να κάνει»;