Ο φρόντμαν των φετινών νικητών της Eurovision επέστρεψε στην Ουκρανία για να βοηθήσει την πατρίδα του.

Ο φακός τον απαθανάτισε να αποχαιρετά τη σύντροφό του με ένα φιλί προτού μεταβεί στο αεροδρόμιο του Τορίνου για την επιστροφή.

Έτοιμος να επιβιβαστεί στο ταξί, εθεάθη να αγκαλιάζει και να φιλά το κορίτσι του.

Κατά τη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε μετά τη νίκη τους στο μουσικό διαγωνισμό, ο τραγουδιστής της Kalush Orchestra γνωστοποίησε πως τα μέλη της ήταν έτοιμα να επιστρέψουν στην πατρίδα για να πολεμήσουν - καθώς, όπως ορίζει ο ουκρανικός νόμος, όλοι οι άνδρες, ηλικίας από 18 - 60 χρόνων, υποχρεούνται να μπουν στο στρατό ή να στηρίξουν με κάποιο τρόπο τη χώρα τους.

Ο ίδιος, σύμφωνα με πληροφορίες, φέρεται πως θα συμμετάσχει στη συνδρομή των ανθρώπων που εγκαταλείπουν την εμπόλεμη Ουκρανία.

Στο τέλος της εμφάνισής τους, στη σκηνή της Eurovision, o Psiuk απηύθυνε έκκληση στο κοινό, φωνάζοντας: «Βοηθήστε την Ουκρανία, τη Μαριούπολη. Βοηθήστε το Αζοφστάλ τώρα».

O Psiuk είχε αποκαλύψει στο Rolling Stone πως είχε κληθεί στον ουκρανικό στρατό μόλις δύο ημέρες αφότου η μπάντα του επιλέχθηκε να εκπροσωπήσει τη χώρα στη Eurovision.

Σε πρότερη συνέντευξη, αυτή τη φορά στο Associated Press, ο ράπερ είχε δηλώσει πως δημιούργησε μια οργάνωση εθελοντών που μέσω των social media βοηθούσε στη μετακίνηση και την εύρεση καταφυγίου για τους Ουκρανούς που είχαν ανάγκη.

Χθες, λίγες ώρες μετά τον θρίαμβό τους στο διαγωνισμό της Eurovision, οι Ουκρανοί νικητές έδωσαν στη δημοσιότητα το νέο βίντεο του τραγουδιού τους, «Stefania», μια μείξη ραπ και ουκρανικής φολκλόρ, φόρος τιμής στη μητέρα του, σύμφωνα με τον Πσιουκ.

Στο βίντεο κλιπ των Kalush Orchestra εναλλάσσονται σκηνές πολέμου, ολέθρου, καρτερίας. Τα γυρίσματα έγιναν στις χειμαζόμενες από τους ρωσικούς βομβαρδισμούς πόλεις Μποροντιάνκα, Ιρπίν, Μπούσα και Χοστομέλ, εκεί όπου ο φακός ακολουθεί γυναίκες στα χακί, να βαστούν προστατευτικά στην αγκαλιά παιδιά.

Στο βίντεο στρατιωτίνες μεταφέρουν παιδιά στις ρημαγμένες πόλεις επιστρέφοντάς τα στους δικούς τους, ενώ ο ράπερ Oleh Psiuk τραγουδά με φόντο τα ερείπια του πολέμου.