Μέχρι τέλους
Μέχρι τέλους Γιώργος Κουβαράς Γιώργος Πιέρρος
1-oukrania-video-viral-eurovision-2022
Lifestyle

Eurovision 2022: Οι Kalush Orchestra κυκλοφόρησαν βίντεο κλιπ γυρισμένο στη Μπούτσα και το Ίρπιν

To βίντεο κυκλοφόρησε λίγες ώρες μετά τον διαγωνισμό και ήδη μετρά εκατομμύρια προβολές.

Τραγουδώντας «Stefania » οι Ουκρανοί Kalush Orchestra κέρδισαν τη Eurovision 2022 και έστειλαν ισχυρό μήνυμα για τον πόλεμο που μαίνεται στην χώρα τους.

Λίγες ώρες μετά τη νίκη τους, το συγκρότημα έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο για το νικητήριο τραγούδι.

Το  βίντεο κλιπ είναι γυρισμένο στις πόλεις Μπούτσα, Ίρπιν, Χόστομελ και Μποροντιάνκα που έχουν καταστραφεί από τον ρωσικό στρατό.

Όπως εξήγησαν, δεν ήθελαν να το δημοσιεύσουν πριν από το διαγωνισμό για να μην κατηγορηθούν για πολιτικοποίηση.

«Έτσι βλέπουμε τις Ουκρανές μητέρες σήμερα. Προσπαθούσαμε να μεταφέρουμε το μήνυμα για το πώς είναι η Ουκρανία σήμερα», τόνισε ο frontman των Kalush, Oleh Psiuk, για το βίντεο, το οποίο είχε ήδη συγκεντρώσει εκατομμύρια προβολές.

Τι βλέπουμε στο βίντεο

Η Stefania είναι γυναίκα. Είναι η μητέρα του τραγουδιστή των Kalush Orchestra. Για κάποιους είναι η ίδια η Ουκρανία. Είναι οι χιλιάδες γυναίκες που πολεμούν ενάντια στη Ρωσία. Είναι τα μικρά κορίτσια που μεγαλώνουν μέσα στον πόλεμο.

Στο βίντεο, γυναίκες στρατιώτες σώζουν παιδιά μέσα από τα χαλάσματα των μαρτυρικών πόλεων στην Ουκρανία. Τα μεταφέρουν από τις βομβαρδισμένες πόλεις, στους δικούς τους. Στην ασφάλεια της αγκαλιάς των μανάδων, των παππούδων, μακριά από τον πόλεμο.

Το βίντεο κλείνει με ένα μικρό κορίτσι που κρατά στα χέρια του μια μολότοφ (σ.σ. στην αρχή του πολέμου οι βόμβες μολότοφ ήταν το μόνο όπλο των Ουκρανών και τις έφτιαχναν παντού).

Κλείνει με ένα μήνυμα

«Αφιερωμένο στον γενναίο λαό της Ουκρανίας, στις μητέρες που προστατεύουν τα παιδιά τους, σε όλους εκείνους που έδωσαν τη ζωή τους για την ελευθερία. Σε κάθε άνδρα, γυναίκα, αθώο παιδί. Ο πόλεμος στην Ουκρανία έχει πολλά πρόσωπα αλλά είναι το πρόσωπο της μητέρας μας που κρατάει τις καρδιές μας ζωντανές στις πιο σκοτεινές στιγμές».

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: