Για την ομοφοβική επίθεση που δέχτηκε σε στάση του μετρό μίλησε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Καλεσμένος στην εκπομπή «Super Kατερίνα» ο καλλιτέχνης εξήγησε πως όλα ξεκίνησαν, με αφορμή τα βαμμένα του νύχια.

Πιο συγκεκριμένα, τρία ανήλικα αγόρια στην ηλικία των 14 ετών του επιτέθηκαν σε κεντρικό σημείο της Αθήνας και ξεκίνησαν να του κάνουν bullying για τις σεξουαλικές του προτιμήσεις.


Είχα βάψει τα νύχια μου

«Ήταν λίγο σοκαριστικό. Όλα έγιναν, επειδή είχα βάψει τα νύχια μου μαύρα. Ήταν 9 το βράδυ και μόλις είχα τελειώσει την πρόβα μου για το Pride, όπου και θα εμφανιστώ. Ήμουν στο μετρό του Περιστερίου και είπα να πάρω κάτι να φάω. Κάθομαι λοιπόν και παίζω με το κινητό μου και με πλησιάζουν τρία 14χρονα, το πολύ 1.69 και 50 κιλά, κρατώντας τσιγάρο. Με ρωτάει τότε, ο ένας γιατί έχω βαμμένα νύχια. Εγώ του απαντάω: "Γιατί έτσι μου αρέσει. Πειράζει κανέναν;"», περιέγραψε ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Στη συνέχεια, ο ένας από τα τρία αγόρια του έδειξε τα δικά του νύχια, που δεν ήταν βαμμένα και του τόνισε πως «έτσι είναι τα αντρίκια νύχια».

«Του απάντησα κι εγώ ότι τα δικά μου είναι αδερφίστικα και έτσι μου αρέσουν. Τι να κάνουμε; Κατάλαβα ότι πήγαινε να μου παίξει τσαμπουκά. Δεν μπορούσα με τίποτα να διανοηθώ ότι ένα παιδί 13-14 χρονών θα πήγαινε να κάνει bullying σε εμένα που είμαι 30, στις 9 το βράδυ σε μια πλατεία. Άρχισα να φορτώνω, αλλά λέω "ήρεμα"», εξηγεί.

Όπως ανέφερε αργότερα, δεν πίστευε ότι τα παιδιά αυτά θα το τραβούσαν κι άλλο. Όμως, η συνέχεια ήταν χειρότερη.

«Ειπώθηκαν πολλά που δεν μπορούν να ειπωθούν τώρα για το πώς και τι κάνω στο κρεβάτι μου. Ο ένας ήταν έξαλλος, δεν μπορούσε να διανοηθεί ότι είμαι ομοφυλόφιλος. Σοκαρίστηκε. Οι άλλοι δύο συμμετείχαν πιο λίγο. Κάποια στιγμή ήρθε μια κυρία που με αναγνώρισε, είχε δει το coming out μου τον Δεκέμβριο και ήξερε την ιστορία μου και τότε, σηκώθηκαν κι έφυγαν», λέει.

Ωστόσο, το θέμα δεν έμεινε εκεί. «Τραβάω ένα βίντεο με το κινητό μου για να πω σε όσους με ακολουθούν ότι πρέπει να προσέχουν, γιατί ακόμα και στις 9 το βράδυ σε μια πλατεία, μπορεί κάποιος να τους επιτεθεί. Μου ζήτησαν να τους δείξω το κινητό μου κι είπα ότι δεν υπάρχει περίπτωση. Φεύγω λοιπόν, κατεβαίνω τις σκάλες κι ο ένας με έφτυσε από πάνω. Τρέχουν πίσω μου και ο ένας με τράβηξε από τη τσάντα, προσπάθησα να τον αποφύγω και ο άλλος μου έριξε μπουνιά στη μούρη. Έπεσα κάτω. Ήταν 14 χρονών. Δεν πέρασε καν από το μυαλό μου να αντιδράσω με βία. Σηκώθηκα κι έτρεξα και πήγα στην αστυνομία και έκανα κατάθεση», είπε κλείνοντας ο Ιάσονας Μανδηλάς.

Δείτε το σχετικό βίντεο που ακολουθεί: