Εντυπωσιάζει µε τις δεκάδες µεταµορφώσεις της στο «Parfait Athens», που γράφει τη δική του ιστορία στην αθηναϊκή διασκέδαση. Η εκρηκτική Shaya, µε το αστείρευτο ταλέντο, προσφέρει ένα υπερθέαµα στους θαµώνες, επιβεβαιώνοντας όσους την ήθελαν πίσω στην Ελλάδα µετά τη γέννηση του γιου της.



Η ταλαντούχα τραγουδίστρια τονίζει πόσο λατρεύει όλες τις µεταµορφώσεις και πόσο τυχερή αισθάνεται γι' αυτή τη συνεργασία. «Εµφανίζοµαι µετά από πάρα πολύ καιρό στην Αθήνα πάλι, γιατί µου έγινε µια πάρα πολύ ωραία πρόταση από τον σκηνοθέτη Γιώργο Βάλαρη. Δεν έχει ξαναγίνει κάτι τέτοιο στην Ελλάδα και χαίροµαι που είµαι µέρος ενός τόσο επιτυχηµένου show. Νιώθω τόσο τυχερή που µπορώ να το απολαµβάνω αυτό τόσο πολλές φορές. Είναι φανταστικοί όλοι. Εχει ένα ερωτικό στοιχείο όλο το show. Το απολαµβάνω κάθε φορά, δεν το βαριέµαι», δηλώνει.



Φρένο στα όνειρα

Από µικρή ήθελε να ασχοληθεί µε το τραγούδι, αν και µεγαλώνοντας κάποιοι προσπάθησαν να της βάλουν φρένο στα όνειρά της, αφού υπήρξαν άνθρωποι που δεν πίστευαν σε αυτή λόγω του χρώµατος του δέρµατός της. «Πέρασα πολύ πιο δύσκολα µετά την εφηβεία. Ξεκίνησα µε τις Hi 5, που είχαν χαρακτηριστεί τότε ως οι Ελληνίδες Spice Girls, και µετά τον “χωρισµό” µας, που έκανα σόλο καριέρα, µου έλεγαν πως δεν µπορείς γιατί “βγήκες από ένα συγκρότηµα, είσαι πολύ διαφορετική, δεν πιστεύουµε σε σένα, όχι ότι δεν έχεις καλή φωνή, αλλά είµαστε σε µια χώρα που έχει διαφορετική κουλτούρα και δεν πρόκειται να σε αποδεχτούν όπως κάποια που είναι Ελληνίδα ή δεν είναι µαύρη”. Μου το είπαν και από δισκογραφικές εταιρείες και ατζέντηδες και άνθρωποι µε πείρα στον χώρο. Οι περισσότεροι µου έλεγαν “καλύτερα να µαζέψεις τη βαλίτσα σου και να φύγεις στο εξωτερικό”».

«Το πήρα προσωπικά»

Ευτυχώς όµως εκείνη δεν το έκανε… «Η Ελλάδα είναι το σπίτι µου. Εδώ µεγάλωσα, εδώ είναι οι φίλοι µου, εδώ ξεκίνησα την καριέρα µου και το πήρα προσωπικά. Είπα ότι εγώ πρέπει να παλέψω και για τα επόµενα παιδιά που θα θέλουν να κάνουν καριέρα στην Ελλάδα. Σκέφτηκα πως ίσως αυτός είναι ο δικός µου προορισµός και ρόλος µου να τα κάνω εύκολα για το επόµενο παιδί που θα του πουν “είσαι µαύρη και δεν πρόκειται να κάνεις καριέρα”», εξηγεί. Τα χρόνια περνούσαν, εκείνη συνέχιζε, κέρδιζε την αγάπη του κόσµου, όµως ακόµη δεν την είχαν αποδεχτεί στον χώρο.



«Τα τραγούδια µου πουλούσαν, όλα ήταν καλά, όµως είχαν πρόβληµα. Σίγουρα υπάρχουν ξενοφοβικοί, εγώ όµως τους έλεγα πως “άµα µου δώσετε την ευκαιρία, θα σας το αποδείξω ότι δεν υπάρχει αυτό το θέµα”. Κάποια στιγµή έκανα µια επιτυχία, που έπαιζε σε όλα τα ραδιόφωνα και πήρε MTV Αward, αλλά ακόµα και εκεί δεν σταµάτησαν. “Δεν µπορούµε να σε βάλουµε σε εξώφυλλα, γιατί είσαι πάρα πολύ διαφορετική και δεν θα πουλήσει το περιοδικό”, έλεγαν. Τους απαντούσα “αν δεν το δοκιµάσετε, δεν θα το µάθετε”. Εκείνη τη χρονιά λοιπόν έκανα έξι εξώφυλλα και πουλήθηκαν µια χαρά όλα», υποστηρίζει και εξηγεί πως έχει µόνο καλοσύνη µέσα της και πως απεχθάνεται τους τοξικούς ανθρώπους.



«Δεν έχω κακία»

«Έχω πολλή υποµονή. Οποιος θέλει µπορεί να µε πλησιάσει, µπορεί να γίνει φίλος µου, δεν έχω χώρο για κακία µέσα µου. Οποιος όµως φέρεται περίεργα, δεν τον θέλω ούτε εγώ, αποφεύγω να είµαι κοντά σε τοξικούς ανθρώπους», λέει. Τέλος, η Shaya αναφέρεται και στη Eurovision. «Θέλω πάρα πολύ να µου δοθεί η ευκαιρία να πάω στη Eurovision, να παντρέψω και εγώ όλες τις κουλτούρες που έχω ζήσει στη ζωή µου και να φτιάξουµε ένα καταπληκτικό τραγούδι. Θέλω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα. Μου αρέσει που δίνονται ευκαιρίες σε νέα κορίτσια και αγόρια να πάνε στη Eurovision. Ευελπιστώ κάποια στιγµή να πάω να εκπροσωπήσω την Ελλάδα», λέει.

*Δημοσιεύτηκε στο Secret στις 10 Ιουνίου 2022.