Κάθε παρουσία της στο εξωτερικό αποτελεί ακόµα ένα βήµα δηµιουργίας και έµπνευσης και µία επιπλέον διαφήµιση για την Ελλάδα στον παγκόσµιο χάρτη της µόδας. Ο λόγος για τη Σήλια Κριθαριώτη, που για άλλη µία φορά έκλεψε τις εντυπώσεις µε τις δηµιουργίες της στο Monnaie de Paris, στο πλαίσιο της Εβδοµάδας Μόδας Υψηλής Ραπτικής.

2_4
Στο φινάλε της επίδειξης, η Σήλια Κριθαριώτη μαζί με το διεθνούς φήμης μοντέλο Ελσα Χοσκ

Εκεί η διακεκριµένη Ελληνίδα σχεδιάστρια παρουσίασε τη χειµερινή συλλογή της 2022-2023, που ανέβασε τη θερµοκρασία και, αν µη τι άλλο, µε τις δηµιουργίες της προκάλεσε, εκτός των άλλων, και ένα κύµα αισιοδοξίας, όπως άλλω στε στόχευε και η ίδια.

«‘‘The best present is to be present’’, έλεγα στην προηγούµενη επίδειξή µου στο Παρίσι. Να είσαι παρών. Η συλλογή για τον προσεχή χειµώνα έχει τίτλο “Les Années Folles”, µε αφορµή τη δεκαετία του 1920 και τις οµοιότητες που είχε η εποχή εκείνη µε τη σηµερινή. Βγαίνουµε, όπως και τότε, από µια περίοδο θλίψης και έρχεται ο ενθουσιασµός για τη νέα εποχή. Κεντήµατα, βελούδο, χρυσό και µαύρο για τα νέα roaring twenties», δηλώνει αποκλειστικά στο «S» η Σήλια Κριθαριώτη.

Η διεθνούς φήµης σχεδιάστρια έφερε τον καύσωνα στο Παρίσι, µια και στην επίδειξή της περπάτησαν το τοπ µόντελ Εlsa Hosk, αλλά και διεθνούς φήµης προσωπικότητες.

Στο πλευρό της, όπως πάντα, ο σύζυγός της και γνωστός εφοπλιστής, Νίκος Τσάκος, αλλά και οι δίδυµες κόρες τους, Ειρήνη και Ελισάβετ, που καταχειροκρότησαν τη µητέρα τους από τις πρώτες θέσεις.

1_3
O σύζυγος της Σ. Κριθαριώτη, Νίκος Τσάκος, με τις δίδυμες κόρες τους, Ελισάβετ και Ειρήνη


Για τη νέα της συλλογή Χειµώνας 2022- 23 εµπνεύστηκε από τη δύναµη και την πληθωρικότητα της δεκαετίας του 1920. Οι art deco αναφορές συναντούν το πολυτελές µαύρο και το πολύτιµο χρυσό.

3_3
H iconic fashion editor Anna Dello Russo μεταμορφώθηκε για λίγο σε μοντέλο και έγινε viral


Τα περίτεχνα χειροποίητα κεντήµατα, σήµα κατατεθέν της σχεδιάστριας, αναδεικνύουν την οµορφιά του γυναικείου µπούστου και οι λάµψεις φωτίζουν mini dresses και two pieces. 

Βελούδο και χειροποίητες δαντέλες, µεταξωτό τούλι, οργάντζα και φτερά είναι ο καµβάς για το ταλέντο και τη δηµιουργικότητα της couturier to the stars. Στο Παρίσι του 1920, ένας αέρας ανανέωσης ήρθε να χαϊδέψει τη θλίψη που άφησε η προηγούµενη δεκαετία και να δώσει χώρο στην ελπίδα και την αισιοδοξία. Εµβληµατικοί φωτογράφοι και σουρεαλιστές, ποιητές, χορεύτριες και καλλιτέχνιδες θέτουν τα θεµέλια για τη µοντέρνα εποχή.

4_2
Το top model Leonie Hanne με εντυπωσιακή δημιουργία της Σήλιας Κριθαριώτη


H χαρά της ζωής, η αφύπνιση, η απελευθέρωση και η γυναικεία χειραφέτηση πρωταγωνιστούν και τo Παρίσι χορεύει στον ρυθµό των «Les Années Folles»! ∆εν ξεχνά, αλλά προχωρά. Εναν αιώνα µετά, ο κόσµος αφήνει πίσω την εσωστρέφεια και ονειρεύεται ένα µέλλον πιο αισιόδοξο, όπου η ενσυναίσθηση θα κυριαρχεί.

5_2
Οι αποκαλυπτικές δημιουργίες της Ελληνίδας σχεδιάστριας κέρδισαν τα χειροκροτήματα